Zaujímavosti, atrakcie

Najkrajšie útesy sveta: Tu sa všetky problémy zdajú byť malicherné

2024-03-29 00:00:00 |

Morské brehy často lemujú majestátne útesy, ktoré sú nielen nádherné, ale dokazujú tiež obrovskú silu prírody. Keď sa postavíte vedľa nich, budete sa odrazu cítiť nesmierne maličký a problémy sa budú zdať malicherné. Toto sú najkrajšie útesy sveta.

Viac článkov

Posledné štyri mníšky v kláštore v španielskej Ronde hľadajú spolusestry

Ronda, Španielsko
2024-02-20 09:00:00

Abatyša v známom historickom juhošpanielskom meste Ronda vyzvala rehoľné sestry odinakiaľ, aby vstúpili do jej kláštora Najsvätejšieho srdca Ježišovho. Kláštoru hrozí uzavretie, pretože v ňom zostali posledné štyri mníšky, napísala agentúra Reuters. viac »

Lyžiari mieria čoraz vyššie, svahy sú preplnené: Známe stredisko zvažuje, kedy povie stop

Lyžiari mieria čoraz vyššie,
2024-02-19 17:00:00

Dopravné zápchy, dlhé čakanie na lanovky aj v reštauráciách. Lyžiarov, ktorí mieria do francúzskych stredísk vo vyšších nadmorských výškach je stále viac, pretože v tých nižšie položených jednoducho nie je sneh. Niektorí prevádzkovatelia stredísk, napríklad v Alpe d'Huez, sa tak začínajú pýtať, kde je hranica ich vyťaženosti, píše agentúra AFP. viac »

Z najvyššej budovy Los Angeles sa stal strašiak: Opustený mrakodrap láka pouličných umelcov

Z najvyššej budovy Los
2024-02-19 16:00:00

Opustený mrakodrap v centre Los Angeles sa stal magnetom pre pouličných umelcov a parašutistov. Predstavitelia kalifornského mesta sa však obávajú, že sa na mieste odohrá tragédia, až z budovy niekto spadne, alebo z nej bude zhodený, uviedol denník The Guardian. viac »

Najkrajšie kryštálové jaskyne sveta: Jedna z nich je aj na Slovensku

Najkrajšie kryštálové jaskyne sveta:
2024-02-19 00:00:00

Vo svete nie je veľa kryštálových jaskýň a navyše nie všetky sú prístupné pre verejnosť. Aj preto sú tak vzácne a tešia sa veľkej obľube. Jednu z nich máme dokonca aj na Slovensku, pre bežných návštevníkov je však uzavretá. viac »

Srbskí archeológovia odkryli víťazný oblúk z čias Rímskej ríše

Srbskí archeológovia odkryli víťazný
2024-02-18 12:00:00

Srbským archeológom sa napriek treskúcim mrazom a silnému vetru podarilo odkryť rímsky víťazný oblúk z tretieho storočia nášho letopočtu. Ide o jednu z mála pamiatok tohto druhu na Balkáne, uviedla agentúra Reuters. viac »

Čokoláda, čaj či grog: Objavte pútavé príbehy teplých nápojov z celého sveta

Čokoláda, čaj či grog:
2024-02-17 00:00:00

Vychutnajte si rozmanitosť teplých nápojov, ktoré vás príjemne zahrejú v nepriaznivých mrazivých dňoch. Ich pôvod siaha až ďaleko do histórie a viažu sa k nim rôzne zaujímavé príbehy. Každý nápoj prináša jedinečné chute, vône a spôsoby prípravy, odrážajúci rôznorodosť kultúr a tradícií. Vydajte sa na cestu časom naprieč kontinentami vďaka šálke dobrého čaju, punču alebo grogu. viac »

Trápny incident v hoteli: Z muža s nožom sa vykľul kúzelník

Trápny incident v hoteli:
2024-02-16 16:00:00

Niekoľko policajtov minulý víkend vyrazilo do veľkého hotela v Enderby v strednom Anglicku kvôli tiesňovému volaniu, že sa po hoteli pohybuje muž s dlhým nožom. V hotelovej hale blízko výťahov ale policajti našli fanúšika príbehov o čarodejníkovi Harrym Potterovi, ktorý mal v ruke kúzelnícky prútik. Spravodajský server BBC News pripomenul aj ďalšie kuriózne zásahy bezpečnostných zložiek, keď veci neboli také, ako sa spočiatku javili. viac »

Každé iné, a predsa krásne: Týchto 5 prístavných miest rozhodne stojí za návštevu

Každé iné, a predsa
2024-02-15 12:00:00

Už v dávnej minulosti sa najlepšie žilo obyvateľom, ktorí sa usadili na pobreží nejakej rieky alebo mora. Vďaka rybolovu našli dobré možnosti na obživu a k tomu sa neskôr pridalo aj obchodovanie, z ktorého ťažili veľké množstvo peňazí. Práve v prístavných mestách sa totiž predával tovar aj z ďalekých končín. A keď sa obchody podarili, tak sa tu minulo o to viac peňazí. V súčasnosti preto tieto lokality patria k tým najkrajším, čo uvidíte počas vašich dovoleniek. viac »

Vedci zrekonštruovali a sprístupnili obsah Darwinovej osobnej knižnice

Vedci zrekonštruovali a sprístupnili
2024-02-15 10:00:00

Obsah knižnice britského prírodovedca Charlesa Darwina (1809 - 1882) bol prvýkrát kompletne vyhľadaný a sprístupnený on-line. Na rekonštrukcii pracovala univerzita v Singapure a webové stránky zahŕňajú aj doposiaľ nezverejnené detaily z knižnice zakladateľa evolučnej biológie, informovala agentúra DPA. viac »

Láska hory prenáša: Muž prekonal vyše 7000 kilometrov, výsledkom je neuveriteľná žiadosť o ruku

Láska hory prenáša: Muž
2024-02-15 00:00:00

Google Earth umožňuje prehliadať Zem ako zo satelitu. Väčšina ľudí službu využíva pri vyhľadávaní miest, kam sa chystajú, istý muž však vďaka nej vytvoril tú najoriginálnejšiu žiadosť o ruku. viac »

10 najromantickejších hotelov sveta: Tu sa nedá povedať nie

10 najromantickejších hotelov sveta:
2024-02-14 22:00:00

Valentín je tu, no lásku si treba užívať po celý rok! Pod palmami so šumením mora, v starom hrade, kde na vás dýchne história, alebo na terase s tým najúžasnejším výhľadom – v týchto hoteloch vaše zásnuby, svadbu, medové týždne alebo romantickú dovolenku vo dvojici skutočne nezabudnuteľnými. viac »

Krajina lásky: V americkom Lovelande každý rok pečiatkujú desaťtisíce valentínskych pohľadníc

Krajina lásky: V americkom
2024-02-14 06:00:00

V americkom meste Loveland pred sviatkom svätého Valentína každoročne opečiatkujú desiatky tisíc pohľadníc a prianí, ktoré sem posielajú ľudia z celého sveta kvôli špeciálnej "zamilovanej" pečiatke. viac »

Zabudnite na bonbóny a ruže: Valentín sa vo svete oslavuje aj kurióznymi zvykmi

Zabudnite na bonbóny a
2024-02-14 00:00:00

Počas sviatku všetkých zamilovaných sú vo väčšine krajín rovnaké tradície. Svoju lásku alebo ľudí, ktorých máte veľmi radi, obdarujete kvetom či sladkou drobnosťou alebo si spolu zájdete posedieť. No existujú aj miesta, kde si počas Valentína pestujú miestami možno až trošku bizarné zvyklosti. viac »

Študenti pomocou umelej inteligencie rozlúštili zvitky z Herkulanea

Študenti pomocou umelej inteligencie
2024-02-13 20:00:00

Staroveké papyrusové zvitky, ktoré boli po výbuchu sopky Vezuv v roku 79 pochované pod vrstvou popola, sa po prvýkrát podarilo prečítať pomocou umelej inteligencie (AI). TASR správu prevzala vo štvrtok zo stanice Sky News. viac »

Centrum starovekého sveta: Na ostrove Dilos sa nesmelo rodiť ani umierať

Centrum starovekého sveta: Na
2024-02-12 00:00:00

Dnes je vyprahnutý a neobývaný. Vždy to tak ale nebolo. V staroveku patril grécky ostrovček Dilos v Egejskom mori k dôležitým náboženským a obchodným centrám, kde sa stretávali ľudia z celého vtedy známeho sveta. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa