Slovensko – kam na výlet

Liptov, Tatry, Orava: Takéto sú ceny skipasov v obľúbených lyžiarskych strediskách

2023-12-19 09:00:00 |

Ceny online skipasov v najvyťaženejších lyžiarskych strediskách sa výrazne nezmenili a ostávajú približne na rovnakej úrovni ako vlani. O niečo drahšie sú lyžiarske lístky zakúpené na mieste v pokladnici. TASR o tom informovali oslovené oblastné organizácie cestovného ruchu (OOCR).

Viac článkov

Tip na výlet: Pokutská dolina v regióne stredného Pohronia

Pokutská dolina
2020-08-16 12:00:00

Zemný most, ktorý je unikátom pri stavbe lesných železníc, či vodopád neminú na svojej trase turisti a cyklisti, ktorí sa vydajú spoznávať krásy Pokutskej doliny v regióne stredného Pohronia. Žofia Buganová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Gron priblížila, že v tomto roku by chceli v doline oficiálne vyznačiť cyklotrasu, ktorá by po tejto trase viedla. viac »

Rozhľadňa Čerešenka predstaví Stredovek na tanieri, pribudne aj detské ihrisko

Rozhľadňa Čerešňa a výhľady
2020-08-15 10:00:00

Návštevnosť rozhľadne Čerešenka stúpa, pre TASR to uviedol predseda občianskeho združenia (OZ) s rovnomenným názvom Viktor Dulina. Takmer pri 12 metrov vysokej kamennej veži na rozhraní chotárov obcí Čižatice, Chrastné a Rozhanovce v okrese Košice-okolie chystajú v sobotu (15. 8.) podujatie Stredovek na tanieri. V rámci neho uvedú do prevádzky aj detské ihrisko. viac »

Sereď: Po Váhu sa dá plaviť od tohto leta na katamaráne Eleanor

Váh
2020-08-13 08:00:00

Od augusta pribudla v Seredi novinka pre turistov i domácich – vyhliadková plavba po rieke Váh. V priebehu jednej hodiny prejde katamarán Eleanor s výletníkmi trasu dlhú zhruba osem kilometrov, jeho kapacita je podľa slov kapitána Richarda Hričovského jedenásť pasažierov. Najbližšie si možno takto vychutnať plavby po dolnom toku Váhu až na Sĺňave pri Piešťanoch. viac »

Leto na Spiši: Užite si Slovenský raj, pamiatky aj údolie Hnilca

Na snímke pohľad z
2020-08-03 00:00:00

Okrem nádherných prírodných scenérií a náročných túr v Slovenskom raji patria neodmysliteľne k regiónu Spiša spišské párky. Tie najslávnejšie pochádzali z dielne mäsiarskeho majstra Štefana Varsányiho zo Spišského Podhradia. Vyrábali sa zo zmesi hovädzieho a bravčového mäsa, boli ochutené tak akurát sladkou a štipľavou červenou paprikou a plnili ich do jahňacích a baraních črievok. Jedli sa zásadne rukami a pri zahryznutí museli puknúť. Bohužiaľ, originálny recept sa nezachoval. viac »

Najlepšie cyklotrasy na Slovensku: Spoznajte krásu domoviny zo sedla bicykla

Najlepšie cyklotrasy na Slovensku:
2020-07-28 00:00:00

Podľa odborníkov nás čaká horúce leto s minimom zrážok, takže sa môžeme smelo pustiť do plánovania aktívnych výletov. Tentoraz potešíme fanúšikov cyklistiky. Vybrali sme pre niekoľko najkrajších cyklotrás, ktoré vám ukážu čaro našej krajiny. Môžete ich spojiť aj do jednej dlhšej dovolenky, ktorá vás pomocou prestávok v niektorých mestách a v kombinácii s čiastočnou dopravou autom alebo vlakom prevedie naprieč celým Slovenskom. viac »

Medzi Horehroním a Gemerom pribudne zážitkový vlak, ponúkne špeciálny program

Medzi regiónmi Horehronie a
2020-06-14 09:00:00

Medzi regiónmi Horehronie a Gemer pribudne toto leto ďalší zážitkový vlak - Zbojnícky expres. Nadviaže tak na úspech Horehronského expresu z vlaňajšej letnej sezóny. Obom expresom chystajú "pôdu" dobrovoľnícke upratovacie akcie. Jedna z nich pokračovala v sobotu v Tisovci. viac »

Skalka nad Váhom: Cyklotrasa pod pútnickým miestom spája dva štáty, dva kraje a dva hrady

Dva štáty, dva samosprávne
2020-06-03 08:00:00

Dva štáty, dva samosprávne kraje a dva hrady spája medzinárodná cyklotrasa Z Trenčína do moravského mesta Brumov-Bylnice. Takmer 12-kilometrový úsek z Trenčína do Nemšovej na slovenskej strane otvorili pod najstarším pútnickým miestom na Slovensku v Skalke nad Váhom. viac »

Korzo Zálesie - skvelá možnosť na obdivovanie fauny a flóry Malého Dunaja

Obdivovať faunu a flóru
2020-05-29 08:00:00

Obdivovať faunu a flóru Malého Dunaja je možné aj z Korza Zálesie, z oddychovej zóny v obci medzi Ivankou pri Dunaji a Malinovom v Bratislavskom kraji. Drevené mólo s dĺžkou 120 metrov vzniklo v rámci cezhraničného projektu a za prvé mesiace prilákalo už tisícky návštevníkov. Obec im však odporúča, aby namiesto áut využili radšej cyklotrasy, cyklistický chodník pri Šúrskom kanáli, splav po Malom Dunaji či pešiu turistiku, keďže situácia s parkovaním ešte nie je doriešená. viac »

Z rozhľadne nad obcou Tachty vidieť do Maďarska i na Kráľovu hoľu

Rozhľadňa Tachty
2020-04-13 12:00:00

K rozvoju turizmu v mikroregióne Medveš na juhu okresu Rimavská Sobota má prispieť 11-metrová rozhľadňa, ktorú na Tomášovom vrchu nad obcou Tachty v roku 2017 vybudovala miestna samospráva. Ako TASR informoval starosta Július Molnár, výstavba vrátane projektovej dokumentácie stála približne 15.000 eur, pričom na financovanie využili obecný rozpočet. viac »

Jazierka lásky - najromantickejšie miesto v Tatrách so zaujímavým tajomstvom

Jazierka lásky
2020-04-07 00:00:01

Nie sú také známe ako Štrbské pleso, napriek tomu výlet za nimi neoľutujete. Kedysi nazývané Štrbské rybníky, dnes Jazierka lásky, sú azda najromantickejším miestom v Tatrách. Za všetko hovorí názov a pokojná atmosféra, ktorú podčiarkujú zaľúbené páriky. viac »


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa