Exotická dovolenka

Od streetfoodu po michelinský luxus: 6 tipov na skvelé gastrozážitky v Dubaji, aj s cenami!

2024-04-25 00:00:00 |

Dubaj je skutočným turistickým rajom. Ponúka širokú paletu atrakcií, kde si každý nájde svoje, a to platí aj o gastronómii. V najslávnejšom emiráte sa môžete skvelo najesť aj za pár eur, ak však túžite po luxusnom zážitku s úžasnými výhľadmi a umeleckým dielom na tanieri, toto mesto vás priam nadchne. Prezradíme, kde sa najete najlepšie, kde sa najviac dozviete a tiež to, že výborné jedlo za sympatickú cenu zoženiete aj priamo pod ikonickou Burdž Chalífou.

Viac článkov

Bambusový les na okraji Kjóto je pastvou pre oči: Prírodný unikát využívali aj na terapie

Bambusový les na okraji
2023-03-10 12:00:00

Na okraji mesta Kjóto sa nachádza prírodná oblasť, ktorej súčasťou je aj jeden zaujímavý les. Ten je vytvorený iba z bambusov, ktoré už dnes dosahujú úctyhodnú výšku. Pomedzi ne vedie chodníček, ktorý vám ponúka jednu z najnezvyčajnejších prechádzok. Na chvíľku budete mať pocit, ako keby ste sa ocitli v tajomnom rozprávkovom lese. viac »

Zabudnite na Dubaj: Novým hitom je dovolenka v Katare

Zabudnite na Dubaj: Novým
2023-02-22 12:01:00

Katar patrí k aktuálnym veľkým dovolenkovým hitom. Turistom ponúka dokonalý luxus v kombinácii s krásnymi plážami a skvelými službami. Bola by však škoda, keby ste celé dni iba preležali pri mori. V krajine je množstvo zaujímavých pamiatok a atrakcií, ktoré sa vám istotne zapáčia a ponúknu vám iný pohľad na túto krajinu. viac »

Pohorie Zhuoer - malé Švajčiarsko Orientu

Pohorie Zhuoer - malé
2023-02-21 12:00:00

Čína nás ešte stále dokáže prekvapiť svojou rozmanitosťou. Vďaka veľkej rozlohe ponúka všetko od ich tradičnej kultúry až po moderné mestá, ale aj nádherné prírodné lokality. Tie sú rovnako pestro zastúpené, takže sa môžete tešiť na more, jazerá, rovinaté oblasti, ale aj pekné pohoria. V jednom z regiónov nájdete dokonca aj časť, ktorá sa podobá na Švajčiarsko. viac »

Peru – krajina, ktorá prekoná vaše očakávania

Peru – krajina, ktorá
2023-02-17 12:00:00

Turisti prichádzajú do Peru najmä kvôli Machu Picchu. V tejto krajine však na vás čaká veľa zaujímavých zážitkov, ktoré nakoniec predčia vaše očakávania. Jeho podmanivú históriu vám odhalí množstvo pamiatok, ktoré sa nachádzajú po celej krajine. Okrem toho na vás čaká aj niekoľko prírodných zaujímavostí, ktoré by ste istotne nemali prehliadnuť. viac »

V stopách legendy: Jediné múzeum Freddieho Mercuryho je v dome, kde vyrastal

V stopách legendy: Jediné
2023-02-15 09:00:00

Keď sa spomenie súostrovie Zanzibar, väčšina ľudí si predstaví nádherné pláže s bielym pieskom, ale tiež nezabudnuteľný hlas najslávnejšieho miestneho rodáka Freddieho Mercuryho. Ten vyrastal v metropole Stone Town, kde dnes môžete navštíviť jeho jediné múzeum na svete. Až do konca apríla vďaka priamym letom z Bratislavy a Košíc jednoduchšie než kedykoľvek predtým. viac »

Fudži je symbolom Japonska: Najvyššia hora a sopka je opradená legendami

Fudži je symbolom Japonska:
2023-02-09 12:00:00

Keď sa hovorí o najväčších turistických lákadlách v Japonsku, žiaden cestovateľ nezabudne na Fudži. S výškou 3776 metrov je nielen najvyššou sopkou v krajine, ale aj najvyšším vrchom. Nachádza sa na ostrove Honšu a od Tokia je vzdialená 150 kilometrov. Pohodlne sa tam teda môžete vybrať aj na jednodenný výlet. viac »

Tuniská medina – fascinujúce centrum so 700 pamiatkami

Tunis
2023-02-06 12:00:00

Na africkom kontinente nájdete viacero miest, ktoré majú opevnené historické centrum, ktoré sa vyznačuje spleťou uličiek a mnohými zachovanými dobovými budovami. Tieto časti sa nazývajú aj medina. Môžete ich vidieť vo viacerých krajinách. V Tunisku nájdete takúto štvrť v hlavnom meste Tunis, kde ukrýva až 700 pamiatok z rôznych ér, vďaka čomu je zapísaná aj na zozname UNESCO. viac »

Čangša má najšťastnejších obyvateľov v Číne: Študentské mesto Mao Ce-tunga žije najmä v noci

Čangša má najšťastnejších obyvateľov
2023-02-03 12:00:00

Kto raz navštívil Áziu, istotne potvrdí, že má neporovnateľnú atmosféru s inými kontinentmi. Tunajšie mestá sú plné rôznych atrakcií a nudiť sa tam nebudete ani počas noci. Dobrým príkladom je čínska Čangša, ktorú turisti vyhľadávajú najmä kvôli tomu, čo sa tam odohráva po zotmení. Necháte sa zlákať? viac »

Chaos, pot a slzy: Kamenné mesto v srdci Zanzibaru nenechá nikoho chladným

Pamätník otrokom v tieni
2023-02-01 12:30:00

Hakuna matata, teda v pohode, tak by sa dal jedným výrazom charakterizovať život na exotickom Zanzibare. Pre jeho metropolu Stone Town to však veľmi neplatí. Kamenné mesto je horúce, plné a trochu chaotické, návštevníkov však odmení nádhernými stavbami, srdcervúcimi príbehmi aj pravou esenciou Afriky. viac »

Herát - tretie najväčšie mesto Afganistanu bývalo centrom vzdelanosti a kultúry

Herát - tretie najväčšie
2023-01-31 12:00:00

Herát je tretím najväčším mestom Afganistanu. Najznámejší afganský spisovateľ súčasnosti Khaled Hosseini o ňom napísal, že si tam nemôžete ani nohu natiahnuť bez toho, aby ste nejakého básnika kopli do zadku. Mesto sa vyznačuje 2700-ročnou históriu a patrilo k najvýznamnejším kultúrnym centrám. viac »

Na vlastnej koži: Zanzibarská džungľa Jozani je jediné miesto, kde žijú opice guerézy červené

Na vlastnej koži: Zanzibarská
2023-01-26 07:30:00

Hoci väčšina turistov cestuje na Zanzibar najmä kvôli rajským plážam, vynechať by ste nemali ani zopár výletov. Napríklad do jediného národného parku na ostrove, kde uvidíte unikátne opice guerézy červené. Nikde inde na svete nežijú! viac »

Dobrodružstvo na každom rohu: Tretí najväčší piesočný ostrov preslávili delfíny aj cintorín lodí

Dobrodružstvo na každom rohu:
2023-01-18 08:00:00

Moreton Island je tretím najväčším piesočným ostrovom sveta. Okrem malej oblasti s pieskovcom a ryolitom ho celý tvorí výhradne piesok. Turistov však láka nielen svojimi plážami a prírodnými zaujímavosťami, obrovské poklady totiž ukrýva aj v blízkych vodách. viac »

Váránasí preslávili rituály v rieke Ganga, mesto však zdobia aj vzácne stavby

Váránasí preslávili rituály v
2023-01-17 12:00:00

Pre väčšinu cestovateľov sú síce atraktívnejšie skôr iné časti Indie, domáci však majú najradšej mesto Váránasí, ktorým preteká posvätná rieka Ganga. V nej sa s vidinou neba kúpu, vodu pijú a hádžu do nej aj ostatky svojich blízkych. Veľký význam však pre veriacich majú aj tunajšie chrámy. viac »

Paríž Stredného východu: Libanonský Bejrút láka starobylými pamiatkami i prírodnými unikátmi

Paríž Stredného východu: Libanonský
2023-01-15 13:00:00

Návštevníci Libanonu obvykle tvrdia, že najväčším prekvapením je hlavné mesto Bejrút. Má totiž kozmopolitný charakter a v mnohých ohľadoch pôsobí modernejšie a nadčasovejšie ako niektoré európske metropoly. Nie nadarmo ho prezývajú Parížom Stredného východu! viac »

FOTOREPORTÁŽ: Zanzibar vám vráti chuť do života

FOTOREPORTÁŽ: Zanzibar vám vráti
2023-01-12 12:01:00

Zanzibar si väčšina Európanov spája s nádhernými plážami, koreninami a slávnym rodákom Freddiem Mercurym. Aký je však tento ostrov, kam sa až do konca apría dostanete priamym letom z Bratislavy i Košíc, v skutočnosti? Horúci, farebný, vášnivý a plný čistej radosti zo života. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa