Exotická dovolenka

Filipíny trochu inak: Navštívte nezabudnuteľné mesto Vigan

Calle Crisologo
2022-04-19 12:00:00

Dovolenku vo Filipínach si predstavujeme ako dokonalý relax na pláži v obklopení exotickej prírody. Táto krajina vám však toho ponúka podstatne viac. Vyberte sa na výlet do mestečka Vigan, ktoré prináša veľký kus histórie a uchovaných zaujímavostí. viac »

Tajomné Mongolsko: Nedotknutá príroda a pôvodná kultúra sľubujú top zážitky

Údolie Orkhon
2022-04-17 13:00:00

Na váš cestovateľský zoznam pridávame ďalšiu menej známu krajinu. Mongolsko sa zatiaľ len veľmi pomaly otvára turistom a vďaka tomu sa mu podarilo uchovať pôvodnú kultúru, ktorá je pre mnohých tak veľkým lákadlom. Dovolenka v týchto končinách však poteší aj milovníkov turistiky. Nádherná nedotknutá príroda je totiž tým hlavným tromfom tejto krajiny. viac »

India Gate – hrdý symbol metropoly Nai Dillí

India Gate
2022-04-16 12:00:00

Paríž má Víťazný oblúk, Rím zasa antický Konštantínov a symbolom Nai Dillí je India Gate (Indická brána), pamätník padlým v prvej svetovej vojne. Každoročne 26. januára si na tomto mieste India Dňom republiky pripomína prijatie ústavy v roku 1950. viac »

Senegal má byť novým hitom letnej sezóny: Pripravte sa na krásne pláže a ďalšie zaujímavosti

Senegal má byť novým
2022-04-11 13:00:00

Afrika prichádza s novou ponukou pre cestovateľov. Tentoraz vás láka na Senegal, ktorý vám ukáže pravú exotiku. Každý z vás si istotne nájde to správne miesto, kde sa bude cítiť ako vo svojom raji. Nádherné pláže, ale aj zaujímavá príroda vám prinesú zaujímavé možnosti na výlety. viac »

Sapporo najviac preslávila zimná olympiáda, turistov však láka aj dnes

Sapporo najviac preslávila zimná
2022-04-07 12:00:00

V Japonsku sme zvyknutí na mestá či dedinky, ktoré majú skutočne dlhú históriu. Sapporo však vybudovali až v roku 1868, odkedy sa stalo hlavnou časťou ostrova Hokkaidó. Vo svete sa najviac preslávilo vďaka organizovaniu zimnej olympiády v roku 1972, turistov však láka aj dnes. viac »

Sabráta - nádherné antické mesto je ozdobou Líbye

Sabráta - nádherné antické
2022-03-16 08:30:00

Len 70 kilometrov od Tripolisu sa nachádza mesto Sabráta. Medzi cestovateľmi sa preslávilo vďaka cennému archeologickému nálezisku. V minulosti tam totiž vzniklo niekoľko vzácnych antických stavieb, ktoré sa čiastočne podarilo uchovať až dodnes. A práve tie patria k najnavštevovanejším atrakciám v krajine. viac »

Malibu - rajský kút L.A.

Malibu, Los Angeles, USA
2022-03-15 16:00:00

Obľúbený drink s kokosovou príchuťou, ale aj mesto na západnom okraji Los Angeles. Kalifornským slnkom zaliate Malibu je pre mnohých synonymom vysnívanej dovolenky plnej aktivít, relaxu a plážových party. viac »

Ružový had, nebezpečné veveričky aj konšpiračné teórie: 10 zaujímavostí o Veľkom kaňone

Ružový had, nebezpečné veveričky
2022-03-07 12:00:00

Veľký kaňon vznikol vďaka rieke Colorado, ktorá ho vyhĺbila v severnej časti Arizony. Pre turistov je lákadlom kvôli nádhernej prírode v tejto oblasti. Môžete si ho prejsť prostredníctvom rôznych chodníkov a tak ho uvidíte vždy z iného uhla. K dispozícii sú dokonca aj výlety helikoptérou, počas ktorých budete mať najlepší výhľad na celú oblasť. viac »

Päť najkrajších jazier na Novom Zélande: Jedného z nich sa nesmiete ani dotknúť

Päť najkrajších jazier na
2022-03-05 00:00:00

Dovolenku pri jazere majú radi mnohí cestovatelia. Väčšinou sa v ich okolí nachádzajú perfektné možnosti na aktívny oddych a potom môžu príjemne relaxovať pri vode. Nový Zéland je krajinou plnou príjemných prírodných prekvapení. Preto tam nájdete aj množstvo nádherných vodných plôch, ktoré patria k ich top atrakciám. viac »

Perlové ostrovy – dovolenková destinácia celebrít

Perlové ostrovy – dovolenková
2022-03-04 08:01:00

Viete, ako spoznáte, ktoré celebrity znamenajú v šoubiznise niečo viac? Napríklad aj podľa výberu dovolenkovej destinácie. Perlové ostrovy sú totiž miestom všetkých vyvolených slávnych a bohatých. Nachádzajú sa v Panamskom zálive a pozostávajú z 200 menších ostrovov. Zatiaľ čo niektoré z nich si vyberá smotánka, iné sú dostupné aj pre obyčajných cestovateľov. viac »

Bahla - mesto opradené čiernou mágiou

Bahla - mesto opradené
2022-03-02 10:15:00

Pred pár rokmi sa stala z Ománu obľúbená exotická destinácia. To malo za následok rozmach nových luxusných rezortov, ktoré ponúkajú služby aj pre náročnú klientelu. Túto krajinu však robia výnimočnou oveľa staršie stavby. Napríklad Bahla je najstarším mestom v krajine, ktoré si chráni všetky svoje pekné i temné tajomstvá. viac »

V Spojených arabských emirátoch otvorili najväčší Safari park mimo Afriky

Žirafa
2022-02-25 10:00:00

Spojené arabské emiráty sa môžu pochváliť viacerými rekordmi. Nájdete tam najväčšiu fontánu, najvyššiu budovu či najväčšiu kvetinovú záhradu sveta, ku ktorým pribudlo ďalšie obrovské turistické lákadlo – najväčší Safari park mimo afrického kontinentu. viac »

V Peru odhalili najväčšiu nástennú maľbu, pokrýva 1200 fasád

V Peru odhalili najväčšiu
2022-02-11 12:00:00

Peruánska metropola Lima je aj v zimnom období farebnejšia ako ostatné mestá. Vďačiť za to môže obrovskej nástennej maľbe, ktorá pokrýva plochu neuveriteľných 320 tisíc metrov štvorcových. viac »

Objavujte Thajsko: Toto sú jeho najzaujímavejšie ostrovné destinácie

Koh Nang Yuan
2022-02-07 08:15:00

Thajsko sa opäť otvára turizmu. Dobrou správou je, že cestovatelia to našťastie nezobrali ešte tak masovo ako v minulosti, preto aj na vychytených miestach stretnete minimum ľudí. Vďaka tomu si v pokoji užijete aj nádherné ostrovy, ktoré okrem oddychu na pláži a dobrého jedla ponúkajú aj iné zaujímavosti. viac »

Karibik, ako ho nepoznáte: Užite si okrem pláží aj jeho UNESCO zaujímavosti

Pitons, Ostrov Sv. Lucie
2022-01-25 08:01:00

Nádherná príroda a pútavá história Karibiku neušla ani pozornosti odborníkov z UNESCO. Tí zaradili na svoj zoznam hneď niekoľko zaujímavostí, ktoré by ste istotne nemali počas vašich dovoleniek prehliadnuť. Nech sa totiž vyberiete do ktorejkoľvek z krajín, všade vás privíta niečo iné a originálne, čo sa vám už navždy vryje do pamäte. viac »


Streda, 1. máj. 2024. Dnes je Sviatok práce,

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa