Cestovateľské rady, tipy, publikácie

Veľký prehľad pre fajčiarov: Cigaretka na nesprávnom mieste vás môže stáť až stovky eur

2024-05-06 00:00:00 |

Fajčenie zostáva hlavnou príčinou odvrátiteľných úmrtí. Ročne naň umiera 8,7 milióna ľudí vrátane 1,3 milióna obetí pasívneho fajčenia, preto krajiny pristupujú k čoraz výraznejším obmedzeniam. Pozrite sa, s akými obmedzeniami treba počítať počas dovolenky.

Viac článkov

Hotely len pre dospelých sú na veľkom vzostupe

Hotely len pre dospelých
2017-05-12 00:00:00

Konkurencia v hotelierstve je veľmi veľká a pokiaľ si chcú jednotlivé zariadenia udržať svojich klientov, musia sa prispôsobiť aj ich špecifickým požiadavkám. Práve vďaka tomu vznikol za ostatné roky trend ubytovacích zariadení s označením „only adults“. Tak ako existujú špeciálne rezorty, ktoré sa venujú rodinám s deťmi, svoj priestor pre oddych si nakoniec vydupali i tí, ktorí by si radi oddýchli od kriku a pobehovania tých najmenších. viac »

Idete sa cez jarné prázdniny s deťmi lyžovať? Tu je niekoľko rád, ako si týždeň prázdnin skutočne užiť

Veľký prehľad pre lyžiarov:
2017-02-18 12:00:00

Prázdniny deti milujú, pre rodičov však väčšinou znamenajú viac stresu a starostí. Osobitne to platí pri jarných prázdninách, ak sa snažíte svoje ratolesti naučiť lyžovať. Pripravili sme pre vás 6 rád, ako zvládnuť celý týždeň plný radovánok na snehu bez zbytočného stresu. viac »

Prinášame vám 10 rád, ako stráviť pokojnú dovolenku

Kto z vášnivých lyžiarov
2017-01-17 10:00:00

Či sa chystáte na zimnú lyžovačku alebo niekde pod horúce slnko, je dôležité myslieť na to, aby sa z plánovaného oddychu nestala nočná mora. Určite sa preto poistite. Stojí to málo a v prípade núdze poistenie mnohé zachráni. K vašim zaslúženým dňom voľna vám pomôžu aj ďalšie z 10 dobrých rád, ktoré zostavila analytička OVB Allfinanz Slovensko Viera Mamojková. viac »

Silvester, na aký sa nezabúda: Oslávte koniec roka v exotike

Silvester trochu inak: Tento
2016-12-15 00:00:00

Predstava ideálneho Silvestra sa u väčšiny z nás pohybuje okolo zasnežených hôr, priateľov, dobrej zábavy a ohňostrojov. Čo keby ste však jeden rok využili na úplne iný zážitok a zobrali svoju rodinu niekam do exotiky? Oneskorený vianočný darček poteší určite každého a vy môžete prvý január osláviť na pláži s miešaným drinkom v ruke. viac »

Záchrana na poslednú chvíľu: 8 kníh, ktoré potešia každého cestovateľa

Záchrana na poslednú chvíľu:
2016-12-14 00:00:01

Knihy patria nepochybne k najobľúbenejším vianočným darčekom a určite potešia aj dušu každého cestovateľa. Správnym výberom nemôžete nič pokaziť a vaši blízki sa budú môcť kochať nádhernými fotografiami či zaujímavými cestovateľskými historkami ešte dlho po sviatkoch. Ba možno dokonca nájdu v niektorej z kníh inšpiráciu na svoju ďalšiu cestu. Ak ich objednáte do konca týždňa, stihnú k vám doraziť včas. viac »

Vianoce cestovateľa: 12 skvelých tipov na darčeky pod stromček

Tieto darčeky potešia každého
2016-12-05 00:00:01

Dobrých inšpirácií na vianočné darčeky nie je nikdy dosť. Ak neviete, čím by ste potešili vášho cestovateľa, poradíme vám niekoľko zaujímavých vychytávok a tipov, ktoré istotne pri vianočnom stromčeku rozžiaria jeho oči. A keby bolo tých dobrých nápadov viac, odložte si niektoré do rezervy na ďalšie sviatky, ktoré vás čakajú v nasledujúce mesiace. viac »

Skvelá správa pre cestujúcich s postihnutím: Bezbariérový nákup leteniek už aj u nás

Skvelá správa pre cestujúcich
2016-12-01 08:00:00

Aerodom, cestovná online agentúra s kamennou prevádzkou v Bratislave prináša klientom zážitky z celého sveta už viac ako desať rokov a stále pracuje na rozširovaní služieb pre svojich zákazníkov. Tou najnovšou sa rozhodli vyjsť v ústrety klientom so zrakovým či motorickým postihnutím. viac »

Do sveta na vlastnú päsť: 8 tipov na cestovanie bez agentúry

Cestovanie na vlastnú päsť:
2016-11-03 13:05:56

Pokiaľ ste ešte stále nevyskúšali na vlastnej koži sólo cestovanie bez cestovných kancelárii, mali by ste to čo najskôr urobiť. Ponúknutá voľnosť vám dodá ešte viac radosti z dovolenky a pripraví vám oveľa viac dobrodružstiev, ako by ste mali pri striktne danom programe. Navyše si takto celý pobyt uspôsobíte len svojim potrebám a všetko vás to bude stáť podstatne menej peňazí. Keď ste v tomto smere nováčikmi, istotne sa inšpirujte našimi tipmi, ktoré vám uľahčia sólo cestovanie. viac »

Originálna mapa, ktorú musíte poznať: Koniec nudy na letiskách, máme heslá k Wi-Fi

Originálna mapa, ktorú musíte
2016-10-11 12:00:00

Čakanie na letisku môže byť niekedy poriadne otravné. Svoje o tom vie aj bloger a počítačový bezpečnostný inžinier Anil Polat, ktorý doteraz precestoval 80 krajín. Ten však dokáže s nudou zatočiť – zistí heslá od Wi-Fi a čas trávi surfovaním po internete. Teraz to umožňuje aj ostatným - vďaka interaktívnej mape letísk celého sveta sa aj vy dozviete, kde a ako sa pripojíte na Wi-Fi. Bezplatne. viac »

Rada nad zlato: Za omeškané a zrušené lety máte nárok na odškodnenie

Rada nad zlato: Za
2016-10-06 08:00:00

Cestujúci majú v prípade zrušeného, alebo omeškaného letu o viac ako 3 hodiny nárok až na 600 €. Aj Keď nárok na kompenzáciu je jasne stanovený nariadením EÚ, dobrovoľne ju letecké spoločnosti vyplácajú len v pätine prípadov. Vyhovárajú sa predovšetkým na mimoriadne technické poruchy. Súdy však tieto argumenty neuznávajú a potvrdzujú nároky cestujúcich. Vyplýva to z databázy spoločnosti Vaše nároky.cz, ktorá cestujúcim na Slovensku pomáha od leteckých spoločností získať náležité odškodnenie. viac »

Veľké porovnanie cien v Európe: Toto sú najlacnejšie a najdrahšie dovolenkové destinácie

Veľké porovnanie cien v
2016-08-18 00:00:00

Rodinná dovolenka vždy predstavuje veľký nápor na našu peňaženku. Doprava, ubytovanie, stravovanie, služby... To všetko nebýva v obľúbených prímorských destináciách práve lacné. Ak nevolíte "all inclusive", už pri vyberaní dovolenky je dobré vedieť, s akými cenami nad rámec hotelových služieb treba počítať. viac »

RADÍME: Praktické tipy ku kúpe letenky

RADÍME: Praktické tipy ku
2016-08-08 08:00:00

Ako nájsť tie najvýhodnejšie ceny leteniek? Dá sa neskôr zmeniť meno či termín zarezervovaného letu? A dá sa letenka zakúpiť aj priamo na letisku? To všetko vám prezradíme v spolupráci s Letiskom M. R. Štefánika. viac »

Návod na dovolenku „bez starostí“

Návod na dovolenku „bez
2016-08-08 08:00:00

Kto by nechcel prežiť príjemnú dovolenku? Bez starostí a bez toho, aby musel riešiť problém s pokazeným autom, zranením, meškajúcou batožinou či ukradnutým fotoaparátom? A to je len malý zlomok z komplikácií, ktoré môžu vzniknúť počas vašej dlho plánovanej dovolenky. viac »

Dovolenka so zvieratami – čo musíte vybaviť pred vycestovaním?

Dovolenka so zvieratami –
2016-08-02 12:00:00

Pre mnohých z nás je domáci miláčik ako člen rodiny a brávame ho so sebou aj na dovolenku. Ešte pred vycestovaním však treba splniť niekoľko podmienok a zvážiť, čo by bolo pre zvieratko najlepšie. viac »

RADÍME: Slováci cestujú na dovolenky autom, musia poznať predpisy

RADÍME: Slováci cestujú na
2016-07-25 08:00:00

Dovolenkové destinácie tento rok Slováci vyberajú aj z hľadiska bezpečnosti. Na prvých miestach záujmu sú podľa štatistík spoločnosti Invia európske krajiny, do ktorých sa dá dostať autom, konkrétne Grécko, Taliansko a Chorvátsko. Šoféri si pred cestou musia naštudovať pravidlá cestnej premávky nielen v cieľovej destinácii, ale aj v krajinách, ktorými prechádzajú. viac »


Utorok, 14. máj. 2024. Meniny má Bonifác.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa