VÝLET Terasa na Lomnickom štíte

2008-05-21 09:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Tatranské lanové dráhy (TLD) pripravili pre návštevníkov Lomnického štítu na nadchádzajúcu letnú sezónu nové atrakcie.



Bude ňou visutá kovová mriežkovaná vyhliadková terasa, ktorá umožní netradičný pohľad na tatranské bralá. "Pohľad na priestor pod nohami bude možno aj adrenalínovým zážitkom.

Terasa bude dlhá asi päť až šesť metrov, orientovaná západným smerom, teda na Malú Studenú dolinu," informovala marketingová riaditeľka TLD Katarína Šerafínová. Nová atrakcia má byť pripravená do hlavnej letnej turistickej sezóny.

Od včera začala opäť premávať kabínková lanovka z Tatranskej Lomnice na Skalnaté pleso. Ku koncu mája budú slúžiť turistom už všetky tatranské lanovky. Šerafínová pripomenula, že pozemnú lanovku zo Starého Smokovca na Hrebienok čaká "letná premiéra", keďže cestujúcim začala slúžiť na prahu zimnej sezóny v závere minulého roka.

Na Lomnickom štíte bude záhrada

Otvorenie prírodnej botanickej záhrady na Lomnickom štíte vo Vyso­kých Tatrách pripravujú Štátne lesy TANAP­u v spolupráci s Tatranskými lanovými dráhami a bývalou vedúcou botanického oddelenia Múzea ŠL TANAP-u Libušou Paclovou. Botanickú záhradu otvoria koncom júna.

Botanická záhrada bude vo výške 2634 metrov nad morom. „Návštevník bude mať možnosť vidieť 22 druhov rastlín vo voľnej prírode,“ povedal Peter Spitzkopf zo Štátnych lesov TANAP­u. Všetko to bude na existujúcom terasovitom chodníku na Lomnickom štíte,“ doplnil Spitzkopf. V botanickej záhrade budú len rastliny, ktoré sa na Lomnickom štíte bežne vyskytujú.

Kontakt
Tatranské lanové dráhy, a.s.
Tatranská Lomnica 7
059 60 Vysoké Tatry
Tel.: 0902 442 400
Fax: 052/446 76 18
E-mail:
info@tldtatry.sk www.tldtatry.sk/

 

Zdroj/autor: tasr, tld, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa