Cestovateľské zaujímavosti

Ako sa rodí poklad: Navštívili sme perlovú farmu vo Vietname

2024-01-31 00:00:00 |

Podľa slávnej skladby sú síce najlepším priateľom ženy diamanty, žiadnu by však rozhodne neurazil ani krásny šperk z perál. My sme sa v ďalekom Vietname pozreli, ako tieto nádherné prírodné drahokamy vlastne vznikajú.

Viac článkov

OBRAZOM: Studená zima znova otvorila verejné kúpele v sýrskom Damasku

Muži vo verejných kúpeľoch
2022-02-12 12:00:00

Tradičné verejné kúpele (Hammamat) v Sýrii opäť otvorili kvôli výpadkom elektriny počas mimoriadne studenej zimy. Domáci majú problém s ohrevom vody, a tak sa chodia zohriať na tieto miesta. Ťažké časy tak prispievajú k zachovaniu jednej z najznámejších miestnych tradícií. viac »

Poplach v Chorvátsku: Pri obľúbenom ostrove vylovili smrteľne jedovatú rybu

Štvorzubec striebropásy
2022-02-11 13:00:00

Ryba štvorzubec, známa tiež ako fugu, je síce v Japonsku, Kórei a Číne považovaná za skvelú lahôdku, pri nesprávnej príprave však môže človeka usmrtiť. Tento týždeň ju vylovili pri chorvátskom ostrove Pašman a tamojšie úrady vydali dôrazné varovanie. viac »

Úchvatné vily na juhu Indie: Kedysi patrili najväčším boháčom, dnes podliehajú skaze

Vila v Kanadukathane
2022-02-10 12:30:00

India je obrovská krajina s mnohými zaujímavými zákutiami. Hoci najviac turistov pozná najmä Tádž Mahal, metropoly Naí Dillí, Bombaj či Kalkatu alebo nádherné pláže v Goa, za návštevu stoja aj mnohé iné miesta. Napríklad región Chettinad, ktorý zdobí množstvo výnimočných koloniálnych víl, postavených najbohatšími obchodníkmi Indie pred sto rokmi. Dnes podliehajú skaze. viac »

Austrálčania vraj našli loď kapitána Cooka, Američania to spochybňujú

Na archívnej snímke zo
2022-02-09 07:00:00

Austrálski vedci tvrdia, že pri pobreží amerického štátu Rhode Island našli vrak plachetnice Endeavour, na ktorej kapitán James Cook podnikol historickú plavbu do Austrálie a na Nový Zéland. Výskumníci o tom informovali na webovej stránke Austrálskeho národného námorného múzea. Tento objav však spochybnili odborníci z USA a tvrdenia Austrálčanov označili za predčasné. viac »

OBRAZOM: Pyrenejský karneval Joaldunak pochádza z čias spred Rímskej ríše

OBRAZOM: Pyrenejský karneval Joaldunak
2022-02-06 12:00:00

Španielsky karneval Joaldunak, ktorý sa uskutočnil po dvoch rokoch kvôli pandémii koronavírusu, je jeden z najstarších karnevalov v Európe a datuje sa z čias spred Rímskej ríše. Dedinčania prechádzajú z pyrenejskej obce Zubieta do susedného Iturenu. viac »


Piatok, 10. máj. 2024. Meniny má Viktória.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa