Exotická dovolenka

Mafate na Réunione – nedotknutá krása, ktorá vznikla po erupcii sopky

Mafate, Réunion
2021-08-09 12:00:00

Ostrov Réunion sa nachádza v Indickom oceáne a patrí pod správu Francúzska. Medzi cestovateľmi je známy najmä vďaka prírodným zaujímavostiam. Jedným z najväčších klenotov je pohorie Mafate alebo tiež Cirque de Mafate, ktoré vzniklo po erupčnej činnosti sopky. Ideálne je najmä pre dovolenkárov, ktorí radi chodia na túry a túžia vidieť nádherné prírodné miesta. viac »

Kanársky ostrov Tenerife - lákadlo, ktorému ťažko odolať

Kanársky ostrov Tenerife -
2021-08-06 12:00:00

Dovolenke v Španielsku sa dá len ťažko odolať. Kombinácia ich gastronómie, krásnej prírody, mora a skvelej nálady domácich je skvelým dôvodom to, aby ste sa tam zaručene vracali každý rok. Veľkou výhodou je, že neustále môžete objavovať nejaké iné zaujímavé kúty. Tentoraz spolu s nami spoznáte nádherný Tenerife. viac »

Úžasná esencia Afriky: 7 najväčších zaujímavostí, ktoré uvidíte v Gambii

Senegambia, Gambia
2021-08-04 11:50:00

Na západe Afriky sa nachádza najmenšia krajina tohto kontinentu. Gambiu milujú turisti práve kvôli tomu, že počas jednej dovolenky môžu preskúmať už tradične zaujímavú prírodu s jej krásnymi divokými oblasťami a potom sa jednoducho presunú do luxusných rezortov, kde si na nádhernej udržiavanej pláži užijú ten najvyšší komfort. viac »

Kazašský Nursultan: Mesto v stepi s tropickou plážou

Astana, Kazachstan
2021-07-31 12:00:00

Vyhliadková veža Bajterek, Národný kultúrny komplex Etnoaul či obchodné centrum Chan Šatyr - to sú sú popri divadle a opere či zimnom štadióne, v ktorom hráva svoje zápasy účastník Kontinentálnej hokejovej ligy Barys Astana, miesta, ktoré v hlavnom meste Kazachstanu lákajú najviac turistov. viac »

Maisúrsky palác patrí k najkrajším v Indii: Ukrýva aj skvosty z bývalého Československa

Maisúrsky palác, India
2021-07-28 11:50:00

Indický palác Maisúr (Mysore) sa nachádza v štáte Karnataka, v meste Maisúr. Domáci ho tiež nazývajú Mysuru alebo Mysuu. Prvé stavby na jeho území začali stavať v 14. storočí, po jednoduchých obydliach sa však z bežného obranného komplexu rýchlo stalo nádherné panovnícke sídlo. Aktuálne patrí k najnavštevovanejším pamiatkam v krajine. viac »

Ostrovy Turks a Caicos lákajú na jeden z najväčších koralových systémov na svete

Turks a Caicos
2021-07-21 12:00:00

Cestovatelia sa delia do troch hlavných kategórií – tých, ktorí milujú pamiatky, druhú skupinku, ktorá len tak leňoší na pláži a tretiu, ktorá miluje nádhernú prírodu a výlety do nej. Ak patríte do tej poslednej, v tom prípade si istotne zamilujete štyridsať ostrovov, ktoré tvoria Turks a Caicos. Tie sa nachádzajú v blízkosti Bahám a patria pod správu Spojeného kráľovstva. viac »

Veľká mešita šejka Zayeda - prehliadka obrovského bohatstva

Abú Zabí, Spojené arabské
2021-07-20 12:00:00

Počas histórie sa menili spôsoby výstavby sakrálnych pamiatok a tiež miest, kde ich tradične budovali. No jedna vec zostala vždy spoločná. Ľudstvo do nich vždy investovalo obrovské množstvo peňazí, aby tak vzdalo úctu najvyššiemu. Preto i Veľká mešita šejka Zayeda v Abú Dhabí je veľkolepým dielom, ktoré vám vyrazí dych. viac »

Exotický Omán: Splnený sen o rozprávkovej dovolenke

Omán - splnený sen
2021-07-12 12:00:00

Arabský polostrov nám odhalil svoju ďalšiu turistickú perlu. Doteraz prehliadaný Omán ponúka dovolenky, ktoré uspokoja aj náročnejších klientov. Luxusné hotely v obklopení tajomnej púšte, stále nepoznané pamiatky a k tomu oddych na plážach s nádherným výhľadom na more. Dubaj narazil na silnú konkurenciu. viac »

Ekvádor – nádherná destinácia bez príkras

Sopka Cotopaxi
2021-06-19 00:00:00

Dnešné potulky nás zavedú do Južnej Ameriky, kde popri iných slávnejších destináciách vyniká aj Ekvádor. Ten si vyberajú najmä dobrodruhovia a tí, ktorí chcú navštíviť turistické destinácie bez príkras a s pravou atmosférou, ktorá charakterizuje inú kultúru. Pozrite sa, aké jedinečné zaujímavosti tam uvidíte. viac »

Archeologický komplex Bagan – najkrajšia historická časť Mjanmarska

Bagan
2021-06-09 11:55:00

Mjanmarsko predstavuje pre cestovateľov stále celkom nespoznanú krajinu. Okrem nádhernej prírody a exotickej kultúry ponúka tiež veľa historických zaujímavostí. Jednou z nich je archeologický komplex Bagan, ktorý pozostáva z množstva menších a väčších budhistických kláštorov a chrámov, ktoré predstavujú klenot nevyčísliteľnej hodnoty. viac »

Emirát Ras Al Khaimah investuje milióny do cestovného ruchu: Turistov láka na tieto projekty

Spojené arabské emiráty investujú
2021-06-07 11:50:00

Ras Al Khaimah (Rás al-Chajmá) patrí k menej známym členom Spojených arabských emirátov. Má bohatú námornú históriu, populáciu asi 263 tisíc obyvateľov a turistom rozhodne má čo ponúknuť. viac »

Kašgar – perla Hodvábnej cesty s najväčšou mešitou v Číne

Tashkurgan
2021-05-30 00:00:00

V Číne nájdete mnoho historických miest, ktoré majú lákavé pamiatky a zaujímavú architektúru. Jedným z nich je Kašgar, ktorý sa nachádza neďaleko hraníc s Kirgizskom. V minulosti sa preslávilo ako dôležitá zastávka na Hodvábnej ceste, dnes je známe vďaka pútavej histórii, túram v blízkom pohorí a najväčšej mešite v krajine. viac »

Bali splní váš sen o raji na Zemi: Toto sú jeho najzaujímavejšie miesta

Ubudu na Bali
2021-05-28 08:01:00

Bali sa stalo prvým z veľkých hitov exotického cestovania. Nadšenie turistov na chvíľku zabrzdilo veľké tsunami, ktoré zničilo aj časť obľúbených dovolenkových miest popri pobreží. No nakoniec to prinieslo i jednu výhodu. Keď sa tam po čase začali dovolenkári opäť vracať, chceli viac spoznávať vnútrozemie, kde objavili nové veľmi atraktívne miesta. viac »

Ako v raji: Vychutnajte si dovolenku na najkrajších karibských plážach

Ako v raji: Vychutnajte
2021-05-19 07:01:00

Keď si chce niekto vychutnať leňošenie pri mori, krásnu prírodu a exotiku, jeho snom je dovolenka v Karibiku. Pláže v tejto oblasti patria k tým najkrajším na svete a predstavujú dokonalý raj. Nechajte sa zlákať ich atmosférou a vyberte sa na výlet aj do týchto končín. viac »

Meenakshi Amman - jeden z najkrajších chrámov sveta

Madurai Meenakshi
2021-04-28 08:01:00

Hinduistický chrám v meste Maduraj patrí k najkrajším architektonickým dielam v Indii. Tento komplex pozostáva z niekoľkých budov a námestia. Každý jeden detail je dôkladne premyslený a prináša nielen duchovný, ale aj silný umelecký zážitok. Meenakshi Amman vďaka tomu označujú za jednu z najkrajších sakrálnych pamiatok na svete. viac »


Streda, 1. máj. 2024. Dnes je Sviatok práce,

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa