Cestovateľské zaujímavosti

Španielske múzeum vystaví obraz, ktorého autorom sa ukázal byť Caravaggio

2024-05-11 07:00:00 |

Madridské múzeum Prado oznámilo, že vystaví obraz, ktorého autorstvo odborná expertíza pripísala talianskemu majstrovi Caravaggiovi. Informovala o tom agentúra Reuters.

Viac článkov

Fascinujúci pohľad do pekla na Zemi: David z Piešťan zvečnil nebezpečné divadlo prírody

Sopka na ostrove La
2021-12-03 12:00:00

Na Kanárskych ostrovoch to vrie. Už vyše dvoch mesiacov je aktívna sopka Cumbre Vieja na ostrove La Palma - vyteká z nej láva a k oblohe stúpajú husté oblaky dymu. Slovenský fotograf a filmár David Haring zachytil toto fascinujúce divadlo v dychberúcom videu. viac »

20 zaujímavostí o vianočnej výzdobe a Silvestri v New Yorku

Vianoce v New Yorku
2021-12-03 12:00:00

Snom každého milovníka Vianoc je zažiť toto obdobie v New Yorku. Okázalá výzdoba vás prenesie do rozprávkového sveta, ktorý musíte milovať. Každoročne tam rozsvietia desaťtisíce svetiel, ozdobia stovky stromčekov a pripravia vám akcie, ktoré vás správne naladia na koncoročné sviatky a prichádzajúci Silvester, ktorý premení Veľké jablko na jednu obrovskú party. viac »

Iný kraj, iný mrav: U nás bežné gestá vás v zahraničí dostanú do riadnej šlamastiky

Iný kraj, iný mrav:
2021-11-30 12:01:00

Človek za deň urobí množstvo gest - niektoré vedome, iné menej. Počas ciest do zahraničia by sme ich však mali rozhodne kontrolovať pozornejšie. Niektoré totiž znamenajú niečo úplne iné, než sme zamýšľali. viac »

Vraj je z neho človeku až zle: Nové Munchovo múzeum vyhralo cenu pre najškaredšiu stavbu

Munchovo múzeum v Nórskej
2021-11-27 12:01:00

Nové múzeum slávneho maliara Edvarda Muncha, ktoré nedávno otvorili pre verejnosť v Osle, vyhralo hlasovanie o najškaredšiu novú budovu v Nórsku. O výsledkoch súťaže usporiadanej hnutím Arkitekturoppröret informoval denník Aftenposten. viac »

Nočná mora dovolenkárov: Vedci hľadali fekálie v mori, je to žumpa

Nočná mora dovolenkárov: Vedci
2021-11-24 12:01:00

Milovníkov oddychu pri mori každý rok zaujíma, kde je voda na kúpanie najčistejšia. Odborníci sa však teraz na túto tému pozreli z opačného konca. Vo svojom výskume zmapovali, v ktorých oblastiach do mora odvádzajú najviac splaškov. viac »


Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa