Cestovateľské zaujímavosti

Brazília: Stovky veriacich prosili bohyňu mora o ochranu pred Omikronom

Vyznávači bohyne mora Yemanje
2022-02-05 08:00:00

Omikron vyčíňa po celom svete a nevyhýba sa ani Brazílii. Stovky miestnych veriacich, členov afro-brazílskej náboženskej skupiny Filhos de Gandhi, preto počas tohtoročnej tradičnej procesie prosili bohyňu mora Yemanja o ochranu pred týmto ochorením. Obvykle táto tradícia láka k brazílskemu pobrežiu tisícky divákov, tento rok sa však ceremónie kvôli pandémii zúčastnili len tí najvernejší. viac »

Prevratná novinka na svahoch: Elektromotorka na sneh poteší milovníkov prírody a adrenalínu

Elektromotorka na sneh
2022-02-02 12:00:00

Snežný skúter už dnes na svahoch azda nikoho neprekvapí, ak si však chcete užiť skutočný adrenalín, je to trochu nuda. Francúzski nadšenci preto prišli s prevratnou novinkou a vytvorili elektrickú alternatívu motorky s lyžou. Sľubuje dokonalý zimný zážitok, navyše priateľský k prírode. viac »

Prelomový objav: Miloš vymyslel plavky, ktoré môžu zachraňovať životy

Plavky eMSky
2022-02-01 13:30:00

Dobrý sluha, zlý pán. To sa obvykle hovorí o ohni, rovnako to však platí aj o inom živle – vode. Oddych pri mori, jazere alebo aspoň bazéne síce predstavuje jeden z najlepších spôsobov relaxácie, predsa však skrýva niektoré úskalia. Najmä ak nepatríte práve k najzdatnejším plavcom. Riešenie ponúka prevratná novinka slovenského vynálezcu, ktorá by mala dať zbohom hrozbe utopenia. viac »

Zabudnutý div sveta: Na špici Zlatej pagody žiari vyše 5000 diamantov

Pagoda Shwedagon, Mjanmarsko
2022-01-31 09:00:00

Hovorí sa o nej ako o jednom zo zabudnutých divov sveta. Nie je sa ani čomu diviť. Šweitigoumská pagoda je úchvatná, obzvlášť potom v podvečer, keď ju lúče zapadajúceho slnka doslova rozžiaria. Jej povrch je totiž zo zlata. Použité ho vraj bolo väčšie množstvo, než aké tvoria zlaté rezervy v britských bankách. Na jej špici sa navyše blyští záplava drahokamov. viac »

Dožinky inak: V Indii oslávili ukončenie zberu hromadnou rybačkou (VIDEO)

V Indii oslávili ukončeniu
2022-01-30 12:00:00

U nás sa oslava ukončenia žatvy spája s odvážaním posledného snopu, pletením venca a hostinou, v ďalekej Indii zas majú slávnosť, počas ktorej dedinčania spoločne lovia ryby. viac »


Piatok, 10. máj. 2024. Meniny má Viktória.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa