Slovensko – kam na výlet

Prechod tiesňavou Čertovej doliny je bezpečnejší, pribudli nové istiace prvky

Prechod tiesňavou Čertovej doliny
2021-07-23 08:00:00

Prechod tiesňavou Čertovej doliny, nachádzajúcej sa neďaleko sedla Zbojská, je vďaka bezpečnostným prvkom, ako sú istiace laná, stúpačky či oceľová lávka, bezpečnejší a komfortnejší. Približne 400 metrov dlhý zabezpečený úsek tiesňavy slávnostne sprístupnili minulý týždeň. TASR o tom informovala Zuzana Jóbová z Krajskej organizácie cestovného ruchu Banskobystrický kraj Turizmus. viac »

Bachledova dolina - destinácia so zábavou a relaxom pre všetkých

Bachledova dolina - destinácia
2021-07-19 00:01:00

Celoročne otvorené horské stredisko s výhľadmi na masívy Belianskych Tatier Bachledka Ski&Sun je určené všetkým – rodiny s deťmi, aktívnych turistov, seniorov, vozičkárov, ale aj pre organizované zájazdy. Stredisko je iba 30km severne od mesta Poprad a pár kilometrov od Vysokých Tatier. viac »

Tip na výlet: Najjednoduchší výstup na vrch Mních je z obce Korytárky

Vrch Mních v Detvianskom
2021-06-19 12:00:00

Najjednoduchší výstup na vrch Mních v Detvianskom okrese je z obce Korytárky. „Túto vychádzku môžu ľudia absolvovať za 30 minút,“ uviedla pre TASR Nikola Sibylová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Turistický Novohrad a Podpoľanie. viac »

Víkendová túra na vrch Javor: Možností je viac a všetky sú atraktívne

Trás na Javor je
2021-06-12 12:00:00

Turistických trás na vrch Javor je niekoľko a všetky sa vyznačujú striedaním lesov s lúkami a panoramatickými výhľadmi na Podpoľanie. „Túra je mimoriadne atraktívna. Na vrchole sa nachádzajú andezitové skaly, drevený kríž s vrcholovou knihou a vysielač,“ uviedla pre TASR Nikola Sibylová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Turistický Novohrad a Podpoľanie. viac »

Tip na výlet: Od zvoničky nad Stožkom sú výhľady na Poľanu i Veľkú Fatru

Od zvoničky nad Stožkom
2021-06-05 12:00:00

Zvonička nad obcou Stožok v Detvianskom okrese je síce bez zvonu, turisti a milovníci podpolianskej prírody však ocenia prostredie, v ktorom sa nachádza. Keď sa k nej ľudia dostanú, okrem výhľadov na Stožok, Poľanu a Detvu uvidia aj končiare Veľkej Fatry. viac »

Suchý vrch - kúsok Slovenského raja na skok od Banskej Bystrice

Suchý Vrch
2021-05-27 12:00:00

Banská Bystrica leží v srdci Slovenska a patrí k našim najkrajším mestám. Turisti obdivujú najmä jeho centrálne námestie či pamiatky spojené s SNP, čarovné je však aj jej okolie. Tušili ste, že len na skok od centra mesta leží tiesňava, ktoré pripomína Slovenský raj? viac »

Čachtický hrad – viac než len sídlo Báthoryčky

Čachtický hrad – viac
2021-05-25 12:00:00

Určite ste už počuli o Alžbete Báthoryovej, známej krvavej grófke, ktorá vraj zabíjala nevinné dievčatá. Jej domovom bol Čachtický hrad, ktorý však ponúka návštevníkom oveľa viac. viac »

Za spoznávanie Zemplína sa dajú získať darčeky

Múry zrúcaniny hradu Čičva
2021-04-06 08:00:00

Za spoznávanie menej známych lokalít v regióne horného Zemplína sa dajú získať darčeky. Umožňuje to jarná kampaň Oblastnej organizácie cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš (OOCR HZ a HŠ) Za/ži dobrodružstvo na Hornom Zemplíne. TASR o aktivite, trvajúcej do konca júna informovala výkonná riaditeľka organizácie Michaela Zdražilová. viac »

Turistika pre romantikov: Jančekova skala bola svedkom tragickej lásky

Pomerne nenáročnú turistiku aj
2021-02-13 12:00:00

Pomerne nenáročnú turistiku aj pre rodiny s deťmi ponúka výstup na Jančekovu skalu blízko partizánskej obce Cigeľ či Lehoty pod Vtáčnikom v okrese Prievidza. Turistický cieľ s výhľadom na pohoria na hornej Nitre sa spája s povesťou o nenaplnenej láske. viac »

Zima na horách: Do Polonín sa môžu vybrať aj menej zdatní turisti

Na zimnú turistiku sa
2021-02-11 08:00:00

Vybrať sa na túru do Polonín v zime sa nemusia len zdatní turisti. Okrem známych a náročných turistických trás na Ďurkovec, Riabu skalu či Pľašu poskytuje jediný slovenský národný park, v ktorom je možné stretnúť zubra hrivnatého, aj jednoduchšie trasy vhodné pre rodiny s deťmi. Ako pre TASR priblížila Zuzana Burdová z nadácie Aevis, ktorá cez platformu Poloniny - neskutočne skutočné propaguje rozvoj prírodného turizmu v regióne, jednou z nich je menej známa trasa z obce Ulič na rozhľadňu Holica. viac »


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa