Exotická dovolenka

Meenakshi Amman - jeden z najkrajších chrámov sveta

Madurai Meenakshi
2021-04-28 08:01:00

Hinduistický chrám v meste Maduraj patrí k najkrajším architektonickým dielam v Indii. Tento komplex pozostáva z niekoľkých budov a námestia. Každý jeden detail je dôkladne premyslený a prináša nielen duchovný, ale aj silný umelecký zážitok. Meenakshi Amman vďaka tomu označujú za jednu z najkrajších sakrálnych pamiatok na svete. viac »

Moderné mestá, starobylé pamiatky aj nádherná príroda: Vitajte v Kazachstane!

Moderné mestá, starobylé pamiatky
2021-04-17 00:00:00

Cestovanie v Ázii si skôr spájame s krajinami ako Japonsko, Thajsko alebo aktuálne populárny Vietnam. No v týchto končinách nájdete aj iné štáty, ktoré prinášajú zaujímavú kultúru a pútavú históriu. Medzi nimi vyniká aj Kazachstan, ktorý ponúka ako bonus navyše nádhernú divokú prírodu. viac »

Yellowstonský park – to najkrajšie z americkej prírody

Dúhové jazero
2021-04-10 12:00:00

Dovolenky v USA sa nám veľmi nespájajú s návštevou prírodných atrakcií. Okrem pobytu na pláži si vieme predstaviť najmä výlet ku Grand Canyonu a potom sa už mysľou vyberáme do rôznych zaujímavých miest. Ešte pred definitívnym verdiktom, ako by ste mali zosnovať vaše dovolenkové plány, si pozrite aké skvelé možnosti vám ponúka Yellowstonský národný park. Jeho prírodné atrakcie vás presvedčia, že toto miesto nemôžete vynechať. viac »

Nekonečný piesok a voda: Hranica púšte Namib a oceánu patrí k najfascinujúcejším miestam planéty

Púšť Namib a Atlantický
2021-04-08 12:01:00

Názov púšte Namib pochádza z jazyka národa Nama a znamená „rozsiahly“. Toto miesto vystihuje veľmi dobre – vyše 80 tisíc metrov štvorcových pokrýva piesok či štrk a keď konečne vyprahnutá krajina skončí, vystrieda ju zas nekonečný oceán. Hranica medzi zemou a vodou patrí k najfascinujúcejším miestam planéty. viac »

Peru a jeho top atrakcie: Tajomné Machu Picchu, planinu Nazca či jazero Titicaca obdivuje celý svet

Peru a jeho top
2021-03-31 11:55:00

Južná Amerika stále patrí k menej prebádaným kontinentom. Ľudia sa v ostatných rokoch zameriavali najmä na Áziu, ktorá je lacnou cestovateľskou možnosťou a odhaľuje vytúženú exotiku. No teraz by sa už podľa odborníkov mali sústrediť práve na tento kontinent, ktorý sa vraj stane hitom budúcej sezóny. Všetkým krajinám by malo dominovať najmä Peru. viac »

Wow, to je krása: Najkrajšie chrámy Indie vyzerajú ako z exotickej rozprávky

Virupaksha, Hampi
2021-03-25 08:01:00

Pri vstupe do novej krajiny vždy zažijete dobre známe vzrušenie, no ak sa ocitnete v pre nás exotickej kultúre, je tento pocit ešte intenzívnejší. Presne ako v Indii, ktorá hýri pestrými farbami a vôňami. Keď sa navyše vyberiete na prehliadky do chrámov, budete sa cítiť ako uprostred nádhernej rozprávky. Občas totiž pripomínajú skôr luxusné paláce, viac »

Top prírodné atrakcie v Japonsku: Z tej krásy sa vám zatočí hlava

Top prírodné atrakcie v
2021-03-13 00:01:00

Na cestovaní je najvzrušujúcejšie spoznávanie iných kultúr. Vďaka tomu sa stále učíme a posúva nás to niekde ďalej. Z tohto hľadiska je veľmi lákavé Japonsko. Okrem pútavej histórie a zaujímavých zvyklostí majú pre turistov ďalší bonus navyše – ich nádhernú prírodu. V obklopení týchto atrakcií zažijete nádherný pokoj a harmóniu. viac »

Ostrovy Komodo – domov malých drakov

Komodský drak
2021-03-10 12:00:00

Na svete máme niekoľko miest, kde ešte stále žijú rôzne exotické zvieratá, vyzerajúce akoby prichádzali z dávnej minulosti. Najmä Galapágy sú známe vďaka ich obrovským korytnačkám, ale rovnako veľké dobrodružstvo zažijete na ostrovoch Komodo, ktoré sa nachádzajú v Indonézii. Tam sa môžete tešiť na malé draky, ktoré tam našli skvelé podmienky pre život. viac »

Čarovný Taiwan - skvelá kombinácia panenskej prírody a zaujímavej kultúry

Čarovný Taiwan - skvelá
2021-03-07 00:00:00

Taiwan sa rozprestiera na jednom hlavnom a niekoľkých susedných menších ostrovoch. Do dnešného dňa nevyhlásil svoju samostatnosť, preto oficiálne patrí pod správu Číny. Na jeho povrchu prevažujú kopce pohoria Tchaj-wan-šan. Turistom tak ostrov ponúka skvelú kombináciu turistiky a zaujímavej kultúry. viac »

Argentínska Mendoza – miesto, ktoré si obľúbi každý cestovateľ

Vinice pri Mendoze
2021-03-06 12:00:00

Dnes sa vyberieme na výlet do Južnej Ameriky. Argentína je plná vášne, hudby, priateľskej atmosféry a farieb. Jedným z jej najväčších turistických tromfov je mesto Mendoza, ktoré si zamilujú všetci. Dobrý program si tam vymyslia batôžkári, ale aj milovníci luxusu a pohodlia, nájdete tam umenie i zábavu a to všetko sa nesie v sprievode pohára skvelého vína, ktoré vyrábajú okolité vinice. viac »

Panenská krása severnej Afriky: Toto je 7 najzaujímavejších prírodných atrakcií v Maroku

Panenská krása severnej Afriky:
2021-02-16 12:00:00

Do Maroka cestujú dovolenkári najmä kvôli pútavej histórii. Ich starobylé mestečká sú pohladením pre dušu každého človeka, za návštevu však stoja aj prírodné zaujímavosti. Toto sú tie najzaujímavejšie. viac »

Aruba – najromantickejší z karibských ostrovov

Aruba – najromantickejší z
2021-02-15 08:01:00

Dovolenka v Karibiku je snom mnohých cestovateľov. Väčšina ostrovov tam ponúka nádhernú divokú prírodu a pláže s jemným pieskom, vďaka ktorým sa razom ocitnete v inom svete. Každá z krajín púta pozornosť nejakým iným spôsobom. Aruba dostala prezývku destinácie zamilovaných, lebo tam ľudia často jazdia na svadobné cesty či zásnuby. viac »

Čína nie je len veľký múr a pandy: 7 menej známych atrakcií, ktoré stojí za to vidieť

Zhouzhuang
2021-02-08 12:00:00

Čínsky múr, Zakázané mesto a špeciálna ZOO pre pandy v Čcheng-tu patria medzi najžiadanejšie atrakcie v Číne. Lenže počas dovolenky v tejto krajine by ste si nemali nechať ujsť ani návštevu ďalších zaujímavostí. viac »

Cestovatelia milujú Nový Zéland kvôli prírode: Prekvapia vás však aj najkrajšie mestečká

Picton
2021-01-24 00:00:00

Cestovatelia milujú Nový Zéland kvôli nádhernej prírode. V krajine nájdete skutočne jedinečné miesta, na ktoré len tak ľahko nezabudnete. No popri nich môžete navštíviť aj viacero malých mestečiek, ktoré majú neopakovateľný šarm a prekvapia vás svojou pohostinnosťou, pestrými aktivitami či bohatou históriou. viac »

Známi ľudia utekajú do exotiky: Hitom je Dominikánska republika

 Punta Cana
2021-01-20 12:01:00

Možno ste si všimli, že mnoho slovenských a českých prominentov trávi tieto týždne na dovolenke v Dominikánskej republike. Okrem priaznivej situácii s koronavírusom si túto krajinu vyberajú kvôli dobrým cenám, krásnej panenskej prírode a príjemnému počasiu. Necháte sa touto ponukou zlákať aj vy? viac »


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa