Kam na lyžovačku

Lyžiarske Oscary sú rozdané: Toto sú najlepšie zimné strediská vo svete aj na Slovensku

2023-11-15 00:00:00 |

World Ski Awards sú najprestížnejším ocenením v oblasti zimného turizmu. Od roku 2013 rozhodujú hlasy odborníkov, ale aj verejnosti o tých najlepších lyžiarskych strediskách, hoteloch, apartmánoch či cestovných agentúrach. Ak si chcete sneh užiť v tých najlepších možných podmienkach, vyberte si cieľ svojej zimnej dovolenky spomedzi víťazov jednotlivých kategórií.

Viac článkov

Tri horúce tipy na aktívnu zimnú dovolenku v Rakúsku

Tri horúce tipy na
2016-12-12 09:00:00

Rakúske lyžiarske regióny spájajú vysokohorské alpské zážitky s inšpirujúcim pokojom a moderné lyžovanie s malebnou zimnou krajinou. Pripravili sme pre Vás pár zaujímavých ponúk. viac »

Aktuálne snehové spravodajstvo

Zalyžujte si v olympijskom
2016-12-10 08:00:00

Lanovky a vleky dnes premávajú v minimálne 12 lyžiarskych strediskách, cez víkend bude otvorených nad 20 areálov. Sezónu dnes spúšťajú Roháče – Spálená, Vrátna – Paseky, Ski Bachledova aj Ski Makov zajtra Tatranská Lomnica, Kubínska hola, Telgárt, Jasenská dolina, Drienica aj menšie strediská Skicentrum Drozdovo a Ski Royal – Látky. Asi polovica areálov je zatiaľ vo víkendovom režime. viac »

Zima v Slovenskom raji a na Spiši: Turistika, lyžovanie aj nordic walking

Zima v Slovenskom raji
2016-12-09 08:00:00

V Slovenskom raji a na Spiši si v zimnom období môžete vychutnať okrem pešej turistiky, bežecké a zjazdové lyžovanie či ľadolezenie. Priaznivcov nordic walkingu určite potešia štyri nové turistické okruhy. viac »

Tipy pre bežkárov: Toto sú najlepšie slovenské lokality pre beh na lyžiach

Tipy pre bežkárov: Toto
2016-12-08 00:00:01

Zimné strediská sa väčšinou sústreďujú na zjazdových lyžiarov. Niektorí si však radšej užívajú kondičné vychádzky na bežkách, pri ktorých si viac užijú okolitú prírodu. Aj na Slovensku máme množstvo zaujímavých trás, časť z nich sa nachádza v zimných rezortoch a niektoré zase priamo vo voľnej prírode. Toto sú najlepšie z nich. viac »

Na lyže aj za medveďmi: Olympijské stredisko Whistler ponúka rôzne lákadlá

Zalyžujte si v olympijskom
2016-12-04 00:00:01

Spomínate si, čo ste robili vo februári 2010? Pokiaľ máte radi lyžovanie alebo ste dostatočne zvedaví na to, aby ste sa na chvíľu preniesli do jedného z parkov XXI. zimných olympijských hier vo Vancouveri, tak ste iste sledovali, ako sa profesionálni lyžiari stretávajú so súpermi a aké krásne pozadie vytvára pre ich súťaženie tunajšia krajina. Vitajte vo Whistleri, v malebnej olympijskej dedine a v dejisku bojov o cenné kovy. viac »

Slnkom zaliate svahy a kopa snehu: Korutánsko je jedinečným darom prírody

Nassfeld v južnom Korutánsku
2016-11-24 00:00:00

Na južnej strane rakúskych Álp sú zjazdovky mimoriadne slnečné. O dôvod viac, prečo je Korutánsko ako destinácia zimných športov stále obľúbenejšie, predovšetkým u rodín s deťmi. Slnkom zaliate svahy v kombinácii s dávkou južanskej pohostinnosti a gurmánskej korutánskej alpsko-jadranskej kuchyne, sú na zimnú dovolenku priam stvorené. viac »

Skvelá lyžovačka na skok od nás: 8 tipov na zimu s rodinou

Najlepšie lyžiarske strediská na
2016-11-18 00:00:01

Len tri hodiny od Bratislavy sa nachádza deväť rakúskych stredísk, ktoré sú ideálnou dovolenkou destináciou pre rodiny. Každé z nich ponúka výborné snehové podmienky, skvelé služby a pre rodiny s deťmi aj špeciálne ponuky. Je najvyšší čas plánovať zimné prázdniny, čo tak potešiť celú rodinu výbornou lyžovačkou? viac »

Sen každého lyžiara: Nová lanovka v Rakúsku posúva hranice luxusu

Sen každého lyžiara: Nová
2016-11-07 12:00:00

Návštevníci údolia Stubaital neďaleko Innsbrucku sú už na služby najvyššej kvality zvyknutí. Nachádza sa tu najlepšia reštaurácia v Alpách, 40 kilometrov dráh na sánkovanie aj lanovka s vyhrievanými sedadlami. Tento rok sa môžu lyžiari v najväčšom ľadovcovom lyžiarskom stredisku v Rakúsku tešiť aj na ďalšie veľkolepé novinky - spustenie najmodernejšej trojlanovej lanovky a premiéru nevídaného kultúrneho podujatia. viac »

FOTO Nádherná dedina, ktorú zachránil James Bond

Prechodný domov Jamesa Bonda:
2016-10-07 12:00:00

Ak ešte stále váhate, kde stráviť jesennú alebo zimnú dovolenku, máme pre vás zaujímavý tip. Celé Švajčiarsko ponúka niekoľko príjemných lokalít a je len na vás, či sa vyberiete do miest, kde budete spoznávať kultúru, alebo uprednostníte turistiku v horách. Mürren presvedčí zástancov druhej alternatívy a ako bonus navyše ponúka dovolenku v stopách najslávnejšieho agenta. viac »

Slnečná lyžovačka v španielskej Sierra Nevade

Sierra Nevada, Španielsko
2014-01-23 15:00:00

ŠPANIELSKO - Španielsko je pre Slovákov v posledných rokoch novo objavenou lokalitou na letné dovolenky, a to aj vďaka pravidelným leteckým linkám z Bratislavy alebo Viedne do väčších miest či na ostrovy. Pravdou ale je, že táto krajina neponúka len more, pláže, kultúru či výborné jedlo. Dá sa tu nájsť aj množstvo príležitostí na zimné športy, a to dokonca v niekoľkých lyžiarskych strediskách. viac »


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa