TOP 7 najlepšie rakúske lyžiarske strediská

2013-12-17 12:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Lyžovačka v zahraničí je veľkým lákadlom pre mnohých z nás. No len málokto si môže dovoliť precestovať celú Európu, aby sa pochválil tými najcennejšími tromfami. Ideálnou možnosťou pre Slovákov je zájsť si aspoň do Rakúska. Majú to blízko od domova, ušetria náklady na ubytovanie a pokiaľ dobre hľadajú, nájdu aj zvýhodnené lístky, ktoré ich nebudú stáť toľko peňazí. Dnes vám predstavíme preto tie najlepšie a najobľúbenejšie strediská, ktoré nájdete u našich susedov.



 

  • Sölden

Lyžiarske stredisko, ktoré sa nachádza v Tirolsku, na západe Rakúska. Dokopy ponúka 144 kilometrov zjazdoviek, z nich je až 27 určených pre skutočne kvalitných lyžiarov, pretože majú najvyššiu obtiažnosť. Vychutnať si môžete aj lyžovačku na ľadovci. I vďaka tomu je stredisko otvorené od októbra do mája. Okrem nich sa môžu pochváliť aj jedným z najlepších snowboardových parkov v Európe. Jednotlivé trate sú prepojené aj pomocou miestnej skibusovej dopravy. Všade na okolí sa nachádza bohaté aprés-ski, ktoré je situované zväčša do typických dreveníc, aby zapadli do koloritu krajiny. Cena celodenného lístka pre dospelého človeka je v závislosti od sezóny od 47 eur vyššie.

 

  • Semmering

Jedno z najobľúbenejších stredísk našich lyžiarov. Dokopy ponúka šesť zjazdoviek rôznej obtiažnosti, na ktorých je možné zúčastniť sa aj večerného lyžovania. Nachádza sa tam aj časť pre snowboardistov a nelyžiari si prídu na svoje na sánkarskej dráhe. Práve tá patrí k najobľúbenejším atrakciám, pretože prechádza i cez tunely a ponúka naozaj skvelý zážitok. V Semmeringu sa organizujú aj preteky Svetového pohára, takže ide o naozaj vychytené stredisko, kde vás denný lístok stojí 39 eur.

 

  • Kitzbühel

Nielen podľa domácich jedna z najlepších lyžovačiek v Rakúsku. Ponúkajú až 170 kilometrov tratí. Z nich jedna časť nie je upravovaná, aby ponúkla autentické freerideové lyžovanie. Začiatočníkom ponúkajú niekoľko výhod. Pri výuke môžu použiť lacnejšie vleky, z ktorých tie najmenšie sú dokonca zadarmo. Keď potom chytíte cvik, môžete prejsť na jednu zo šesťdesiatich zjazdoviek. Vyskúšať si môžete aj bežecké lyžovanie, curling, k dispozícii je aj korčuľovanie, ale i množstvo vnútorných športovísk v prípade zlého počasia. Denný lístok stojí od 42,50 eur.

 

  • Obertauern

Nachádza sa v regióne Salzburg a skvele môžete lyžovačku prepojiť i s návštevou tohto krásneho historického mesta, ktoré je vzdialené len hodinu cesty autom. Lyžiari majú k dispozícii 26 vlekov a lanoviek, ktoré ich dopravia k rovným sto kilometrom zjazdoviek. Obertauern ponúka aj možnosť večerného lyžovania, otvorená je aj škola pre snowboardistov a park, kde si môžu pocvičiť svoje zručnosti. Denný lístok stojí 41 eur, no môžete si zakúpiť aj lacnejšie niekoľkohodinové verzie.

 

  • Ischgl

Poznávacím znamením tohto strediska je, že do neho s obľubou zájdu aj zahraničné celebrity. Prestížne zjazdovky lákajú najmä skvelou kvalitou, ale aj pestrosťou ponúkaných služieb. Špeciálnu časť opäť nájdu aj snowboardisti a aj deti. Pre nich je navyše vždy pripravený aj zaujímavý program. Vhodnejší je však pre mladých ľudí, ktorí obľubujú aj nočný život. Denný lístok sa pohybuje v závislosti od sezóny od 43,50 vyššie.

 

  • Innsbruck

Viacerí lyžiari ho obľubujú z toho dôvodu, že sa tam v minulosti konala olympiáda a lyžovačka na jeho svahoch má špecifickú atmosféru. V Innsbrucku ponúkajú overenú kvalitu na 300 kilometroch zjazdoviek. Medzi jednotlivými traťami funguje aj skibusová doprava. Okrem lyžovačky je pripravená aj bobová dráha, skvelá sánkovačka a ľadová plocha na korčuľovanie. Zvýhodnený neobmedzený trojdenný lístok stojí 120 eur.

 

  • Kaprun

Funguje v spojení s blízkym Zell am See. Môžete si zakúpiť zvýhodnené lístky a lyžovať neobmedzene v oboch častiach. Dokopy je to viac ako 130 kilometrov zjazdoviek. Pre pohodlnejší presun funguje aj vzájomná doprava. Špecialitou je práve lyžovanie na ľadovci, ktoré trvá podstatne dlhšie, ponúka skvelé trate aj pre náročných lyžiarov a navyše sa nachádza v úžasnej prírode. K dispozícii je aj bohaté aprés-ski. Každý deň sa snažia pripraviť aj program, ktorý by bol zaujímavý najmä pre mladších ľudí. No na svoje si tu prídu aj rodinky s deťmi.

 

Zdroj/autor: David, drom

 

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa