Exotická dovolenka

Jeden deň v Bangkoku: Najväčšie lákadlá stihnete preskúmať aj za 24 hodín

2024-05-20 12:00:00 |

Vitajte v Bangkoku, fascinujúcej metropole, kde sa stretávajú tradičné thajské korene s moderným mestským pulzom. Mesto, ktoré nikdy nespí, ponúka nespočetné množstvo miest na objavovanie. Jeden deň je po pravde na obhliadku mesta málo, no aj za tak krátky čas môžete nasať jeho atmosféru a spoznať niektoré kultúrne pamiatky.

Viac článkov

Annapolis – jedno z najstarších a najkrajších miest v USA

Annapolis
2020-07-06 12:00:00

Viete, kde sa každý rok koná najväčší krabí festival? V najobľúbenejšej jachtárskej destinácii v USA – meste Annapolis, ktoré je hlavným mestom štátu Maryland na východnom pobreží Spojených štátov a sídlom okresu Anne Arundel County. Annapolis sa rozprestiera na ploche 19,7 štvorcových kilometrov a žije v ňom necelých 40 tisíc obyvateľov. Leží v miestach, kde sa rieka Severn vlieva do Chesapeakskej zátoky (Chesapeake Bay), asi 40 kilometrov južne od Baltimoru a 50 kilometrov východne od hlavného mesta Washingtonu. viac »

Desať najkrajších výhľadov v národnom parku Jasper

Maligne Lake
2020-07-04 00:00:00

Skalnaté hory ponúkajú množstvo úchvatných výhľadov bez ohľadu na to, ktorý národný alebo provinčný park navštívite. Ak ale obľubujete najmä ľadovce a modro-zelené horské jazerá, tak národný kanadský park Jasper spĺňa tieto kritériá. A ponúka aj omnoho viac. viac »

To najlepšie z metropoly Číny: TOP 10 atrakcií v Pekingu

To najlepšie z Pekingu
2020-06-26 12:00:00

Hlavné mesto Číny je vyhľadávanou turistickou atrakciou aj kvôli tomu, že v krajine stále panuje prísny socialistický režim. Preto ľudí láka preskúmať túto úplne inú kultúru a pochopiť zvyklosti jedného z najmocnejších národov vo svete. Peking si vás podmaní pútavou históriou, ale aj novými atrakciami, ktoré preukazujú talent domácich majstrov. viac »

Esencia Ameriky: Dallas je mestom kovbojov, farmárov a úspešných obchodníkov

Dallas, USA
2020-06-25 12:00:00

Mesto Dallas je súčasťou štátu Texas, ktorý sa preslávil vďaka bohatstvu z ropných vrtov. Tie sa podarilo objaviť náhodne na začiatku 20. storočia. No základy jeho najznámejšieho mesta pochádzajú už z roku 1841. V jeho okolí žili kedysi najmä kovboji a farmári, ktorí si zakladali na tradíciách, poctivosti a férových vzťahov. Tieto zásady sa potom presunuli aj do sféry obchodovania, ktoré tomuto mestu vládne dnes. viac »

To najlepšie z metropoly Kalifornie: TOP 10 atrakcií v Los Angeles

To najlepšie z metropoly
2020-06-20 12:00:00

Kalifornské „mesto anjelov“ patrí medzi kultové cestovateľské destinácie. Každý sa chce aspoň na chvíľku nadýchať tej pravej hollywoodskej atmosféry a vcítiť sa do kože veľkých hviezd. Hlavnú časť atrakcií preto tvoria rôzne filmové múzeá, ale v Los Angeles uvidíte aj množstvo iných zaujímavostí. viac »

To najlepšie z metropoly Spojených štátov amerických: TOP 10 atrakcií vo Washingtone

Washington
2020-06-03 12:00:00

Washington sa stal hlavným mestom Spojených štátov amerických na sklonku 18. storočia. Prezident George Washington vtedy rozhodol o vybudovaní nového centrálneho sídla vlády, ktorá tam posledné pracoviská presťahovala po dokončení všetkých prác v roku 1800. Dnes patrí k najdôležitejším mestám sveta a je zároveň obľúbenou turistickou destináciou. viac »

To najlepšie z metropoly Japonska: TOP 10 atrakcií v Tokiu

To najlepšie z metropoly
2020-05-18 12:00:00

Hlavné mesto Japonska je splneným snom cestovateľov, ktorí chcú zažiť na vlastnej koži všetky tváre Ázie. Moderné štvrte Tokia vyzerajú ako vystrihnuté z budúcnosti a len pár kilometrov od nich sa nachádzajú staré uličky, ktoré vás zavedú na cestu históriou tejto krajiny. Kraj plný kontrastov vo vás zanechá intenzívne emócie, na ktoré tak skoro nezabudnete. viac »

Snívajte s nami: 7 najkrajších pláží v Ázii budete chcieť okamžite navštíviť

Zátoka El Nido, Palawan,
2020-05-06 00:00:00

Hlavným dôvodom, prečo ľudia cestujú na dovolenku do Ázie, je kombinácia exotickej prírody a tých najkrajších pláží na svete. Tie často poslúžili aj na nakrúcanie rôznych filmov, pretože dokázali vytvoriť atmosféru pravého raja na zemi. Ak do týchto končín pocestujete kvôli oddychu v takejto idylke, mali by ste si vybrať jedno z týchto miest. viac »

Makao – mesto, ktoré rado ukazuje svoje bohatstvo

Makao, Čína
2020-04-22 00:00:00

Okrem Hongkongu je pod správou Číny aj ďalšia zaujímavá oblasť. Makao v minulosti patrilo Portugalsku, keď sa stalo vôbec prvou kolóniou niektorého z európskych štátov. Od roku 1999 sa však obe krajiny dohodli na vrátení tohto významného územia a odvtedy Makao patrí k najnavštevovanejším oblastiam celej Číny. viac »

Agra nie je iba Tádž Mahal: Pozrite, aké ďalšiu nádheru ponúka

Mehtab Bagh
2020-03-31 12:00:00

Indické mesto Agra patrí k najnavštevovanejším v celej krajine. Hlavným dôvodom je palác Tádž Mahal, ktorý sa pokladá za jeden z najkrajších prejavov lásky. Lenže tento región nie je iba o tejto jedinej atrakcií. Navštíviť tam môžete aj množstvo ďalších zaujímavých pamiatok, ktoré sa ľahko stanú vašou srdcovou záležitosťou. viac »

Trinidad a Tobago – dva ostrovy, dva rôzne svety

Trinidad a Tobago
2020-03-12 12:00:00

V blízkosti Venezuely sa nachádza dvojica ostrovov Trinidad a Tobago, ktoré tvoria jednu z najzaujímavejších krajín. I keď ich nerozdeľuje až tak veľa kilometrov, v skutočnosti vyzerajú ako dva úplne odlišné svety. Zatiaľ čo Trinidad je rušnejší, plný pútavých pamiatok a nájdete tam zaujímavý nočný život, Tobago má pokojnejšiu atmosféru a uvidíte tam najmä mnoho prírodných krás. viac »

Takto chutí skutočné Bali: 8 dôvodov, prečo navštíviť Padangbai

Padangbai ponúka to najlepšie
2020-03-05 12:00:01

Bali je najnavštevovanejším indonézskym ostrovom, čo so sebou prináša aj viaceré negatíva. Ak ho chcete zažiť bez davov turistov, vyberte sa do tichého pobrežného mestečka Padangbai. V spolupráci s Rudom a Elenou, ktorí na tomto mieste vedú rezort OK Bali, sme pripravili zoznam zážitkov, ktoré si na tomto čarovnom mieste nesmiete nechať ujsť. viac »

Romantika, divočina a čistá krása. To sú najlepšie pláže v Malajzii

Pasir Panjang
2020-03-02 12:00:00

Chystáte sa na dovolenku do Malajzie? Táto krajina vám neponúka len zaujímavé mestá a veľké dobrodružstvá, ale aj nádherné pláže. Po vzrušujúcom spoznávaní tejto časti Ázie vám istotne padne vhod, keď si potom budete môcť ľahnúť k moru a aspoň na chvíľu si oddýchnuť. Pre sladký relax si môžete vybrať z najkrajších pláží, ktoré sa nachádzajú v tejto krajine. viac »

Topky z Ázie: Toto sú najkrajšie mestá žltého kontinentu

Hoi An, Vietnam
2020-02-25 08:00:01

Prečo je Ázia pre Európanov tak lákavá? Pretože stačí vojsť do prvého mesta, ktoré hýri farbami, rušným životom a vôňami ich korenistých jedál, aby ste sa do nich hneď zamilovali. Je to úplne iný svet, ktorý nám ukazuje pre nás exotickú kultúru a my sa jej nevieme nabažiť. Každá z týchto lokalít navyše prináša niečo jedinečné, čo vám ihneď prirastie k srdcu. viac »

Yellowstonský národný park – dokonale nádherný kúsok našej planéty

Yellowstonský národný park
2020-02-23 00:00:00

Pri dovolenke v USA si väčšinou predstavujeme návštevu veľkomiest s historickými zaujímavosťami, luxusnými ulicami a kvalitnými múzeami. K tomu si radi pripojíme obrázky z pláží v Miami alebo Los Angeles, ale už menej si uvedomujeme, že v Amerike majú aj mnoho nádherných prírodných oblastí. Jednou z nich je najstarší národný park na svete Yellowstone, ktorý je plný nádherných miest. viac »


Utorok, 21. máj. 2024. Meniny má Zina.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa