Cestovateľské zaujímavosti

Fascinujúce VIDEO budúcnosti: V džungli vyrastie nová metropola Indonézie

Novým hlavným mestom Indonézie
2022-01-21 08:01:00

Indonézsky parlament schválil v utorok návrh zákona o presune hlavného mesta z preľudnenej Jakarty, kde žije desať miliónov obyvateľov, do zalesnenej oblasti na ostrove Borneo. Informovala o tom agentúra DPA. viac »

Vila s jedinou Caravaggiovou freskou na svete sa nepredala: Chystá sa ďalšia dražba

Villa Aurora v srdci
2022-01-21 08:00:00

Villa Aurora (Casino dell'Aurora di Villa Ludovisi Boncompagni) patrí k významným pamiatkam v Ríme. Pochádza zo 16. storočí a v interiéri ukrýva stropnú fresku z dielne svetoznámeho maliara Caravaggia. Jeho majiteľka, šľachtičná Rita Boncompagniová Ludovisiová dáva vilu do dražby. viac »

Dobytie Južného pólu: Osud Scottovej výpravy spečatilo vrece kamenia

Robert Scott súboj prehral.
2022-01-19 08:01:00

Okolo stanu, v ktorom sa tiesnia trojica vyhladovaných polárnikov, zúri ľadová víchrica už viac ako týždeň. Stačil by snáď aj poldeň dobrého počasia, aby dosiahli tábor so zásobami – prírodný živel im ale nedovolí odísť. „Myslím, že už nemôžeme dúfať v žiadne zlepšenie… Preboha, starajte sa o našich pozostalých,“ uvedie do denníka vedúci výpravy Robert Scott. Ide o jeho posledný zápis. viac »

Mladá belgická pilotka chce obletieť svet: Pri zápise do Guinessovej knihy využije lietadlo zo Senice

Zara Rutherfordová v lietadle
2022-01-19 08:00:00

Belgická 19-ročná pilotka Zara Rutherford sa snaží zapísať do Guinnessovej knihy rekordov ako najmladšia žena, ktorá obletí svet. O prekonanie rekordu sa pokúša na lietadle slovenského výrobcu Shark Aero zo Senice. V rámci svojho pokusu pristála pilotka počas víkendu na letisku v Senici, ktoré je domovským stánkom spoločnosti výrobcu lietadla. viac »

Tulou - čínske pevnosti pre 800 ľudí

Tulou, Čína
2022-01-15 00:00:00

Život im strpčujú nájazdníci, lúpežné bandy aj rozmary počasia. Preto si ľudia z etnickej skupiny Hakka začínajú v stredoveku stavať podivuhodné domy, ktoré ich majú pred všetkými nástrahami ochrániť. Hoci tieto „pevnosti“ vyzerajú na prvý pohľad jednoducho, sú premyslené do posledného detailu a z hľadiska obranyschopnosti sa vyrovnajú európskym hradom… viac »


Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa