Skvelé TIPY na víkend – Oddych na slovenských podujatiach

2014-09-19 13:00:04 |   |    | 

Je piatok a netreba vynechať Dromedárove rady a tipy na víkend. S pomalým nástupom jesene sa nám viac oplatí zostať doma a preskúmavať naše okolie. Veď množstvo prekrásnych miest máme aj u nás na Slovensku. Treba ich objavovať a spoznávať, pretože „múdry cestovateľ nikdy neopovrhuje vlastnou krajinou“ (taliansky dramatik Carlo Goldoni). Vyberte sa na preto výlet, alebo vyskúšajte niektoré z podujatí, ktoré pre vás našiel náš „jednohrbáč.“



 

Skalica

 

Na Záhorí sa dnes začínajú už známe Skalické dni. Spájajú tradičný jarmok s hudobným festivalom, čím ponúkajú zábavu pre všetky ročníky. Na viacerých pódiách sa vystriedajú dychovkári, moderní interpreti aj veľké hviezdy. Program obohatí aj dnešný ohňostroj, rôzne výstavy a sprístupnenie zaujímavých miestnych pamiatok, Ľadovne, kostolov, kaplniek a mlynu. Na jarmoku sa môžete tešiť na skvelé jedlo a pitie.

 

Pezinok

 

Koniec leta má jednu skvelú výhodu. Je ňou vinobranie. A práve to sa bude tento víkend konať vo vinárskom mestečku Pezinok. Lahodný mok bude tiecť potokom a o zábavu sa postarajú známi hudobníci. Na pódiách sa vystriedajú rôzne štýly hudby, takže sa isto zabavia všetci. Program bude trvať od dnes od 17:00 až do nedele.

 

Bratislava

 

Trochu netradičný, ale veľmi zaujímavý, festival sa odohrá tento víkend v Istropolise. Vyznávači anime, manga, fantasy, sci-fi, počítačových hier, stolných hier, jednoducho všetci čo sa radi bavia, sa sem nahrnú na Comics Salón a IstroCON. Festival bude pozostávať z rôznych sekcií, kde sa budú odohrávať besedy, prednášky, diskusie, premietania, ale aj súťaže, dielne a hrania. Pre priaznivcov východoázijskej modernej kultúry sú pripravené špeciálne sekcie s japonskou tematikou.

Radi by sme vás upozornili, že v ako v Bratislave, tak aj v iných väčších slovenských mestách sa už začala divadelná sezóna, takže sa opäť môžete vybrať do divadla, na operu alebo balet.

Tento víkend v Bratislave opäť ožije preslávený Propeler a jeho jazdy po Dunaji. Z jedného brehu na druhý sa návštevníci zvezú pekne na lodi. Jazda začína každú hodinu na staromestskej strane na pontóne č. 52 a dospelú osobu bude stáť 2 eurá.

 

Piešťany

 

Pivo bude hlavnou hviezdou víkendového pivného festivalu September Fest. Na Námestí Slobody sa predstaví 25 druhov pív. Ako inak nebudú chýbať ani tradičné pivné lahôdky, ktoré k tomuto moku neoddeliteľne patria. Ku kultúrnemu programu festivalu budú patriť hudobné vystúpenia.

V Národnom žrebčíne sa do nedele oboznámite s prácou tých najšikovnejších kvetinárov. Predstavia sa na súťaži Victoria Regia. Víťazi sú už známi, no ich práce a rôzne alegorické vozy si obzriete počas celého víkendu.

 

Nitra

 

Historické popoludnie uzatvorí letnú sezónu v nitrianskom kraji. V Mestskom parku na Sihoti sa v sobotu 20.9. stretnú všetky dobové spolu z okolia. Predstavia širokú paletu historických osobností a postáv. Od dôb, keď bola Nitra slobodné mesto, až po roky druhej svetovej vojny. Nebudú chýbať ani predstavenia letov dravcov a pre verejnosť otvorená lukostrelecká strelnica. Program sa začne o 14. a skončí o 17. hodine.  

 

Spišská Belá

 

Aby sme vzdali hold plodine, ktorá nás živí v Spišskej Belej sa túto sobotu bude konať Zemiakový jarmok. Okrem predstavenia odrôd a jedál zo zemiakov sa jarmokom ponesie dobrá hudba a večer sa dostaví aj Marián Čekovský.

Zdroj: SITA, TASR, SACR

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
1.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa