Cestovateľské rady, tipy, publikácie

Tipy na originálne denníky: Takto na svoje cesty nikdy nezabudnete

Tipy na originálne denníky:
2017-07-31 00:00:01

Keď ste dlho na cestách alebo máte za sebou veľa dovoleniek, časom sa vám začnú jednotlivé krajiny a zážitky zlievať dokopy. Aby ste si na ne uchovali peknú spomienku, mali by ste si po vzore iných cestovateľov založiť malý diár. Do neho si môžete okrem zapisovania niektorých momentov z ciest pridávať aj drobnosti, ktoré urobia práve ten váš diár jedinečným. viac »

10 tipov, ako si poradiť so strachom z lietania

10 tipov, ako si
2017-07-25 12:00:00

Ľudia sa najčastejšie boja lietania najmä vtedy, keď využívajú tento spôsob dopravy po prvýkrát. Obvykle z nich však aj vtedy obava spadne v momente, keď sa lietadlo odlepí od zeme a nájde si stabilnú polohu. Niektorí sa však ani vtedy neupokoja a veľký stres prežívajú pred každý letom. Práve pre nich je určených niekoľko techník, ktoré im pomôžu s ich problémom. viac »

Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte

S kreditnou kartou je
2017-07-24 10:00:00

Letné dovolenkové obdobie je tu a my vám prinášame návod, ako ho prežiť bez starostí, a ako maximálne využiť všetky výhody, ktoré vám ponúka kreditná karta. Poradíme vám ako pohodlne a bezpečne využívať služby medzinárodnej kreditnej karty Mastercard World od VÚB v obchodoch, ale aj e-shopoch a ako mať financie pod kontrolou aj v zahraničí. viac »

Lekár radí: Ako zvládnuť dlhú cestu a čo zbaliť do lekárničky na dovolenku?

Lekár radí: Ako zvládnuť
2017-07-20 12:00:00

Obdobie letných dovoleniek je v plnom prúde a mnohí Slováci sa vyberú na dovolenku autom či autobusom do okolitých krajín alebo k „slovenskému moru“, do Chorvátska. Treba však myslieť dopredu a pripraviť sa na dlhšiu a vyčerpávajúcu cestu, a to hlavne ľudia so zdravotnými ťažkosťami. viac »

Radíme: Čo robiť, ak vám na dovolenke ukradnú alebo vykradnú auto

Radíme: Čo robiť, ak
2017-07-18 12:00:00

Pricestovali ste na dovolenku autom a v zahraničí vám ho ukradli? Aj keď pre každého vodiča je to určite stresová situácia, netreba panikáriť. Ak vám ukradnú auto, nečakajte a krádež ihneď nahláste polícii a následne svojej poisťovni. Preplatenie škody za ukradnuté auto si môžete nárokovať z havarijného poistenia. Táto poistka kryje aj škody spôsobené krádežou výbavy vozidla. viac »

Odborník radí: Vývoj kurzov praje týmto destináciám

Odborník radí: Vývoj kurzov
2017-07-15 00:00:01

Ak sa chystáte dovolenkovať mimo eurozóny, veľký vplyv na vaše náklady bude mať aktuálny výmenný kurz. Ktoré krajiny sú z tohto pohľadu výhodné a v ktorých si za euro kúpite tento rok menej? Na to sa pozrel ekonóm Marek Gábriš. viac »

Dovolenka s deťmi: S našimi radami zvládnu lietanie aj tí najmenší

Dovolenka s deťmi: S
2017-07-13 12:00:00

Bez lietania sa dnes pri cestách na dovolenku zaobídeme málokedy. Stalo sa bežnou súčasťou moderného života a prekážkou nemusí byť ani čerstvý prírastok do rodiny. Lietanie deťom nespôsobuje žiadne zdravotné komplikácie, dokonca ho znášajú lepšie než zdĺhavé cesty v aute. Letecké spoločnosti okrem toho väčšinou vychádzajú rodinám s malými deťmi v ústrety. Pokiaľ vás ale ani toto neupokojilo a chcete byť na cestu s vašimi ratolesťami čo najlepšie pripravení, máme pre vás štyri rady, vďaka ktorým sa nebudete trápiť pred náročným presunom na rodinnú dovolenku. viac »

Zdravie na prvom mieste: S takýmito chorobami radšej nelietajte

Zdravie na prvom mieste:
2017-07-07 12:00:00

Letecká doprava patrí k tým najpohodlnejším a najrýchlejším spôsobom presunu pre cestovateľov. Zatiaľ čo pre zdravý organizmus nepredstavuje žiadne problémy, pri niektorých ochoreniach by ste si mali dávať pozor a v niektorých prípadoch dokonca aj zvážiť, či by nebolo lepšie cestu odložiť. viac »

10 najčastejších chýb dovolenkárov pred odletom do zahraničia

10 najčastejších chýb dovolenkárov
2017-07-04 12:00:00

Obdobie od polovice júna do polovice septembra je na letisku najvyťaženejším dovolenkovým obdobím, keď ku pravidelným linkám pribúdajú aj nepravidelné dovolenkové charterové lety. Pre mnohých cestujúcich sa však každý rok dovolenka skončí skôr, ako vôbec čakala. A to len kvôli chybám, ktorým sa dá veľmi ľahko vyhnúť. viac »

Praktický manuál pre dovolenku v Chorvátsku: Všetky dôležité čísla a informácie na jednom mieste

Praktický manuál pre dovolenku
2017-07-03 00:00:01

Ministerstvo vnútra SR posiela aj tento rok slovenských policajtov do najnavštevovanejších častí Chorvátska, aby tam pomáhali naši turistom. Ako sa na nich nakontaktovať, čo robiť v prípade autonehody či straty pasu, aké sú dopravné predpisy a pokuty za ich nedodržanie a ešte mnoho ďalších dôležitých informácií nájdete v praktickom manuáli, ktorý by mal mať pri sebe každý návštevník Chorvátska. viac »

Pasce na turistov: Na toto si dajte v Chorvátsku pozor

Pasce na turistov: Na
2017-06-29 00:00:01

V priebehu ostatných rokov sa z Chorvátska stala jedna z najobľúbenejších dovolenkových destinácií, a to nehovoríme len o Slovákoch. Nádherné pláže na pobreží Jadranského mora, národné parky s pôsobivými vodopádmi a malebné mestečká – to všetko láka do krajiny stále viac cudzincov. A s nimi si na svoje prichádzajú aj špekulanti. viac »

Dovolenka na kolesách: Pri prevoze bicykla treba dbať na jeho bezpečné upevnenie

Pri prevoze bicykla treba
2017-06-13 12:00:00

Každý majiteľ bicykla, ktorého lákajú vzdialenejšie cyklotúry, sa zaoberá otázkou, ako ho bezpečne a spoľahlivo prepraviť autom. Trh ponúka viacero možností. Každá z nich má svoje pre aj proti. viac »

Na dovolenke si môžete poriadne zavariť: Tieto suveníry vás vyjdú draho

Na dovolenke si môžete
2017-05-31 11:55:00

Pri nákupe dovolenkových suvenírov treba byť opatrný – môžu byť totiž vyrobené z chránených druhov živočíchov alebo rastlín. Upozorňuje na to Štátna ochrana prírody (ŠOP) SR, podľa ktorej dovoz bez potrebných povolení môže mať za následok nielen zhabanie exemplára, ale aj finančnú sankciu. viac »

Leto sa blíži: Pripravte na vysoké teploty aj svoj automobil

Leto sa blíži: Pripravte
2017-05-30 12:00:00

Letné prázdniny, čas dovolenky a vysokých teplôt sa nezadržateľne blížia a treba na ne pripraviť aj vaše auto. Predtým, ako údržbu zveríte do rúk odborníkov, mali by ste poznať, akým nástrahám je vaše auto v letných mesiacoch vystavené. Prečítajte si rady skúsených odborníkov. viac »

Skôr, ako odletíte: Päť užitočných rád pred dovolenkou

Skôr, ako odletíte: Päť
2017-05-25 08:00:00

Leto, čas dovoleniek a s tým spojené lietanie do vytúžených vzdialených destinácií sa nezadržateľne blíži. Bola by ale škoda pokaziť si náladu obavami z predletových procedúr či starosťami, čo nás to vlastne na samotnom letisku čaká. Na čo nezabudnúť, aké doklady si zaobstarať, ako je to s odbavením online? Prinášame vám päť užitočných rád, ktoré pri cestovnej horúčke isto oceníte. viac »


Utorok, 14. máj. 2024. Meniny má Bonifác.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa