NA CESTÁCH Po stopách tv seriálov

2009-11-11 15:00:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY/ video – Socha Slobody, Central park alebo Empire State Building, patria k hlavným turistickým atrakciám New Yorku. Stále viac priaznivcov si však získavajú špecializované zájazdy po miestach, kde sa odohrávajú a kde sa nakrúcali populárne televízne seriály.



Televízna turistika v New Yorku zažíva svoje najlepšie časy. Viac ako 15 tisíc ľudí zo štyridsiatich  krajín si len od mája vybralo výletnú trasu po stopách seriálu Sopranovci a najmenej tisíc záujemcov týždenne vyráža v zájazdových autobusoch na obhliadky miest spojených so seriálom Sex v meste.

Aj fanúšikovia ďalších seriálov túžia vidieť, kde sa jednotlivé diely najkrúcali. „Zameriavame sa na filmy, ktoré sa odohrávajú len v New Yorku,“ povedla Meagan Hessová, manažérka spoločnosti On Location Tours, ktorá takéto výlety prevádzkuje. „V seriáli Gossip Girl (Klebetnica, Super Drbna - čes.) hrá New York zásadnú úlohu nielen ako prostredie, ale tiež pri dotváraní postáv.“

Osemdesiat percent obsahu tohto seriálu, ktorého náplňou sú príbehy mladých a bohatých tínedžerov žijúcich v jednej z najbohatších štvrtí NY, bolo nakrútených priamo na uliciach veľkomesta.

Turistické zájazdy po stopách seriálu boli zahájené v máji, a to dvakrát do týždňa – v piatok a v sobotu popoludní.  Okruh v cene 40 dolárov (26 euro) za osobu trvá tri hodiny.  Súčasťou prehliadky je premietanie klipov s ukážkami jednotlivých pasáží seriálu na monitoroch autobusu.

Približne 70 percent návštevníkov tvoria zahraniční turisti. Okruh Sex v meste je stále najpopulárnejším zájazdom, hodnotí Hessová. Denne realizujú dve trojhodinové exkurzie, počas víkendu tri až päť.

Väčšinu zákazníkov tvoria ženy vo veku 20 až 40 rokov. Niektoré spevádzajú manželia alebo priatelia. Gossip Girl  priťahuje viac tínedžerov a ľudí okolo dvadsiatky.

 

 

Zdroj/autor: reuters,čtk,drom

VIDEO Gossip Girl Tour

 



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa