Česko

Malebné uličky v náručí rybníkov: Telč je hviezdou českých rozprávok

2024-05-16 00:00:00 |

Na juhozápade Moravy sa nachádza nádherné mestečko Telč, zapísané vďaka svojmu centru na zozname UNESCO. Sídli priamo na ceste medzi Viedňou a Prahou a mnoho ľudí ho využíva ako možnosť zastávky, kde si oddýchnu pokojne aj niekoľko dní. Preslávilo sa najmä nádherným námestím a zámočkom, ktorý vám bude povedomý.

Viac článkov

Nemusíte precestovať celú republiku: Všetky jedinečné české ľudové stavby nájdete v starom ovocnom sade

Múzeum ľudových stavieb Kouřim
2019-07-17 12:00:00

Leto sa nám častokrát spája aj s prázdninami u starých rodičov a sebe vlastnou atmosférou dediny. Tam, kde to vonia nielen čerešňovým koláčom od babky, ale aj drevom či blízkou lúkou za humnami. Zasnívali ste sa pri týchto slovách a vrátili o pár rokov späť? Zavedieme vás na miesto, kde v starom ovocnom sade nájdete nielen dedinskú romantiku, ale aj originálne stavby českej ľudovej architektúry. viac »

Nový virtuálny sprievodca mapuje zaujímavosti na Slovensku a v Česku

Nový virtuálny sprievodca mapuje
2019-06-03 09:00:00

Nového virtuálneho sprievodcu po zaujímavostiach na Slovensku a v susednej Českej republike môže verejnosť využívať od soboty. Turistická aplikácia Xplór ponúka takmer 1000 turistických cieľov so základnými informáciami o pamiatkach, otváracích hodinách, vstupnom či tipmi, kam v okolí vyraziť. viac »

V tajomnom podzemí: Brno turistov láka do miest pod povrchom

Brno, Česká republika
2019-05-07 12:00:00

Dominanty miest sa turistom často podávajú doslova na dlani a vítajú ich už z diaľky. Výnimkou nie je ani moravská metropola Brno. Okrem katedrály sv. Petra a Pavla, hradu Špilberk či vily Tugendhat však ponúka aj iné zaujímavé miesta - tak trochu neviditeľné. Objavíte ich totiž až vtedy, keď zostúpite do tajomného podzemia. viac »

Stretnutie so skutočnou šľachtou: Na zámku Jemniště vás pohostia potomkovia Šternberkovcov

Zámok Jemniště, Česká republika
2019-04-13 00:00:01

Pozdravíte sa s pánom grófom či pani grófkou, ubytujete sa v zámockom apartmáne, ochutnáte dobroty miestnej cukrárne a... A ešte stále to nie je všetko, čo môžete na tomto mieste zažiť či vidieť. Na stredočeskom zámku Jemniště sa budete cítiť naozaj kráľovsky. viac »

Náš tip: Aké hrady a zámky v Českej republike tento rok nevynechať

Náš tip: Aké hrady
2019-04-11 12:00:00

Nová turistická sezóna, ktorá začína pre väčšinu pamiatok v apríli, prináša veľa noviniek. Jednou z nich je bližšie predstavenie šľachtickej rodiny Gallasov a Clam-Gallasov, ktorá v minulosti vlastnila mnoho zámkov, hradov a statkov. Bližšie ju môžete spoznať, keď sa vyberiete do severných Čiech. Naplánujte si výlety na hrad a zámok Frýdlant, hrad Grabštejn a zámok Lemberk, alebo do Hejnic a Liberca, a zoznámte sa s rodom, ktorého stopa sa ťahá českou históriou už viac ako 500 rokov. viac »

Orlické hory a Podorlicko - skvelý tip na dovolenku s deťmi

Velká Deštná
2019-04-08 12:00:00

Orlické hory a Podorlicko sú ideálnou oblasťou nielen pre tých, ktorí vyhľadávajú vznešenosť a krásu hôr, ale aj pre všetkých, čo dovolenku radi trávia aktívne spoznávaním histórie, kultúry a nových miest. Pozrite si pár zaujímavých tipov na miesta, ktoré stojí za to navštíviť. viac »

Zámok Kynžvart - výnimočné sídlo kancelára Metternicha

Zámok Kynžvart, Česká republika
2019-04-01 12:00:00

Plánujete výlet do Karlových Varov? Zastavte sa aj na neďalekom sídle niekdajšieho rakúskeho kancelára. Bol výborným diplomatom, ale aj vášnivým zberateľom. A práve túto svoju stopu zanechal na zámku Kynžvart. viac »

Skrytý tromf Prahy: Múzeum Zemana patrí k tomu najlepšiemu, čo možno v Stovežatej vidieť a zažiť

Solárna loď Elektronemo v
2019-03-24 00:00:01

Metropola Českej republiky je pre slovenských cestovateľov obrovským lákadlom. Jej jedinou nevýhodou je hádam len to, že nikdy nie je dosť času na to, aby návštevník spoznal všetky jej krásy. Jednu atrakciu by ste však ani počas krátkej zastávky obísť nemali – múzeum Karla Zemana spolu s plavbou loďou je totiž zážitkom, na ktorý nezabudnete. viac »

Múr Johna Lennona patrí k symbolom Prahy, vznikla na ňom nová veľká maľba

Na snímke nová maľba
2019-03-22 16:00:00

Slávny Múr Johna Lennona na Velkopřevorskom námestí v Prahe sa v pondelok dočkal novej podoby. Dve desiatky výtvarníkov a umelcov ho znovu pomaľovali a vytvorili na ňom spoločné výtvarné dielo s rozlohou 150 metrov štvorcových. Jedným z motívov je nápis All You Need Is Love v 30 jazykoch, odkazujúci na názov svetoznámej Lennonovej piesne, informuje spravodajský server Novinky.cz. viac »

Len kúsok od hraníc: Najmladším moravským zámkom je čarovná Lešná

Zámok Lešná v areáli
2019-03-18 12:00:00

Kde začať výlet na Morave? Ak navštívite zlínsku ZOO, máte takpovediac dva v jednom. Úsmev na tvári vám vyčaria tunajšie zvieratká a na zámku budete od toľkej krásy možno až ústa otvárať. viac »


Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa