Cestovateľské zaujímavosti

Peru má novú atrakciu: Na pradávnu kultúru odkazuje obrím penisom

Trojmetrová socha v Peru
2022-01-10 13:00:00

O archeologickej lokalite v severnom Peru hovorí celý svet. Nie však kvôli vzácnym objavom z dávnej minulosti, ale čerstvej novinke – soche reprezentujúcej plodnosť. Až príliš okato. viac »

Denný život v Jemene: FOTOreportáž z jednej z najnebezpečnejších krajín sveta

Jemen
2022-01-10 12:00:00

Sú krajiny, ktoré už navštívil asi každý vášnivý cestovateľ a potom tie, ktorým sa predovšetkým z bezpečnostného hľadiska väčšina ľudí vyhýba. K takým patrí aj Jemen, trochu tajomná krajina na juhu Arabského polostrova. Nádherný ostrov Sokotra s nedotknutým ekosystémom je pomerne známy, o hlavnom meste Saná a bežnom živote Jemenčanov však vieme len málo. Teraz fotografi agentúry AP odhalili aj čo-to z ich tajomstiev. viac »

Kolumbijský Alcatraz: Nádherný ostrov bol miestom ukrutného utrpenia

Ostrov Gorgona
2022-01-10 08:00:00

Nádherný ostrov Gorgona prezývajú kolumbijským Alcatrazom. Až do roku 1984 tam totiž fungovalo väzenie, kam posielali tých najhorších zločincov, často až do smrti. A tak láka toto miesto okrem nádhernej prírody čoraz viac turistov aj kvôli svojej tajomnej atmosfére. viac »

Rembrandt, ako ste ho dosiaľ nevideli: Maľbu Nočná hliadka predstavili v ultravysokom rozlíšení

Rembrandt, ako ste ho
2022-01-05 10:00:00

Holandské národné múzeum v Amsterdame Rijksmuseum v pondelok na svojich webových stránkach zverejnilo v ultravysokom rozlíšení fotografiu obrazu "Nočná hliadka" od barokového majstra Rembrandta van Rijna. viac »

Najvzácnejšie pamiatky v Iraku: Na Zoznam UNESCO zapísali drevené vodné kolesá (VIDEO)

Vodné koleso v irackom
2022-01-04 12:00:00

Iracké mesto Haditha po celom svete smutne preslávila udalosť z roku 2005, keď americkí vojaci ako odvetu za atentát na príslušníka US Navy zavraždili 24 civilistov. V skutočnosti je však táto lokalita sídlom niekoľkých zaujímavostí - vrátane nového irackého prírastku na Zozname UNESCO. viac »


Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa