Exotická dovolenka

Púštne mesto plné farieb: Fatéhpur Síkri patrí k najvzácnejším klenotom Indie

2024-04-18 00:00:00 |

O rozvoj mesta Fatéhpur Síkri sa postaral Akbar Veľký, vládca Mughalskej (Mogulskej) ríše, ktorý nechal postaviť prvé budovy z červeného pieskovca. Hoci nejde o natoľko pevný materiál, stavby sa podarilo uchovať až dodnes a počas ich návštevy sa budete cítiť ako na romantickej prechádzke dejinami Indie. Aj preto je mesto od roku 1986 zapísané na zozname svetového dedičstva UNESCO.

Viac článkov

Predĺžte si leto v horúcej Afrike: Týchto 5 pláží je v JAR najkrajších

Predĺžte si leto v
2022-09-20 13:01:00

Južná Afrika patrí medzi najkrajšie krajiny afrického kontinentu. Dozviete sa tam najviac o jeho histórii, spoznáte nádhernú prírodu a taktiež sa môžete slniť na úžasných plážach. Tie sa nenachádzajú len v blízkosti obľúbeného Kapského Mesta, ale aj v iných regiónoch. viac »

Udajpur – mesto jazier a honosných palácov

Udajpur – mesto jazier
2022-09-20 10:00:00

Udajpur sa nachádza v indickom štáte Rádžastan. Pred rokmi tam vybudovali niekoľko umelých jazier, ktoré dotvárajú príjemnú atmosféru. Kvôli nim dostalo prezývku „mesto jazier“ alebo tiež „Benátky Orientu“. K jeho dominantám patria honosné paláce so zaujímavou architektúrou. Keďže ich je tam viac, v súčasnosti už z niektorých z nich urobili luxusné hotely. viac »

Lima - turistický klenot Peru

Lima - turistický klenot
2022-09-17 11:30:00

Dovolenku v Peru väčšina turistov začína v Lime. Ešte pred výletom do obľúbených atrakcií si nájdite dostatok času na to, aby ste si pozreli aj túto nádhernú metropolu. Ponúka návštevu historických budov, zaujímavé múzeá aj úžasné pobrežie. viac »

Zabudnite na otrepané atrakcie: Tieto skryté poklady Singapuru vás očaria omnoho viac

Zabudnite na otrepané atrakcie:
2022-09-14 09:00:00

Singapur konkuruje aj oveľa známejším ázijským krajinám. Počas dovolenky v týchto končinách uvidíte známe moderné atrakcie, ale aj kúsok ich histórie. Možno by sa zdalo, že už musíte poznať všetky zaujímavosti, ktoré táto krajina ponúka dovolenkárom. No tieto jedinečné a dobre skryté klenoty vám zrejme predstaví len málokto. viac »

Irak ako kolíska kultúr: Slávne časy dodnes pripomína niekoľko vzácnych pamiatok

Irak ako kolíska kultúr:
2022-09-09 00:00:00

Sú krajiny, ktoré nepatria na vrchol rebríčka našich cestovateľských snov. Často býva najväčšou prekážkou bezpečnosť. No každý dobrodruh vám povie, že cestovať môžete v podstate kamkoľvek, len musíte prísne dodržiavať domáce kultúrne pravidlá. Ak sa budete držať týchto rád a spriatelíte sa s miestnymi obyvateľmi, pokojne spoznáte aj trošku tajomný, ale nádherný Irak. viac »

Everglades - tajomné močariská známe z filmov i seriálov

Everglades - tajomné močariská
2022-09-08 12:00:00

Ak patríte medzi milovníkov seriálu CSI: Miami, potom vám bude národný park Everglades dôverne známy. Pravidelne sa objavoval v úvodnej znelke, ale pomerne často tam tiež zločinci ukrývali telá svojich obetí. Tajomne pôsobiace močariská pritom patria medzi vyhľadávané turistické atrakcie. Môžete sa tešiť na netradičné zážitky a poriadnu divočinu. viac »

Dubaj za pár eur: Tieto zaujímavosti uvidíte úplne zadarmo

Dubaj za pár eur:
2022-09-07 13:00:00

Letenky do Dubaja už dávno nie sú tak nedostupné ako v minulosti. Preto si tam dovolenku doprajú aj tí, ktorí nepatria k bohatým cestovateľom. Veľkých výdavkov sa nemusia báť ani na mieste. Vždy sa dá nájsť lacnejší hotel ďalej od pláže a na výber máte aj niekoľko atrakcií s bezplatnými vstupmi. viac »

Líbyjská metropola Tripolis - skutočne výnimočná turistická destinácia

Líbyjská metropola Tripolis -
2022-09-05 12:00:00

Pokiaľ radšej chodíte na miesta, kam nesmerujú davy turistov, v tom prípade vás tip na takúto nevšednú destináciu nepochybne poteší. Tripolis je spomedzi všetkých miest v Líbyi tým najbezpečnejším. Ak teda máte chuť spoznať niečo nezvyčajné, nech je to tunajšia metropola, ktorej história sa začala písať už v 6. storočí. viac »

Snívate o dovolenke na Kapverdách? 5 najkrajších pláži by vám mohlo pomôcť v rozhodovaní

Snívate o dovolenke na
2022-08-30 13:00:00

Kapverdské ostrovy oslovia na dovolenku aj tých najnáročnejších klientov. Jedným z dôvodov sú aj ich pláže. Nájdete tu viacero opustených miest na pobreží, kde si dokonale oddýchnete od všetkých starostí a načerpáte novú energiu. Týchto päť patrí na zoznam najkrajších. viac »

Afrika nie je iba o divokej prírode. Navštívte tam aj tieto pamiatky

Luxor
2022-08-18 12:00:00

Divoká príroda je pre väčšinu dovolenkárov tým hlavným dôvodom, prečo sa rozhodnú pre cestu do Afriky. Vidieť na vlastné oči toľko jedinečných zvierat a zažiť na vlastnej koži podmanivosť tohto kontinentu je nepochybne intenzívnym zážitkom. No keď už preskúmate všetky krásne prírodné= zákutia, nemali by ste zabudnúť ani na cenné historické pamiatky, ktoré sa tam nachádzajú. viac »

Dovolenka ako v raji. Toto sú najkrajšie pláže v Mexiku

Dovolenka ako v raji.
2022-08-15 07:30:00

Mexiko sa stáva čoraz populárnejšou voľbou na dovolenku pri mori aj pre Európanov, ktorí vymenili pláže karibských ostrovov za túto exotiku. Vyberte si tie najkrajšie miesta na pobreží a strávte dovolenku ako v raji. viac »

Prvá diaľnica sveta aj terakotová armáda: Dielo slávneho čínskeho cisára žije dodnes

Sochy terakotovej armády, vystavené
2022-06-27 07:00:00

Vojaci, ktorí sa po rokoch vrátili do hlavného mesta, sa nestačia čudovať. Zatiaľ čo sa na hraniciach ríše podieľali na vzniku Veľkého čínskeho múru, metropola Sien-jang sa premenila na nepoznanie. Jej najväčšie divy sú pritom ich zrakom skryté. Pod mestom pracujú tisíce robotníkov, ďalší neďaleko budujú obrie mauzóleum. Všetko sa pritom deje z vôle prvého čínskeho cisára... viac »

Laos - dovolenka v znamení nádhernej prírody

Laos
2022-06-10 12:00:00

Turizmus na Laose trpí tým, že susedí s oveľa známejšími dovolenkovými destináciami a navyše nemá more. Lenže keď ho už raz objavíte, tak vám rýchlo prirastie k srdcu a budete sa tam často vracať. viac »

Jeruzalem - magické mesto troch náboženstiev

Jeruzalem - magické mesto
2022-06-09 12:00:00

Mesto Jeruzalem je cieľom mnohých pútnikov. Nachádza sa tam veľa miest spojených so začiatkom kresťanstva, dôležitých lokalít pre židovskú komunitu, ale aj iných pamiatok. Už po prvej návšteve pochopíte, že sa do tejto jedinečnej metropoly musíte vrátiť späť, aby ste uvideli ďalšie magické zákutia. viac »

Maroko v luxusnom šate: Navštívte mesto Agadir

Maroko v luxusnom šate:
2022-06-06 12:00:00

Dovolenka v afrických krajinách má veľkú výhodu v tom, že tam môžete zájsť v podstate kedykoľvek počas roka. I keď vládne chladnejšie obdobie, stále je tam pre nás príjemne teplo. Vďaka tomu sa veľkej obľube teší Maroko. Pokiaľ chcete ísť mimo klasických rezortov a lepšie spoznať tunajšiu kultúru, vyberte sa na pobyt do mesta Agadir. viac »


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa