Cestovateľské rady, tipy, publikácie

Veľký prehľad pre fajčiarov: Cigaretka na nesprávnom mieste vás môže stáť až stovky eur

2024-05-06 00:00:00 |

Fajčenie zostáva hlavnou príčinou odvrátiteľných úmrtí. Ročne naň umiera 8,7 milióna ľudí vrátane 1,3 milióna obetí pasívneho fajčenia, preto krajiny pristupujú k čoraz výraznejším obmedzeniam. Pozrite sa, s akými obmedzeniami treba počítať počas dovolenky.

Viac článkov

Fenomén self-driving je na vzostupe: Ako prebieha dovolenka v aute a kde je lacnejší benzín?

Fenomén self-driving je na
2016-07-23 00:00:01

Chceme ísť na safari za nosorožcami, ale veľmi sa oteplilo a nie sme ďaleko od mora, preto zmeníme program a pôjdeme sa vykúpať. Cestovať podľa itinerára, ktorý pripravujú sprievodcovia, je úžasne pohodlné a bezstarostné, ale dobrodružnejšie povahy sa radi trochu odchýlia. Preto je stále populárnejšie odletieť do exotickej lokality a tam vo vypožičanom vozidle križovať krajinu medzi miestami so zaisteným nocľahom. Trebárs v Južnej Afrike, kde teraz majú vďaka extrémne výhodnému kurzu veľmi lacný benzín. viac »

Radíme: Ako postupovať po prílete a čo v prípade problémov s batožinou

Radíme: Ako postupovať po
2016-07-21 08:00:00

Ako postupovať po prílete na letisko, čo robiť v prípade straty či poškodenia batožiny a čo vtedy, ak niečo zabudneme v lietadle? To vám zodpovieme v spolupráci s bratislavským Letiskom M. R. Štefánika. viac »

Tri rady k nezaplateniu: Ako prežiť leto a dovolenku vo finančnom bezpečí

Tri rady k nezaplateniu:
2016-07-20 08:00:00

Väčšina z nás trávi letné dni mimo svojho domova, či pracoviska. Finančný život sa však nezastavuje ani v tomto období, a tak sa neraz stáva, že svoje účty platíme z dovolenkových destinácií, pripojení na niektorú z dostupných Wi-Fi sietí. Ponúkame preto zopár najdôležitejších rád, ako počas horúcich dní ustrážiť svoj telefón, bankový účet a osobné financie. viac »

Dovolenka na poslednú chvíľu: 12 pravidiel pre najlepší LAST MINUTE

Dovolenka na poslednú chvíľu:
2016-07-18 00:00:00

Leto je v plnom prúde a s ním prichádza aj široká ponuka zliav a zájazdov last minute. V snahe ušetriť nemalé finančné prostriedky po tejto možnosti každý rok siaha aj množstvo Slovákov. Vybrať si správne však nemusí byť jednoduché. My vám poradíme, ako sa v ponukách zorientovať a na čo si rozhodne dávať pozor. viac »

Poznajte svoje práva: Na čo máte nárok, ak mešká lietadlo alebo zrušia let

Poznajte svoje práva: Na
2016-07-15 08:00:00

Viete, na čo máte nárok v prípade meškania letu či jeho úplného zrušenia? Ako žiadať náhradný let či finančnú kompenzáciu? To vám poradíme v spolupráci s letiskom M. R. Štefánika v Bratislave. viac »

Chráňte svoj majetok: Na toto pred odchodom na dovolenku rozhodne nezabúdajte!

Chráňte svoj majetok: Na
2016-07-14 08:00:00

Môžete zažiť tú najkrajšiu dovolenku v živote, no ak vás po príchode domov čaká nejaké nemilé prekvapenie, akoby ste na nej vôbec neboli. Ochrániť svoj majetok a peniaze pritom nie je zložité. Na čo rozhodne nezabudnúť pred odchodom na dovolenku, aby vám prázdninový oddych ani návrat domov nič nepokazilo - to vám objasníme v spolupráci s Letiskom M. R. Štefánika v našom článku. viac »

RADÍME: Ako postupovať na letisku

RADÍME: Ako postupovať na
2016-07-11 08:00:00

Ako vykonať online check-in, ako sa dopraviť na letisko, kde zaparkovať a ako sa pripraviť na bezpečnostnú kontrolu - to objasňuje Letisko M. R. Štefánika pred začiatkom leteckej dovolenkovej charterovej sezóny. viac »

Info do vrecka: 6 vecí, ktoré musíte vedieť pred cestou do Chorvátska

Vis
2016-07-07 08:00:00

Pred cestou do zahraničia by sme si vždy mali zistiť dôležité telefónne čísla, maximálne povolené rýchlosti a ďalšie dôležité informácie. Ministerstvo vnútra SR ich zhrnulo tak, aby ste ich mali všetky na jednom mieste. Nezabudnite si ich vytlačiť alebo uložiť napríklad do mobilu. viac »

Služba pre dovolenkárov: Takto predídete preplneným poštovým schránkam

Služba pre dovolenkárov: Takto
2016-07-06 08:00:00

Plné poštové schránky sú návnadou pre zlodejov a signalizujú, že majitelia bytov či kancelárií nie sú už dlhší čas prítomní. Preto ak sa chystáte na dovolenku, zabezpečte si svoju poštu, aby sa nedostala do nesprávnych rúk, čo môže viesť k zneužitiu identity. Slovenská pošta, a. s. (SP) pripravila pre svojich zákazníkov novú službu – Dovolenkový servis, vďaka ktorej predídete preplneným poštovým schránkam a pošta Vás počká v bezpečí. viac »

RADÍME: Aké lieky zbaliť na dovolenku?

RADÍME: Aké lieky zbaliť
2016-07-04 08:00:00

Pri balení na dovolenku by sme rozhodli nemali zabudnúť ani na pár základných liekov. Najmä vtedy, ak cestujeme s deťmi alebo mierime na miesta, kde nebude po ruke lekáreň. Nikdy nie je na škodu zbaliť si niekoľko základných liekov na bolesť či žalúdočné potiaže, pripravený však treba byť aj na iné ťažkosti. Aké lieky by vo vašej batožine rozhodli nemali chýbať? viac »

RADÍME: Ako cestujú letecky vozíčkari a domáci miláčikovia?

RADÍME: Ako cestujú letecky
2016-07-02 08:00:00

Pred začiatkom leteckej dovolenkovej charterovej sezóny prináša Letisko M. R. Štefánika praktické rady pre cestujúcich. Dnes pripomíname, aké podmienky platia pri preprave zdravotne postihnutých na vozíčku, pasažierov so zníženou mobilitou, ale tiež vysvetľujeme, či možno cestovať letecky so zvieratkom. viac »

Priateľ na telefóne: 9 aplikácií, ktoré vám uľahčia letné cestovanie

Priateľ na telefóne: 9
2016-06-29 08:00:00

Pokiaľ ešte nemáte plány na leto a chcete si užiť lacné cestovanie po Európe, roadtrip môže byť pre vás tou správnou voľbou, ktorá vám prinesie jedinečné zážitky. Prinášame vám tipy na 9 aplikácií, ktoré vám nesmú chýbať v mobile, ak sa vydáte na cestu. viac »

RADÍME: Sedem základných pravidiel pre cestovanie autom

RADÍME: Sedem základných pravidiel
2016-06-28 08:00:00

Pokiaľ chcete v lete vyraziť na dobrodružný roadtrip a plánujete si harmonogram, nezabudnite na pár detailov, vďaka ktorým bude váš výlet bezpečnejší, pohodlnejší a zábavnejší. Prinášame vám niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu predísť ťažkostiam na ceste a tiež ušetriť pár eur. viac »

RADÍME: Ako cestovať letecky s deťmi

RADÍME: Ako cestovať letecky
2016-06-22 08:00:00

Pred začiatkom leteckej dovolenkovej charterovej sezóny, ktorá je v najväčšom rozsahu citeľná na letisku od júna do konca septembra, prináša Letisko M. R. Štefánika 3. časť praktických rád pre cestujúcich. V nej sa dozviete, aké podmienky platia pri leteckej preprave detí. viac »

Dobré rady nad zlato: Takto sa vám dovolenka zbytočne nepredraží

Financie na cestách -
2016-06-21 08:00:00

Používať kreditnú alebo debetnú kartu? Zaplatiť v zahraničí pokutu za prekročenie rýchlosti, alebo ju ignorovať? A čo v prípade, že mi cestovná kancelária nezabezpečí sľúbenú kvalitu? Odpovede na tieto otázky a ušetrenie vašich peňazí ponúkame v našom článku. viac »


Utorok, 14. máj. 2024. Meniny má Bonifác.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa