Exotická dovolenka

7 najlepších atrakcií, ktoré nájdete v Abú Zabí

Abú Zabí, Spojené arabské
2021-12-16 00:00:00

Keď máte dostatok peňazí, dokážete urobiť hotové zázraky. Jedným z dôkazov je kedysi nenápadné hlavné mesto Spojených arabských emirátov. Abú Zabí sa po objavení ropných vrtov stalo jednou z najrýchlejšie rastúcich metropol, ktorá dnes turistom ponúka nevšedné a pútavé atrakcie na využitie voľného času. viac »

Argentínska príroda patrí k najkrajším na svete: Presvedčte sa sami

Ľadovec Perito Moreno
2021-12-15 12:00:00

Charakteristickým znamením argentínskej prírody je rozmanitosť, ktorú zabezpečujú viaceré klimatické pásma. Nájdete tam všetko od subtropických, cez mierne, až po najchladnejšie oblasti. Stačí si len vybrať, či to všetko chcete zažiť počas jednej dovolenky, alebo si túto krajinu vždy pozriete v inom šate. viac »

Borneo je tretím najväčším ostrovom sveta: Turistov láka na jedinečné zážitky

Lagúna Bohey Dulang
2021-12-09 12:00:00

Borneo je po Novej Guinei a Grónsku tretí najväčší ostrov na svete. Jeho územie sa rozdeľuje medzi tri krajiny – Brunej, Indonéziu a Malajziu. Opisujú ho ako jednu veľkú botanickú záhradu. Uvidíte tam až 15 000 druhov rôznych rastlín. Najväčšou atrakciou je prales, ktorý má podľa odhadov 130 miliónov rokov. viac »

Johannesburg – mesto zlata a diamantov

Johannesburg
2021-12-06 12:00:00

Najľudnatejším mestom Južnej Afriky je Johannesburg. Ten si zároveň vyslúžil prezývku „zlaté mesto“ alebo „mesto zlata“, pretože v okolí boli bohaté ložiská tohto vzácneho kovu. Navyše sa tam nachádza aj jeden z najväčších trhov, na ktorom sa s ním obchoduje. Ďalšou vzácnou komoditou sú diamanty, ktoré taktiež predstavujú jeden z hlavných artiklov na ich obchodnom trhu. viac »

Panama - stredoamerická perla, ktorá čaká na objavenie

Boquete
2021-12-01 07:01:00

Panama je ďalšou perlou Strednej Ameriky, ktorá vás svojimi atrakciami zaujme natoľko, že sa tam istotne s radosťou vyberiete na dovolenku. Občas je trochu v tieni Kostariky, ale potom vytiahne svoje tromfy a zláka k sebe ďalších cestovateľov. Vtedy si už len stačí vybrať, či sa chcete viac sústrediť na historické pamiatky, alebo na krásnu prírodu. viac »

Kolumbijská Cartagena – jedno z najkrajších miest Južnej Ameriky

Kolumbijská Cartagena – jedno
2021-11-26 12:00:00

Pri potulkách Južnou Amerikou sa dnes vyberieme do Cartagena. Kolumbijské mesto vzniklo v 16. storočí a pokladajú ho za jedno z najkrajších na tomto kontinente. Je domovom mnohých umelcov, má nádhernú pôvodnú architektúru a ešte k tomu je preslávené vďaka viacerým štýlovým reštauráciám. Čo poviete? Nie je to dostatok dôvodov na to, aby ste ho čo najskôr navštívili? viac »

Magický Prambanan vraj postavili za jedinú noc, tvoria ho stovky chrámov

Chrám Prambanan, Jáva, Indonézia
2021-11-03 08:01:00

Z Európy poznáme najmä honosné kostoly zasvätené katolíckej, pravoslávnej či evanjelickej viere. No vo zvyšku sveta často máme komplexy určené iným vieram tak obrovské, že tie naše im z ďaleka nemôžu konkurovať. Parambanan je najväčším hinduistickým komplexom v Indonézii. Skladá sa z niekoľkých chrámov, ktoré už tradične prekvapia svojou veľkolepou architektúrou. viac »

Ružové jazero aj kamenný les: Austrálska príroda ukrýva vzácne poklady

Dvanásť apoštolov
2021-10-22 12:00:00

Pri návšteve Austrálie budete mať pocit, že ste sa ocitli v úplne inom svete. Tunajšia príroda je výnimočne nádherná a pripraviť sa treba aj na trochu divočiny. Nebuďte prekvapení, keď počas vašich potuliek stretnete aj zaujímavé exotické zvieratá. viac »

Panenské ostrovy – dovolenka ako v raji

Národný park Panenských ostrovov,
2021-10-01 08:01:00

Krajinu Panenské ostrovy tvorí niekoľko desiatok menších ostrovčekov. Časť z nich patrí pod britskú vládu a časť je priradená k americkému územiu. Príznačná pre obe je nádherná príroda, ktorá vás presunie rovno do raja. viac »

Africká Tanzánia – spojenie divočiny s luxusnou dovolenkou

Serengeti
2021-09-27 12:00:00

Viacero krajín v Afrike sa začína prispôsobovať turistom a popri divokej prírode a návšteve odľahlých oblastí ponúka aj kvalitné služby. Už nie je žiadnou výnimkou, ak uprostred opustených saván vyrastie menší rezort, vybudovaný s ohľadom na tunajšie tradície. Presne takúto kombináciu luxusu a nedotknutej prírody nájdete aj v Tanzánii. viac »

Najkrajšie ostrovy Afriky: Aspoň jeden by mal navštíviť každý

Pláž na Mauríciu
2021-09-09 12:00:00

Malé, takmer opustené, ale aj dobre známe turistické destinácie. Medzi africkými ostrovmi nájdete široký výber, ktorý zaujme aj náročných cestovateľov. Pustite sa do ich spoznávania a odhaľte ich skryté krásy. Mnohé z ostrovov sa úplne líšia od kontinentu, keďže ponúkajú pestrejšiu prírodu a k tomu ako bonus tie najkrajšie pláže. viac »

Svätá Lucia – miesto, kde umelci hľadajú inšpiráciu

Svätá Lucia
2021-08-18 12:00:00

Karibik nám okrem overených destinácií ponúka aj nádherné malé ostrovy, ktoré vás prilákajú svojou osobitou atmosférou. Takýmto tajným tromfom je aj Svätá Lucia, ktorej povrch vznikol čiastočne vulkanickým pôvodom. Vďaka tomu dokázal skĺbiť divočinu, pokoj a nedotknutú prírodu. Často sa o nej hovorí ako o raji pre umelcov. Tí tam totiž nájdu tiché miesto na premýšľanie, ale aj množstvo inšpirácií, ktoré potom ovplyvňujú ich ďalšiu tvorbu. viac »

Ako stvorené na leňošenie pri vode: 7 najkrajších afrických pláží

Anse Soleil, Seychely
2021-08-15 00:00:00

Dovolenku v Afrike si spájame skôr so spoznávaním exotickej prírody alebo výletmi na safari. Aj na tomto kontinente však nájdete aj množstvo pláží, na ktorých sa dá leňošiť alebo užívať vodné radovánky. Toto sú najkrajšie z nich. viac »

Fukušima pred rokmi vydesila svet: Tieto atrakcie opäť lákajú turistov

Higashiyama Onsen
2021-08-12 11:50:00

Od nešťastnej havárie v jadrovej elektrárni vo Fukušime ubehlo už desať rokov. Po zemetrasení a nasledujúcom tsunami sa poškodilo zariadenie a došlo k úniku rádioaktívneho materiálu. Celý svet vtedy s napätím sledoval, do akej miery je elektráreň zničená a či neohrozí aj iné najbližšie krajiny. Táto oblasť bola dlhé roky opustená, ale dnes je už opäť sprístupnená turistom. viac »

Turisti objavili ďalšiu neprebádanú krajinu: 7 najzaujímavejších miest čarovného Arménska

Turisti objavili ďalšiu neprebádanú
2021-08-10 11:50:00

Turisti objavili ďalšiu zaujímavú krajinu, ktorá je stále málo prebádaná. Arménsko láka cestovateľov najmä kvôli tomu, že sa mu podarilo uchovať pravú atmosféru a ponúka možnosť na vlastnej koži spoznať ďalšiu zaujímavú kultúru. Čakajú tam na vás tajomné kláštory, historické mestá a taktiež divoká príroda. Večer si potom sadnite do reštaurácie, dajte si priniesť najlepší arménsky koňak a zaspomínajte si na krásny deň, ktorý máte za sebou. viac »


Streda, 1. máj. 2024. Dnes je Sviatok práce,

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa