Príroda

Nórske fjordy sú ako pohladenie pre dušu. Tieto sú najkrajšie

Nórske fjordy sú ako
2023-09-16 00:00:00

Dovolenky v Nórsku vyhľadávajú najmä ľudia, ktorí milujú prírodu. Máte tam nespočetné možnosti na turistiku a objavovanie ich zaujímavých zákutí. Najväčšou atrakciou je z tohto pohľadu polárna žiara. A hneď na druhom mieste sú fjordy. Ku tým si môžete urobiť túru alebo si objednajte lístky na plavbu, na ktorej si ešte lepšie užijete krásu týchto odľahlých oblastí. viac »

Vedci objavili na dne oceánu záhadnú zlatú guľu, môže ísť o vajce neznámeho tvora

Vedci objavili na dne
2023-09-09 10:00:00

Vedci na dne oceánu pri tichomorskom pobreží Aljašky objavili záhadnú zlatú guľu, ktorá podľa nich môže byť vajcom nakladeným neznámym morským tvorom alebo morskou hubou. Teraz objekt analyzuje americký Národný úrad pre oceán a atmosféru (NOAA), napísal denník The Guardian. viac »

Siamské krokodíly patria k ohrozeným živočíchom, ničí ich ľudská márnivosť

Siamské krokodíly patria k
2023-09-02 12:00:00

Siamské krokodíly sú vzácne ohrozené živočíchy, ktoré žijú vo voľnej prírode juhovýchodnej Ázie, najmä Kambodže, Indonézie a Thajska. Podľa prevádzkovateľov krokodílích fariem by im paradoxne pomohlo uvoľnenie pravidiel obchodovania s ich mäsom a kožou. viac »

Smaragdové jazero vám svojou krásou vezme dych a voda v ňom lieči

Smaragdové jazero vám svojou
2023-08-31 09:00:00

Cchajmadská panva je zaujímavá prírodná oblasť v Číne. Uprostred planiny sa nachádza klenot v podobe Smaragdového jazera, ktoré už z diaľky vyniká vďaka svojej výnimočnej farbe. Ľudia tam často prichádzajú na prechádzky, ale aj na ulovenie zaujímavých záberov do svojho archívu. viac »

Korytnačka pri chorvátskom ostrove Čiovo pohrýzla už štyroch ľudí, domáci sú zúfalí

Kareta
2023-08-25 12:00:00

Korytnačka, ktorá sa pohybuje pri brehoch chorvátskeho ostrova Čiovo, podľa svedkov pohrýzla už štyroch ľudí. Miestni obyvatelia nevedia, čo si s prísne chráneným živočíchom počať, informovala agentúra HINA. viac »

V Antarktíde uhynuli tisíce mladých tučniakov, roztopil sa pod nimi ľad

V Antarktíde uhynuli tisíce
2023-08-25 08:00:00

Až 10.000 mladých tučniakov cisárskych (obrovských) uhynulo v Antarktíde kvôli tomu, že sa ľad pod nimi roztopil a rozlámal skôr, ako im narástlo vodeodolné perie potrebné na to, aby mohli plávať v oceáne. Podľa vedcov z britského ústavu pre výskum Antarktídy (BAS) ide o predzvesť vývoja, ktorý nastane v budúcnosti v súvislosti so zmenou klímy, uvádza na svojej internetovej stránke britská stanica BBC. viac »

Na Slovensku žije jedovatý had: Tieto informácie vám môžu zachrániť život

Na Slovensku žije jedovatý
2023-08-24 12:30:00

Vretenica severná je jediným jedovatým hadom na Slovensku. Je zároveň zákonom chránená. Najčastejšie si možno vretenicu pomýliť s užovkou hladkou. Pre TASR to uviedla zoologička Štátnej ochrany prírody SR Ivana Havranová. viac »

Najväčším krokodílom v zajatí je Cassius: Má neuveriteľné rozmery aj vek!

Najväčším krokodílom v zajatí
2023-08-22 08:15:00

Austrálsky morský krokodíl Cassius sa po meraní v roku 2011 s dĺžkou 5,48 metra dostal do Guinessovej knihy rekordov ako najväčší krokodíl žijúci v zajatí. Odvtedy ho nikto nemeral a pravdepodobne narástol, takže teraz by mal byť ešte väčší. TASR informuje podľa webu Live Science. viac »

OBRAZOM: Jazero Titicaca ohrozuje dlhodobé sucho

OBRAZOM: Jazero Titicaca ohrozuje
2023-08-20 12:00:00

Brehy najvyššie položeného splavného jazera Titicaca lemujú opustené člny na miestach, kde pred niekoľkými mesiacmi ešte bola voda. Jeho hladina v dôsledku pretrvávajúceho sucha klesla na kritickú úroveň. TASR informuje podľa agentúry AP. viac »

V Peru objavili nový druh hada, dostal meno po slávnom hercovi

V Peru objavili nový
2023-08-20 08:00:00

Novoobjavený druh hada v Peru pomenovali Tachymenoides harrisonfordi podľa amerického herca Harrisona Forda. Cieľom bolo prejaviť úctu úsiliu herca v oblasti ochrany životného prostredia. TASR správu prevzala v stredu z webovej stránky stanice BBC. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa