Exotická dovolenka

Skryté drahokamy Južnej Afriky: Tieto miesta raz musíte vidieť

Dračie vrchy, Juhoafrická republika
2022-06-04 00:00:00

Energia, ktorá prúdi celou Južnou Afrikou, je neuveriteľne silná. Každý cestovateľ vám potvrdí, že na tomto kúsku sveta panuje iná atmosféra, vďaka ktorej sa medzi ľuďmi zotierajú všetky rozdiely. Najlepšiu atmosféru pochopiteľne zažijete mimo veľkomiest. Vyberte sa preto po stopách tých odvážnejších a objavte aj skryté poklady tejto krajiny, o ktorých nevie až tak veľa turistov. viac »

Casablanca - symbol romantiky

Casablanca
2022-06-03 12:00:00

Casablancu milovali cestovatelia už v dávnej minulosti. Mala špeciálnu nenapodobiteľnú atmosféru, ktorá k sebe stále vždy lákala množstvo turistov. Ešte väčšiu popularitu získala vďaka rovnomennému filmu. Ak chcete zažiť to najlepšie z Maroka, potom sa istotne vyberte do tohto mesta opradeného tajomstvami a pútavou minulosťou. viac »

Veľká mešita v Djenné - najväčšia stavba z nepálených tehál na svete

Veľká mešita v Djenné
2022-06-02 08:00:00

Africká krajina Mali sa môže pochváliť unikátnou mešitou. Dominantu Djenné totiž vybudovali iba z nepálených tehál a je najväčšou stavbou tohto druhu na svete. Pre veriacich je významným pútnickým miestom a pre dovolenkárov zas veľkým turistickým lákadlom. viac »

Najkrajším jazerom sveta je Jamdrok: Stvorila ho vraj víla z neba

Najkrajším jazerom sveta je
2022-05-26 12:30:00

V náručí sivozelených hôr sa ako vzácny drahokam jagá jazero Jamdrok. Keď zasvieti slnko, pred jeho žiarivo tyrkysovou vodou musíte privrieť oči. Azda preto ho turisti považujú za najkrajšie na svete a pre domácich Tibeťanov je dokonca posvätné... viac »

Snívate o exotike, potápaní, histórii a krásnej prírode? Navštívte Bahamy!

Snívate o exotike, potápaní,
2022-05-22 13:00:00

Bahamy tvoria stovky ostrovčekov, ktoré pre cestovateľov prinášajú stále niečo iné a zaujímavé. Nájdete tam opustené miesta, kde si celý deň oddýchnete v štýle Robinsona a o kúsok ďalej si už vychutnáte pestrý podmorský svet. Nechýbajú ani luxusné rezorty, jedinečné pláže a kus zaujímavej histórie. Jedna dovolenka vám na preskúmanie tejto krásy ani nebude stačiť! viac »

Havana – nekorunovaná kráľovná dovolenky na Kube

Havana – nekorunovaná kráľovná
2022-05-19 12:00:00

Po plážach v letovisku Varadero je Havana najväčšou turistickou pýchou Kuby. Turisti si radi chodia pozerať farebné staré domčeky, ktoré im ukazujú to najzaujímavejšie z miestnej architektúry. Nebojte sa však zájsť aj mimo dobre známych atrakcií, aby ste ochutnali tú pravú atmosféru tejto latinskoamerickej krásny. Havana vás dostane svojou bezprostrednosťou, úprimnosťou a chuťou baviť sa aj v najťažších životných chvíľach. viac »

Najväčšie lákadlá Bolívie: Obrovská soľná pláň, slávne jazero aj najvyššie položená vinica sveta

Najväčšie lákadlá Bolívie: Obrovská
2022-05-11 10:30:00

Podľa cestovateľov je Bolívia najviac podceňovanou destináciou v Južnej Amerike. Turisti väčšinou vyhľadávajú luxusné pláže Mexika, tajomnú históriou Peru a divokosť Brazílie. Lenže rovnako atraktívne dôvody na vaše dovolenkové plány nájdete aj v tejto krajine. K tomu navyše môžete pripočítať priateľských obyvateľov, ktorí sa o vás radi postarajú. viac »

Indický chrám Jain: Historická perla so sochou, ktorá vám splní tajné želania

Indický chrám Jain: Historická
2022-05-04 12:00:00

Chrám Jain v Ranakpure patrí k pamiatkam, na ktoré po ich návšteve už nikdy v živote nezabudnete. Postavený bol v 15. storočí a architekti na ňom urobili niekoľko vzácnych a zaujímavých prvkov, ktoré neuvidíte nikde inde na svete. Dokonca tam nájdete jednu údajne zázračnú sochu, ktorá má pre domácich obyvateľov veľký význam. viac »

Nahliadnite s nami do Južnej Kórey: Tieto historické poklady lákajú turistov najviac

Chrám Bulguksa
2022-04-29 14:00:00

Južná Kórea je plná pútavej histórie. Jej pamiatky sú farebné a často opradené zaujímavými legendami. Tunajšie dejiny ovplyvnilo niekoľko vážených dynastií, ktoré zanechali pečať aj na kultúre a architektúre. Vďaka ich rozmanitosti a zaujímavosti je niekedy ťažké vybrať si, ktorý kút tejto nádhernej krajiny by ste mali navštíviť. viac »

Veľké Zimbabwe - obrovská kamenná stavba na juhu Afriky je zdrojom legiend a záhad

Veľké Zimbabwe
2022-04-28 07:00:00

Anglicko má Stonehenge, Egypt slávne pyramídy a Čína zas veľký múr. O týchto stavbách ste už určite veľa počuli, no svoju verziu starobylej a tajomstvami opradenej stavby má aj Zimbabwe. Najväčšiu kamennú stavbu Afriky na juh od Sahary spájali s kráľom Šalamúnom aj kráľovnou zo Sáby, no hoci sú už dnes tieto legendy vedecky vyvrátené, zrúcaniny Veľkého Zimbabwe si ešte mnohé tajomstvá uchovávajú. viac »

Najzaujímavejšie pláže v Indonézii: Tieto miesta dajú každej dovolenke poriadnu šťavu

Kelingking, Nusa Penida
2022-04-27 12:00:00

O Indonézii sa hovorí, že zo žiadneho miesta tejto oblasti to nemáte ďaleko na pláž. Preto nech pôjdete kamkoľvek, môžete sa tam tešiť aj na záver dňa s príjemným leňošením pri vode. Vyberte si podľa vášho gusta presne takú lokalitu, ktorá bude ideálne vyhovovať vašim predstavám. Záleží len na vás, či to bude pláž blízko rezortov, alebo radšej nejaké pekné opustené miesto. viac »

Opera v Sydney: Víťazný návrh vytiahli z koša, autora nepozvali na otvorenie

Opera v Sydney: Víťazný
2022-04-24 13:00:00

Keď sa povie Sydney, okamžite sa väčšine ľudí vybaví miestny operný dom. Budova s ​​prekrásnou škrupinovou strechou sa ihneď po svojom dokončení bezmála pred 50 rokmi stala neodmysliteľným symbolom mesta. V prístave pritom takmer stála úplne inak vyzerajúca stavba. Vznik tej terajšej totiž sprevádzali nevídané peripetie... viac »

Kijomizu-dera – najkrajší japonský chrám má viac ako tisíc rokov

Kijomizu-dera – najkrajší japonský
2022-04-20 12:00:00

Japonsko sa môže pochváliť niekoľkými budhistickými chrámami, ktoré patria medzi najkrajšie pamiatky Ázie. Kijomizu-dera je situovaný pri meste Kjóto a jeho areál je starý už viac ako tisíc rokov. Prvá stavba tam vznikla v roku 778, do aktuálnej podoby ho prestavali v 17. storočí. V jeho chodbách sa skrýva mnoho tajomstiev a pekných prekvapení. viac »

Filipíny trochu inak: Navštívte nezabudnuteľné mesto Vigan

Calle Crisologo
2022-04-19 12:00:00

Dovolenku vo Filipínach si predstavujeme ako dokonalý relax na pláži v obklopení exotickej prírody. Táto krajina vám však toho ponúka podstatne viac. Vyberte sa na výlet do mestečka Vigan, ktoré prináša veľký kus histórie a uchovaných zaujímavostí. viac »

Tajomné Mongolsko: Nedotknutá príroda a pôvodná kultúra sľubujú top zážitky

Údolie Orkhon
2022-04-17 13:00:00

Na váš cestovateľský zoznam pridávame ďalšiu menej známu krajinu. Mongolsko sa zatiaľ len veľmi pomaly otvára turistom a vďaka tomu sa mu podarilo uchovať pôvodnú kultúru, ktorá je pre mnohých tak veľkým lákadlom. Dovolenka v týchto končinách však poteší aj milovníkov turistiky. Nádherná nedotknutá príroda je totiž tým hlavným tromfom tejto krajiny. viac »


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa