Dovolenka pri mori

Vezmite rodinu do Grécka. Máme pre vás inšpiráciu!

Korfu, Grécko
2015-07-29 08:00:00

Do Grécka s ratolesťami? Verte, že Gréci milujú rodiny s deťmi a ich pohostinnosť je toho dôkazom. Stredomorská strava s vysokou nutričnou hodnotou, vodné parky, veľkolepé bazény v hotelových rezortoch a bezpochyby slnečné piesočnaté pláže s krištáľovo čistou vodou. „Paidiá, kalosírthate! (Vitajte, deti!) A nielen tie! viac »

Päťhviezdičková Malorka: Ktoré letoviská sú synonymom pre luxus?

Pláže na Malorke sú
2015-07-26 07:00:00

Vyše 15 kilometrov jemného koberca z bieleho piesku, vyhriate more, ktoré svojou farbou môže konkurovať tomu v Karibiku, a luxusné hotelové strediská nadohľad. Snáď nikto by nepovedal, že ešte pred dvadsiatimi piatimi rokmi tu boli mokrade a len pár menších fariem. Dnes je severné pobrežie čarokrásnej Malorky jednou z najpopulárnejších dovolenkových destinácií. A páči sa tu nielen rodinám s deťmi, ale aj zamilovaným párom. viac »

Porovnanie Kréty či Rodosu: Ktorý grécky ostrov to u vás vyhrá?

Kriti, Chánia, Kréta, Grécko
2015-07-25 07:00:00

Napriek zlej hospodárskej situácii v krajine, to na dovolenke na jednotlivých gréckych ostrovoch nepoznať. Tam sa vždy dostávate do vášho vysnívaného raja, kde si môžete oddýchnuť od svojich starostí. Práve tieto destinácie hrajú medzi slovenskými cestovateľmi stále prím. A s tým prichádza i zásadná dilema – ktorý z dvojice najobľúbenejších si vybrať tentoraz? V malom porovnaní sa vás budeme snažiť oboznámiť s výhodami a nevýhodami dovolenky na Kréte a Rodose, aby ste si mohli vybrať práve to skvelé dovolenkové miesto pre vás. viac »

Stredozemné more po novom. Objavte ostrovy, ktoré si uchovali svoju krásu

Creek of Piana, Korzika
2015-07-24 08:00:00

Túžba po dokonalej dovolenke nás často núti hľadať miesta, o ktorých vopred vieme, že nie sú také preplnené. Veď kto túži po tom, aby sa na pláži tlačil s ďalšou stovkou ľudí. Horšie to môže byť už len ak je tam priveľa rodín s neposlušnými deťmi, alebo dokonca zvieratami. Tak si dovolenku nepredstavujeme, hlavne ak túžime po oddychu. Našťastie aj v našom obľúbenom Stredozemnom mori stále nájdeme ostrovy, kam davy nemieria. Malé, vzdialené, ťažšie dostupné, izolované a prázdne. Tu je 10 z nich. viac »

Kalábria – Najkrajší kút Talianska

Capo Vaticano, Kalábria, Taliansko
2015-07-12 07:00:00

Kalábria sa nachádza v spodnej časti talianskej čižmičky. Podľa turistov ide o jeden z najkrajších kútov tejto krajiny. Malebné pobrežia v kombinácii s krásnou architektúrou patria medzi ozajstné skvosty, medzi ktorými sa vám bude fantasticky oddychovať. Domáci ju zvyknú prezývať aj citrónovým rajom. Toto ovocie tam rastie na každom kroku a prináša ďalšie nádherné scenérie pre vaše výhľady. viac »

Takéto Chorvátsko ste ešte nezažili – S vyloženými nohami na jachte

Jachta
2015-07-10 08:00:00

I keď to možno znie ako divné tvrdenie, i dovolenka sa vám môže niekedy zunovať. Najmä ak stále chodievate na rovnaké miesto a už sa nemáte na čo tešiť, aby ste tam objavili nové veci. Chorvátsko je pre Slovákov veľmi obľúbenou letnou destináciou. No ak ste ho už prešli zo všetkých strán, môže sa vám zdať fádne. Skúste to preto inak a tentoraz sa vyberte na pobyt na jachte. Stanete sa na chvíľu vysnenými námorníkmi a splníte si tak možno aj jeden z vašich mladíckych snov. viac »

Last minute do Talianska – Sopky, Karibik a iné...

Jaskyňa Cala Luna, Sardínia,
2015-07-07 12:00:00

Pizza, víno a futbal. Taliansko bez pochýb patrí medzi najnavštevovanejšie štáty sveta. Prírodné a kultúrne jedinečnosti sa tu snúbia ruka v ruke. Každý si nájde tú SVOJU oblasť Talianska, ktorá mu prirastie k srdcu. viac »

Čo tak dať si tento rok Španielsko? Večne živá krajina s úžasnou atmosférou

Provincia Huelva, Španielsko
2015-07-05 07:00:00

Kanárske a Baleárske ostrovy sú asi najobľúbenejšími dovolenkovými destináciami v Španielsku. Toto však nie je všetko, čo nám táto úžasná krajina ponúka na chvíle oddychu. Rovnako ako sa zabavíte na Malorke alebo Ibize, budete v dobrom spomínať i na iné kúty Španielska. Stačí sa len rozhliadnuť po niektorej zaujímavej ponuke a pre tento rok trošku zmeniť cieľ vašej dovolenky. viac »

Chorvátsko na bicykli – praktické rady o trasách a vypožičaní bicykla

Bicykel pri mori
2015-06-30 07:00:00

Pokiaľ hľadáte možnosti aktívnej dovolenky, Chorvátsko je pre túto alternatívu ako stvorené. Napríklad ak ste fanúšikmi cyklistiky, kombinácia mora, dobrých cestných podmienok a nádhernej prírody bude pre vás tou ideálnou voľbou. Navyše v tejto krajine nájdete množstvo zaujímavých nápadov na rôzne trasy, ktorými môžete prejsť naprieč krajinou, ale aj navštíviť jednotlivé ostrovy. Stačí sa na ne odviezť trajektom a potom sa už len pustiť do dobrodružstva. viac »

Dovolenka na Malorke: Ako spoznať ostrov a kam zamieriť?

Torrent de Pareis, Malorka,
2015-06-28 07:00:00

Stále populárna hviezda Stredozemia, Malorka disponuje očarujúcimi plážami, odľahlými pohoriami a romantickými mestečkami ukrytými v kopcoch. Dobrodružné povahy by si to mali namieriť na západ, kde na nich čaká zafírové more a útesy. Veternejší sever vytvára skvelé podmienky pre windsurferov a taktiež je vhodný na turistiku v zálivoch plných píniových stromov. Preskúmajte opustené zátoky na východe, alebo si vychutnajte relax na bielych plážach na juhu ostrova. viac »


Štvrtok, 9. máj. 2024. Meniny má Roland.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa