Cestovateľské rady, tipy, publikácie

Pravda, alebo mýtus? Odborník sa pozrel na 8 obľúbených rád, ako ušetriť na letenke

2024-04-28 00:00:00 |

Fanúšikovia cestovania sa často stretávajú s rôznymi fámami o tom, ako kúpiť letenky za tú najvýhodnejšiu cenu. Mnohé z nich sú však len mýty, ktoré nemajú oporu v realite. Či sa algoritmy naozaj snažia oklamať kupujúceho a či sa oplatí použiť anonymný režim na nákup letov, na to sme sa opýtali sprostredkovateľa a predajcu cestovných leteniek Kiwi.com.

Viac článkov

Stratené mesto Inkov: Ako zažiť slávne Machu Picchu na vlastnej koži

Trek k Machu Picchu,
2018-06-30 00:00:01

Machu Picchu alebo “Stratené mesto Inkov” bolo postavené v 15. storočí v peruánskych Andách blízko vtedajšieho hlavného mesta ríše Cusca z dodnes neznámych dôvodov. Nachádza sa vo výške 2430 m n. m., preto bolo skryté pred verejnosťou dlhé stáročia. Až na začiatku 20. storočia ho objavil cestovateľ Hiram Bingham, ktorý sa vydal na expedíciu do Peru iba na základe legiend od Indiánov. V roku 2007 bolo Machu Picchu vyhlásené za jeden z moderných divov sveta a je jedným z mála, ktorý sa dá navštíviť aj dobrodružným spôsobom. viac »

Zmapovali sme najpopulárnejšie nízkonákladové aerolinky: Aký je medzi nimi rozdiel?

Lietadlo EasyJet
2018-06-26 00:00:00

Lietanie je tak lacné ako nikdy predtým. Počas akcií si môžete kúpiť spiatočnú letenku do niektorých destinácií do 10 eur. Aj štandardné ceny smelo konkurujú iným formám dopravy, pričom vám ponúkajú väčší komfort a šetrenie času. Kvôli výhodným ponukám najčastejšie volíme nízkonákladové letecké spoločnosti, ktoré sa líšia prostredníctvom ponúkaných služieb a zľavovej politiky. viac »

Lekárnička na dovolenke: Zoznam vecí, ktoré do nej zbaliť

Lekárnička na dovolenke: Zoznam
2018-06-20 12:00:00

Väčšina z nás to rieši každý rok - aké oblečenie, hygienické potreby či zábavné doplnky zabaliť do kufra, už v podstate vieme, čo však s lekárničkou? Odborníci prezradili, ktoré veci by vám v nej na cestách nemali chýbať. viac »

MZVaEZ pripomína informačné služby pre cestujúcu verejnosť, mierne ich vylepšilo

MZVaEZ pripomína informačné služby
2018-06-20 08:00:00

Dostať sa k informáciám súvisiacim s cestovaním do iných krajín je tento rok ešte o niečo jednoduchšie. Rezort diplomacie upravil text SMS správy, ktorá príde každému so slovenskou SIM kartou po prekročení hraníc a integroval bratislavské informačné pracoviská. Na utorkovej tlačovej konferencii o tom informoval riaditeľ konzulárneho odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Martin Bezák. viac »

Dovolenka pri mori: Zoznam vecí, ktoré nesmiete zabudnúť

Dovolenka pri mori: Zoznam
2018-06-13 12:00:00

Prichádza leto a s ním aj očakávaný dovolenkový čas, ktorý strávi opäť množstvo Slovákov pri mori. Aby sa vaša príprava aj samotný pobyt zaobišiel bez zbytočného stresu a problémov, pripravili sme pre vás zoznam vecí, ktoré by ste si mali zbaliť. viac »

Do Ruska bez víz: Na návštevu MS vo futbale vám stačí pas a preukaz fanúšika

Moskva, Ruská federácia
2018-06-11 16:00:00

Slováci sa počas majstrovstiev sveta vo futbale 2018 (14.6. - 16.7.) dostanú do Ruska aj bez víz, podmienkou je personalizovaný preukaz fanúšika (FAN-ID) a platný cestovný pas. Informuje o tom Veľvyslanectvo SR v Moskve na stránkach slovenského rezortu diplomacie. Radí tiež, ako sa do Ruska dostať a ako sa zachovať pri strate dokladov. viac »

Plavba loďou: 6 vecí, ktoré na palube rozhodne NEROBTE

Plavba loďou: 6 vecí,
2018-06-02 00:00:01

Plavba loďou ponúka nekonečné množstvo zážitkov, no aj dlhé hodiny na vode. Ak si chcete každú minútu vašej dovolenky vychutnať čo najlepšie, sú veci, ktorým by ste sa radšej mali vyhnúť. viac »

Dlhé rady na check-in? Letisko ponúka aj pohodlnejšie spôsoby vybavenia

Dlhé rady na check-in?
2018-06-01 08:00:00

Každý už zažil, ako sa po otvorení odbavovacej priehradky všetci nahrnú jej smerom a následne sa pred pracovníkom vytvoril dlhý rad. Čakanie v ňom nie je práve veľká zábava, no letisko ponúka aj ďalšie spôsoby vybavenia. viac »

Nestihli ste kvôli meškaniu letu nadväzujúci let? Máte nárok na odškodnenie!

Nestihli ste kvôli meškaniu
2018-05-23 08:00:00

To, či cestujúcemu vzniká nárok na odškodnenie, pokiaľ kvôli meškaniu letu nestihne nadväzujúci let, záleží na tom, o koľko hodín je let omeškaný v cieľovej stanici, prečo ku meškaniu došlo, kde leží letisko odletu, alebo kto je dopravca, a tiež na tom, či bol let zakúpený ako jedna letenka. V prípade, že cestujúcemu nárok na odškodnenie vzniká, výška finančnej kompenzácie sa určuje podľa dĺžky celého letu vrátane prestupu. viac »

Deti a more: 6 rád pre výber dovolenky snov

Deti a more: 6
2018-05-16 12:00:00

Leto je pre väčšinu ľudí tým najkrajším obdobím v roku. O deťoch to platí dvojnásobne - je to čas dlhých, nových zážitkov a vzrušujúcich dobrodružstiev. Máločo spraví vašim ratolestiam väčšiu radosť ako prázdniny pri mori. Vybrať tú správnu destináciu je však pre rodiny s deťmi hotové umenie. Na čo si treba dať pozor? viac »

Lesné a horské studničky - užitočné otázky a odpovede

Lesné a horské studničky
2018-05-09 08:00:00

So stúpajúcou teplotou hľadá množstvo ľudí počas výletov občerstvenie v lesných a horských studničkách. Do akej miery je však voda v nich bezpečná, to približuje Úrad verejného zdravotníctva SR. viac »

Európa vlakom: 10 tipov na pohodlnú jazdu starým kontinentom

Európa vlakom: 10 tipov
2018-05-06 00:00:00

Cestovanie vlakom patrí k najpohodlnejším spôsobom prepravy. Vo väčšine štátov už majú moderne vybavené vozne, ktorým môže v pohodlnosti sedenia konkurovať len biznis alebo prvá trieda v lietadlách. Navyše tam môžete ušetriť na nákladoch na nocľah, kedykoľvek sa môžete poprechádzať a keď sa chcete občerstviť, zájdete do reštauračného vozňa. Medzi jednotlivými európskymi štátmi existuje skvelý systém prepojenia jednotlivých krajín, takže takto môžete pohodlne precestovať celý starý kontinent. viac »

Skryté poplatky na plavbách a ako sa im vyhnúť: 8 rád, ktoré potešia vašu peňaženku

Skryté poplatky na plavbách
2018-03-22 00:00:00

Podobne ako pri mnohých klasických zájazdoch, ani pri plavbách na obrovských výletných lodiach často nie je čiastka zaplatená za pobyt na lodi konečná. My však pre vás máme rady, ktoré vašu peňaženku rozhodne potešia. viac »

10 skvelých tipov: Takto pri cestovaní ušetríte na ďalšie výlety

10 skvelých tipov: Takto
2018-03-20 12:00:00

Túžite precestovať čo najviac krajín, ale pri pohľade na vaše úspory sa veľmi rýchlo vrátite do reality. Nedokážete si odložiť tak veľa peňazí, preto sa radšej uspokojíte s jednou cestou ročne. Počas zvyšných mesiacov potom s obdivom sledujete tých ľudí, ktorí počas roka stihnú navštíviť niekoľko destinácií. Pritom by ste to dokázali aj vy, stačí poznať tie správne triky, vďaka ktorým ušetríte a budete si môcť dovoliť aj viac ciest do zahraničia. viac »


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa