Thajsko

01.01.2019 |   |    | 

Fakty

Názov krajiny: Thajské kráľovstvo
Hlavné mesto: Bangkok
Rozloha: 513 120 km2
Počet obyvateľov: 68 863 514 (2016)
Štátne zriadenie: konštitučná monarchia
Geografická poloha: juhovýchodná Ázia.
Časové pásmo: Slovensko +5 hod.
Ubytovanie: Pozrite si výhodné ubytovanie v Bangkoku.
Podnebie:

Tropické, priemerné ročné teploty sa pohybujú v rozmedzí 20°- 38°C, vlhkosť vzduchu je v hraniciach od 70 do 85 %. Vhodné obdobie na návštevu krajiny je chladné (od novembra do februára), kedy nie ani veľmi horúco, ani vlhko. Juh krajiny sa oplatí navštíviť hlavne počas teplého obdobia (marec – máj).  Bangkok je nepríjemný zvlášť v horúcom apríli a vo vlhkom októbri.

Predpovede.sk

POZRITE SI AKTUÁLNE POČASIE V BANGKOKU

Mena:

Thajský baht (THB)

Jazyky: thajčina (80%), angličtina; etnické a regionálne dialekty
Správne členenie: 75 provincií a 1 distrikt (hlavné mesto)
Národnost. zloženie: Thajčania (80%), Číňania (14%), Malajzijčania, Khméri
Náboženstvo: budhizmus (94%), islam (4%)
Diplomatické zast.:

Veľvyslanectvo Thajska vo Viedni
Royal Thai Embassy, Cottagegasse 48, Vienna (Viedeň), Austria (Rakúsko)
Telefón: +43 1 478 3335
E-mail: embassy@thaivienna.at

Honorárny Konzulát
Viedenská cesta 7, Bratislava [ukáž na mape]
Telefón: +421 2 6727 2124
E-mail: info@thaiconsulate.sk

Veľvyslanectvo SR v Bangkoku
Embassy of the Slovak Republic
YWCA Building, 9-th Floor, South Sathorn Road 25, Bangkok 10 120, Thailand (Thajsko)
Telefón: +66 2677 3445
Pohotovostná linka: + 66 816 174 611
Fax: +66 2677 3447
E-mail: emb.bangkok@mzv.sk
Internet: www.mzv.sk/bangkok

Víza a doklady:

Občania SR pri vstupe na územie Thajského kráľovstva za účelom turistiky sú oslobodení od vízovej povinnosti na dobu najviac 30 dní.  Na vstup a pobyt v Thajsku na iné účely a na pobyt na účel turistiky presahujúci 30 dní je potrebné požiadať o vízum.

Občania SR môžu podávať žiadosti o udelenie thajských víz pred vycestovaním napr. na Veľvyslanectve  Thajského kráľovstva vo Viedni alebo na Honorárnom konzuláte v Bratislave. S účinnosťou od 13. novembra 2015 je možné požiadať na veľvyslanectvách a  generálnych konzulátoch Thajského kráľovstva (www.mfa.go.th/web/10.php) o udelenie turistického víza na viac vstupov „METV"/ Multiple Entry Tourist Visa.  Udelené MRTV platia  6 mesiacov pričom dĺžka pobytu na jeden vstup môže byť až 60 dní. Od 31.12.2016 môžu občania SR môžu bez víz vstúpiť do Thajska cez pozemný hraničný priechod len dvakrát v priebehu kalendárneho roka.  Predĺžiť uvedenú dobu pobytu je možné len v obmedzenej miere. Informácie o žiadosti o predĺženie povolenej doby pobytu je možné nájsť na webovej stránke thajského imigračného úradu www.immigration.go.th.

Ministerstvo zahraničných vecí SR




Nedeľa, 20. október. 2019. Meniny má Vendelín.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa