U susedov - kam na výlet

Vianoce v Budapešti úplne bez stresu: Autobusy aj vlaky jazdia často a ceny sú priaznivé

Budapešť, Maďarsko
2022-12-09 12:00:00

V hlavnom meste Maďarska už začali fantastické vianočné trhy, ktoré sú obľúbeným výletom pre mnohých Slovákov. Nechajte tentokrát auto doma a spravte si výlet vlakom a autobusom. Len tak si budete môcť užiť všetky gastronomické lákadlá naplno! viac »

Zažite advent v Libereckom kraji: Je skutočne čarovný

Zažite advent v Libereckom
2022-12-03 12:00:00

Lyžiarske areály v severných Čechách sú pripravené na novú sezónu a Liberecký kraj láka na skvelé prepojenie, kedy spoznáte nielen stovky kilometrov zjazdoviek a bežkárskych trás, ale aj umenie miestnych sklárov. Liberecký kraj predstavil v Bratislave zimnú ponuku. viac »

Staromestskú vežu pri Karlovom moste čaká historicky najväčšia rekonštrukcia

Karlov most, Praha, Česká
2022-11-28 08:00:00

Staromestská mostová veža v historickom centre Prahy sa bude v nasledujúcich rokoch rekonštruovať. Obnova exteriéru a interiéru tejto gotickej stavby zo 14. storočia vyjde na niekoľko sto miliónov korún. Pre návštevníkov však zostane pamiatka po celý čas otvorená. viac »

Štyri pútnické trasy v Dolnom Rakúsku: Veľká výzva nielen pre veriacich

Viedenská pútnická cesta
2022-11-23 12:00:00

Vyberte sa hľadať zmysel života či vnútorný pokoj na jednu z pútnických ciest Dolného Rakúska. Čakajú vás inšpiratívne prírodné scenérie, kultúrna rozmanitosť a srdečné stretnutia, ktoré vás budú hladiť na duši ešte dlho po návrate domov. viac »

Advent v Salzburgu je darčekom pre vás: Mozartovo mesto vás čarovnou atmosférou úplne opantá

Vianočný Salzburg
2022-11-20 12:00:00

Salzburg je po Viedni druhým turisticky najpríťažlivejším rakúskym mestom. Užijú si v ňom milovníci histórie, umenia, vyznávači dobrého jedla a aj Mozartovi obdivovatelia. Poďte sa s nami presvedčiť, že do jedného z najkrajších miest Európy, ktoré je od roku 1997 na zozname Svetového dedičstva UNESCO a rodiska svetoznámeho skladateľa sa oplatí vycestovať aj v zimnom období. viac »

OBRAZOM z Budapešti: K najoriginálnejším atrakciám patrí Nemocnica v skale

OBRAZOM z Budapešti: K
2022-11-12 12:00:00

Múzeum Sziklakorha sa nachádza v podzemných priestoroch pod Budapeštianskym hradom, ktoré boli v povojnových rokoch upravené na protiatómový bunker. Počas 2. svetovej vojny v nich ale sídlila tajná vojenská nemocnica a dnes ju v jej pôvodnej podobe môžete navštíviť aj vy. viac »

V pražskom Národnom múzeu otvorili rozsiahlu výstavu o Miroslavovi Žbirkovi

V pražskom Národnom múzeu
2022-10-24 07:00:00

V českom Národnom múzeu sa začala výstava o legende českej a slovenskej pop music s názvom "Miro Žbirka: Roky a dni". Predstavuje spevákov život a tvorbu v príbehoch a pomocou oslavy hudobného nadšenia, talentu a empatie, informovala v stredu spravodajská stanica ČT24, na ktorú sa odvoláva vo svojej správe TASR. viac »

Autovýlet Rakúskom: 5 skvelých trás na spoznávanie čarovných historických mestečiek

Steyr
2022-10-08 14:00:00

Tu nájdete všetko, čo sa z mnohých miest už vytratilo: viac času na rozhovory, viac citu pre detail a väčšiu chuť užívať si malé radosti, ktoré nám život prináša. Máme pre vás päť tipov na okružnú cestu Rakúskom. viac »

UNESCO v Maďarsku: Týchto 8 pamiatok má pre ľudstvo mimoriadny význam

UNESCO v Maďarsku: Týchto
2022-10-05 12:30:00

V Maďarsku je toľko nádherných zaujímavostí, že si môžete naplánovať dovolenky podľa rôznych parametrov. Do jedného zo zoznamov si zaraďte aj najkrajšie UNESCO atrakcie. U našich južných susedov ich máme neúrekom, takže rozhodne je z čoho vyberať. viac »

To najlepšie z Maďarska: Týchto 5 kostolov očarí každého bez výnimky

To najlepšie z Maďarska:
2022-09-24 11:30:00

Počas výletov v Maďarsku sa vďaka bohatej histórii krajiny môžete tešiť na viacero zaujímavých pamiatok. Medzi nimi vynikajú kostoly, ktoré patria k tým najkrajším v Európe. Väčšina z nich sa môže pochváliť bohatým zdobením a zaujímavou architektúrou. Uvidíte ich nielen v Budapešti, ale aj mimo hlavného mesta. viac »

Prastaré observatórium, kamene plné sily i chodník druidov: 6 mystických miest v Dolnom Rakúsku

Ovocné stromy ako svedkovia
2022-09-23 00:00:00

Dolné Rakúsko láka turistov na mnohé zaujímavosti, okrem malebných mestečiek či skvelého vína môžete napríklad objavovať aj prastaré miesta s úžasnou energiou, neobyčajné nálezy a mystické skalné útvary opradené tajomstvom uprostred prírody. viac »

Filmové južné Čechy: Poďte s nami na miesta, kde vznikli poklady našej kinematografie

Rozprávkový zámok a hrad
2022-09-18 12:30:00

Južné Čechy sú veľmi fotogenický kraj a dobre to vedia aj filmári, ktorí tu radi a často nakrúcajú. Veľkej obľube sa tešia najmä hrady a zámky, na ktorých vzniklo viacero ikonických filmov a rozprávok. viac »

Rakúsky Weinviertel - raj cyklistov a vinárov

Návrat po cykloceste Chardonnay
2022-09-10 13:00:00

Dolné Rakúsko je známe svojou sieťou kvalitných a zaujímavých cyklotrás. Jednou z oblastí, kde môžete niektoré z nich vyskúšať, je aj vinársky región Weinviertel, ktorý cyklistom ponúka vyše 1600 kilometrov cyklotrás. Hlavne na severe môžete cyklistiku spojiť aj s návštevou viacerých atrakcií. Tunajšie trasy vedú naprieč vinohradmi, cez vínne uličky, ale aj okolo hradov a zámkov. My sme niektoré z nich vyskúšali a východiskovým bodom nám bolo malebné vinárske mestečko Retz. viac »

Divoká Šárka – vzácna oáza pokoja v ruchu stovežatej Prahy

Divoká Šárka – vzácna
2022-09-07 12:00:00

Že ste už Karlovým mostom prechádzali viackrát, na Hradčanoch ste sa už samozrejme tiež zastavali a zašli ste aj mimo centra, na zámok Troja, no a stále vás to do tej Prahy láka? Alebo ste v stovežatej prvýkrát, no máte ruch oddýchnuť si od ruchu veľkomesta v lone prírody? Ponúkame vám tip na miesto, aké by ste v blízkosti metropoly rozhodne nečakali! viac »

Tip na nezabudnuteľný víkend u susedov: Retz patrí k najkrajším mestečkám Rakúska

Radnica v Retzi
2022-09-01 00:00:00

Letné prázdniny síce skončili, avšak mnohí z vás ešte možno rozmýšľajú, kam by sa vybrali na výlet. Ak máte radi dobré víno aj jedinečné atrakcie, Retz vás určite nesklame. Toto malebné mestečko je centrom jednej z najväčších vinohradníckych oblastí Rakúska, ktoré je zo všetkých strán obklopené udržiavanými vinicami a ponúka pre všetkých jedinečné zážitky z minulosti i súčasnosti. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa