Exotická dovolenka

Deň, ktorý zmenil históriu: Pred 100 rokmi objavili hrobku Tutanchamóna

Deň, ktorý zmenil históriu:
2022-11-04 12:00:00

Pred 100 rokmi, 4. novembra 1922, objavil britský archeológ Howard Carter vchod do hrobky kráľa Tutanchamóna v Údolí kráľov. Učinil tak jeden z najväčších objavov v histórii archeológie a navždy zmenil pohľad na Egypt a jeho veľkolepú minulosť. viac »

Sokotra je ostrovom šťastia: Podľa domácich sa tam nachádzala biblická záhrada Adama a Evy

Sokotra, Jemen
2022-11-04 00:00:00

Ostrov Sokotra na prvý pohľad vyzerá, akoby bol na úplne inej planéte. Podľa domácich sa vraj práve tam mohla na počiatku sveta nachádzať biblická záhrada, z ktorej Boh vyhnal Adama a Evu. Pri prechádzke týmto úžasným krajom nebude ťažké predstaviť si, že sa tam odohrával príbeh o zakázanom ovocí a vyhnaní z raja... viac »

Melaka - kúsok Európy v ďalekej Malajzii

Melaka, Malajzia
2022-10-28 12:00:00

Melaka vždy patrila medzi najvýznamnejšie mestá v Malajzii. Postupne ju vybudovali okolo dôležitého prístavu, ktorý ovplyvnil aj jej dejiny. Práve vďaka nemu totiž mali do tohto regiónu dobrý prístup aj cudzinci a postupne sa tam usídľovalo čoraz viac Portugalcov, Angličanov a Holanďanov. Tí významne ovplyvnili podobu mesta a Melaka dnes spája pôvodné ázijské tradície s európskym vplyvom, čo z nej robí ešte atraktívnejší turistický cieľ. viac »

Cuiabá – geografické centrum Južnej Ameriky

Cuiabá – geografické centrum
2022-10-26 12:00:00

Brazílske mesto Cuiabá vyhľadávajú najmä lovci cestovateľských kuriozít či zaujímavosti. Práve tam sa totiž nachádza geografický stred kontinentálnej časti Južnej Ameriky. Pozornosť zaujalo aj v roku 2014, keď sa zaradilo medzi lokality, kde sa konali Majstrovstvá sveta vo futbale. Turisti sa môžu tešiť na viacero historických zaujímavostí, ale aj krásnu prírodu. viac »

Peru je opradené mýtami. Toto sú jeho najzaujímavejšie miesta

Peru je opradené mýtami.
2022-10-25 07:30:00

Dovolenka v Peru je vždy spojená s návštevou pamiatok, ktoré sú opradené množstvom tajomstiev. Stačí spomenúť Machu Picchu, ktoré je priam magnetom pre turistov. Keďže dodnes neodhalilo všetky svoje tajomstvá, všetci majú túžbu nájsť tú svoju pravdu a nasať jedinečnú atmosféru, ktorú ponúka. Okrem tohto starobylého mestečka však nájdete v krajine aj iné magicky pôsobiace atrakcie, ktoré taktiež prinášajú zaujímavé príbehy. viac »

Mayotte má nádhernú prírodu a úžasné pláže, no jeho obyvatelia trpia: Zachráni ich turizmus?

Mayotte má nádhernú prírodu
2022-10-19 07:00:00

Mayotte je súčasťou Komorských ostrovov v Indickom oceáne. Patrí pod správu Francúzska a jeho obyvatelia sú členmi Európskej únie. Má nádhernú prírodu a úžasné pláže, preto láka množstvo turistov. Na tých sa domáci pozerajú ako na ich záchranu. V krajine je veľa chudobných regiónov a medzi jednotlivými vrstvami sú priepastné rozdiely. Preto sa nemajetní obyvatelia snažia zarobiť aspoň v turistickom priemysle, ktorý im prináša najviac peňazí. viac »

Mekka - najdrahšie mesto sveta s mnohými unikátmi

Mekka - najdrahšie mesto
2022-10-18 13:00:00

Mekka sa nachádza v Saudskej Arábii. Podľa islamu sa práve tam narodil Mohamed, preto je pre moslimov najdôležitejším pútnickým miestom. Každý z nich by mal minimálne raz za život absolvovať púť do nej a pomodliť sa tam k Alahovi. Mesto sa rozprestiera okolo hlavnej mešity, ktorá patrí medzi najnavštevovanejšie miesta na svete. viac »

Tajomný Egypt - ako stvorený na dovolenku v lete i počas zimných mesiacov

Pyramídy v Gíze
2022-10-18 08:01:00

Cestovanie nám umožňuje zažívať nevídané veci. Keď sa nám napríklad uprostred zimy zažiada trochu letného počasia, stačí zbaliť kufor a vybrať sa na dovolenku niekam do exotiky. Ak si nemôžete dovoliť luxusnejšie destinácie ako Maldivy či Karibik, nemusíte zúfať. Dovolenka v Egypte je výbornou voľbou počas celého roka a dostanete sa tam za oveľa nižšie náklady. Práve počas zimných mesiacov sú tam pre nás znesiteľnejšie teploty, takže si viac vychutnáte aj ich jedinečné pamiatky. viac »

Nechajte sa zlákať Karibikom: Okrem rajských pláží ponúka aj 5 prírodných unikátov

Nechajte sa zlákať Karibikom:
2022-10-13 07:30:00

November je ideálnym obdobím na útek do horúceho tropického raja. K najkrajším destináciám patria karibské ostrovy, ktoré okrem nádherných pláží lákajú aj na unikátne zážitky pre milovníkov prírody. Tu je päť z nich. viac »

La Aurora - pravá juhoamerická divočina prístupná všetkým

La Aurora - pravá
2022-10-11 12:00:00

Vo svete zostáva čoraz menej území, kde sa podarilo uchovať prírodu nedotknutú. Jedno z takýchto jedinečných miest nájdete v Kolumbii. La Aurora je prírodná rezervácia pod súkromnou správou, ktorá má za cieľ zachrániť aj viaceré ohrozené druhy zvierat. Jej návšteva je zážitkom na celý život. viac »

Najkrajšia príroda v Ázii? Rozhodne Vietnam!

Vodopád Ban Gioc
2022-10-04 12:00:00

Ázia ponúka množstvo nádherných prírodných oblastí. Podľa posledných výsledkov World Travel Awards je však v tomto ohľade najlepšou destináciou Vietnam, ktorý predbehol aj Čínu, Indiu či Nepál. Podľa oficiálnych údajov je v krajine až 33 národných parkov, 57 prírodných rezervácií či 9 biosférických rezervácií. Tak ktorú z jej krás sa vyberiete spoznávať vy? viac »

Grenada – lahodne omamné korenie Karibiku

Grenada – lahodne omamné
2022-09-30 07:30:00

Karibik už dávno nie je pre cestovateľov tak nedostupný, ako to bolo v minulosti. Lacné letenky teraz zoženiete do viacerých krajín a navyše sa môžete vybrať na výlet loďami na susedné ostrovy. Dnes vám predstavíme ďalšiu krásavicu Grenadu. viac »

Rajská jaskyňa je najdlhšou v Ázii: Meria viac ako 30 kilometrov

Rajská jaskyňa je najdlhšou
2022-09-29 13:00:00

Quáng Bính patrí k najkrajším regiónom Vietnamu a nachádza sa v ňom aj viacero zaujímavých jaskýň. Tou najvzácnejšou je Hang Thien Duóng, čo v preklade znamená „Rajská alebo nebeská jaskyňa“. Každý návštevník potvrdí, že toto meno dostala právom. viac »

Slávny cintorín i palác Evity: 5 atrakcií, ktoré musíte spoznať pri návšteve Buenos Aires

Congreso de la Nación
2022-09-26 12:00:00

Hlavné mesto Argentíny je známe pulzujúcim životom, dobrou zábavou a priateľskou atmosférou. Stačí sa prejsť po hlavných námestiach a ihneď sa doňho zamilujete. Pri návšteve Buenos Aires by ste rozhodne nemali vynechať týchto päť zaujímavých atrakcií, ktoré patria k jeho dominantám. viac »

Užite si jesennú dovolenku pri mori: Navštívte Tunisko

Tunis
2022-09-23 12:00:00

Letná dovolenka so sebou nesie aj pár nevýhod. Niektorí cestovatelia nemajú radi, keď ich všade vítajú preplnené pláže a množstvo turistov. Preto vyhľadávajú skôr jesenné termíny a destinácie, v ktorých je ešte stále teplo a môžu sa okúpať v mori. Jednou z nich je Tunisko, kde býva vo viacerých regiónoch letné počasie až do konca novembra. viac »


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa