Turistika na Slovensku

Chata na Zelenom plese

Chata na Zelenom plese
2022-03-01 10:00:00

Chata na Zelenom plese, Brnčalka viac »

Rainerova chata

Rainerova chata
2022-03-01 10:00:00

Rainerova chata, Rainerka viac »

Skvelá správa pre turistov: V Poloninách pribudne nový chodník na Gazdoráň

Poloniny
2022-01-10 07:00:00

Nový turistický chodník v Národnom parku (NP) Poloniny vedúci do Prírodnej rezervácie (PR) Gazdoráň, ktorým chcú štátni ochranári zlegalizovať túru za výhľadom na vodárenskú nádrž (VN) Starina z rovnomenného kopca, je o krok bližšie v realite. Správa NP Poloniny k nemu na sklonku roka získala právoplatné územné rozhodnutie o využití územia, aktuálne s Klubom slovenských turistov rieši jeho registráciu, pridelenie čísla, farby a tiež jeho vyznačenie. viac »

Kam na výlet do hôr počas zimy: Máme tip pre rodiny aj skúsených turistov

Kam za zimnou turistikou?
2021-12-02 12:30:00

Návšteva hôr sa spája skôr s letným obdobím, no vybrať sa na príjemnú túru s krásnymi výhľadmi sa dá aj počas zimy. Aj napriek sezónnej uzávere zostáva na výber stále mnoho zaujímavých trás pre každého turistu podľa rôzneho stupňa obťažnosti. viac »

Zimná turistika na Slovensku: 5 tipov na fantastickú túru

Jánošíkove diery
2021-11-23 07:30:00

Ak milujete turistiku, nemusíte sa jej vzdať ani počas zimných mesiacov. Stále sa môžete túlať po označených chodníkoch, len treba dodržiavať dve základné pravidlá. V prvom rade sa vyhnite trasám s uzáverou, ktoré budú opäť sprístupnené až v júni. Väčšinou sa nachádzajú v Tatrách. Druhou dôležitou radou je, aby ste sledovali lavínové spravodajstvo a nevybrali sa do rizikových oblastí, kde ich môžete strhnúť. Rovnako nezabúdajte ani na kvalitnú obuv a výstroj. viac »

Muránska planina - poklad v srdci Slovenska

Muránska planina
2021-10-01 12:00:00

Muránska planina patrí medzi naše najmladšie národné parky. Je jednou z najzachovalejších krasových lokalít na Slovensku a oplýva množstvom povrchových i podzemných krasových javov. viac »

Víkendová túra na vrch Javor: Možností je viac a všetky sú atraktívne

Trás na Javor je
2021-06-12 12:00:00

Turistických trás na vrch Javor je niekoľko a všetky sa vyznačujú striedaním lesov s lúkami a panoramatickými výhľadmi na Podpoľanie. „Túra je mimoriadne atraktívna. Na vrchole sa nachádzajú andezitové skaly, drevený kríž s vrcholovou knihou a vysielač,“ uviedla pre TASR Nikola Sibylová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Turistický Novohrad a Podpoľanie. viac »

Ondrejisko - jeden z najlepších vyhliadkových vrcholov Slovenského raja

Ondrejisko, vrch na južnej
2020-10-18 12:00:00

Vrch Ondrejisko sa hrdo vypína na južnej hranici NP Slovenský raj. Je z neho nádherný výhľad do okolia, a tak patrí k obľúbeným turistickým cieľom v každom ročnom období. V pekné jesenné dni však ponúka najkrajšie zážitky. viac »

Hrádok - po Tatrách druhá najvyššia lezecká oblasť na Slovensku

Skalná oblasť až so
2020-08-10 12:00:00

Skalná oblasť až so 100 metrov vysokou andezitovou stenou v pohorí Vtáčnik v Bystričianskej doline, ktorú označujú ako lezeckú lokalitu Hrádok, láka miestnych skalolezcov už desaťročia. Je najvyššou andezitovou stenou na Slovensku a po Tatrách druhou najväčšou lezeckou oblasťou u nás. viac »

Horská záchranná služba má novú aplikáciu, má pomôcť turistom

Horská záchranná služba (HZS)
2020-07-27 08:00:00

Horská záchranná služba (HZS) spustila novú aplikáciu, pomocou ktorej si môžu turisti privolať pomoc jedným tlačidlom. Okrem toho je možné zdieľať svoju polohu so záchranármi, mať prehľad o počasí, výstrahách a dôležitých miestach v horách kdekoľvek na Slovensku. Novinkou je elektronická kniha vychádzok. viac »


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa