Slovensko – kam na výlet

Gemerské spojky zaujmú pôsobivým viaduktom i najdlhším cyklotunelom v Európe

Gemerské spojky zaujmú pôsobivým
2023-02-05 12:00:00

Najznámejším slovenským viaduktom je pravdepodobne ten Chmarošský, ktorý milovníkom cestovania azda netreba predstavovať. Málokto však vie, že svoju verziu má aj Gemer. Koprášsky viadukt je síce výrazne mladší, zato však rozpráva veľmi zaujímavý príbeh našej histórie. viac »

V Lačnovskom kaňone pribudol nový kovový rebrík

V Lačnovskom kaňone pribudol
2022-10-16 12:00:00

V Lačnovskom kaňone, obľúbenej turistickej lokalite neďaleko Prešova, pribudla nová turistická infraštruktúra. Návštevníci sa môžu tešiť z masívneho kovového rebríka so schodiskom, ktorý ich bezpečne prevedie obľúbeným úsekom vedúcim pozdĺž vodopádu. V lokalite tiež pribudli nové drevené lávky a mólo pri jazierku. viac »

Tip na fantastickú jesennú turistiku: Navštívte Súľovské skaly

Súľovské skaly asi 10
2022-09-21 12:00:00

Slovensko sa môže pochváliť viacerými úžasnými turistickými lokalitami. Nie sú to iba Vysoké a Nízke Tatry, ktoré ponúkajú skvelé možnosti na túry. Pekné miesta nájdete aj v Súľovských vrchoch, kde najviac pozornosti pútajú Súľovské skaly. Využite krásne jesenné dni a zorganizujte si tam skvelé výlety. viac »

Päť tipov na skvelú túru v slovenských horách: Aj s kočíkom!

Bielovodská dolina vo Vysokých
2022-06-06 07:30:00

Kto rád chodí na dovolenky alebo výlety, toho nezastaví ani narodenie dieťatka. V súčasnosti majú už rodiny tak široké možnosti na cestovanie s bábätkami, že problémom nie sú ani túry s kočíkmi. Vyberte si niektorú z týchto možností a využite ideálne letné počasie na prechádzky v prírode v obklopení stromov, ktoré prospievajú aj drobčekovi. viac »

Mesto Veľké Kapušany ponúkne splav Latorice

Sútok Ondavy a Latorice
2022-05-30 07:00:00

Spojiť "vodáctvo", bicyklovanie, vinohradníctvo a gastrozážitky do nového produktu turistického ruchu na dolnom Zemplíne má za cieľ najnovší projekt mesta Veľké Kapušany v okrese Michalovce. Samospráva zakúpila kanoe a bicykle, s pomocou ktorých ponúka možnosť spoznávať zákutia nielen rieky Latorica či chránených vtáčích území. viac »

Pri Levoči otvorili areál Žabia cesta: Po obnove má slúžiť turistom a chrániť obojživelníky

Pri Levoči otvorili areál
2022-05-19 07:00:00

Pri vodnej nádrži neďaleko Levoče v utorok sprístupnili ekologickú relaxačno-oddychovú zónu s interaktívnym náučným chodníkom Žabia cesta. Projekt vznikol v rámci cezhraničnej spolupráce Interreg a okolie priehrady prešlo veľkou revitalizáciou. Má slúžiť na rozvoj cestovného ruchu, no zároveň chrániť obojživelníky. viac »

Ponická dúbrava: Menej známa lokalita patrí k najstarším chráneným územiam na Slovensku

Ponická jaskyňa
2021-10-05 08:00:00

Národná prírodná rezervácia Ponická dúbrava v Banskobystrickom okrese je menej známa prírodná lokalita, je to však jedno z najstarších chránených území na Slovensku. Ako ďalej pre TASR uviedol Vladimír Hrúz zo Správy Chránenej krajinnej oblasti Poľana, prvýkrát bola vyhlásená územná ochrana územia Ministerstvom orby v Budapešti v roku 1895. viac »

Kopa nad Detvou - zaujímavý turistický cieľ vysoko nad vrcholkami stromov

Skaly Kopy nad Detvou
2021-09-12 12:00:00

Svojou mohutnosťou vzbudzuje skalný útvar Kopa nad Melichovou skalou nad Detvou pozornosť už z diaľky. „Jeho skaliská sa čnejú vysoko nad vrcholy najvyšších stromov. Z ľahko prístupného najvyššieho miesta je výborný výhľad na juhozápadnú časť Podpoľania,“ uviedla pre TASR Nikola Sibylová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Turistický Novohrad a Podpoľanie. viac »

Tip na výlet: Ladno v Trnavej Hore očarí krásnymi výhľadmi

Trnavá Hora
2021-09-05 12:00:00

Miesto, ukryté pred zrakmi návštevníkov, ktoré pri náhodnej návšteve na prvý pohľad očarí, tak taká je stručná charakteristika Ladna, miestnej časti obce Trnavá Hora v okrese Žiar nad Hronom. Dnes chalupárska osada vzdialená asi tri kilometre od materskej obce je síce turistami málo poznaná, jej história však siaha až do 14. storočia. viac »

Severný Spiš je skvelým miestom na letnú dovolenku: 12 miest, ktoré vás presvedčia

Pieniny
2021-07-29 12:00:00

Hoci sú pre krajinu Spiša typické mierne vrchy s rozľahlými poľami a lúkami, takmer z každého miesta vidieť majestátne končiare Vysokých Tatier. Sever Spiša na hranici s Poľskom lemujú Pieniny, medzi Starou Ľubovňou a Levočou sa rozprestierajú Levočské vrchy a na juhu sa týčia vrchy východnej časti Slovenského Rudohoria. viac »


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa