Cestovateľské rady, tipy, publikácie

Pravda, alebo mýtus? Odborník sa pozrel na 8 obľúbených rád, ako ušetriť na letenke

2024-04-28 00:00:00 |

Fanúšikovia cestovania sa často stretávajú s rôznymi fámami o tom, ako kúpiť letenky za tú najvýhodnejšiu cenu. Mnohé z nich sú však len mýty, ktoré nemajú oporu v realite. Či sa algoritmy naozaj snažia oklamať kupujúceho a či sa oplatí použiť anonymný režim na nákup letov, na to sme sa opýtali sprostredkovateľa a predajcu cestovných leteniek Kiwi.com.

Viac článkov

Radíme: O autorizáciu ESTA požiadajte najneskôr tri dni pred odletom do USA

Buffalo, USA
2019-01-29 08:00:00

O schválenie cestovnej autorizácie ESTA by mali občania cestujúci do USA požiadať najneskôr 72 hodín pred odletom. Po novom už totiž nie je možné získať schválenie žiadosti za pár minút, ako tomu bolo doteraz. Upozorňuje na to Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR. viac »

Rady, ktoré zmenia vaše cestovanie: Letušky prezradili svoje tajné triky

Rady, ktoré zmenia vaše
2019-01-08 00:00:01

Nechajte si pred dovolenkou v zahraničí poradiť od skúsenejších. Letušky strávia v lietadlách a v hoteloch stovky hodín a veľmi dobre vedia, čo je najlepšie pre vaše pohodlie a akými trikmi si spríjemníte tento čas. Týchto trinásť rád vám zmení pohľad na niektoré dôležité veci počas cestovania. viac »

10 vecí, ktoré by ste mali urobiť na každej dovolenke

10 vecí, ktoré by
2018-12-26 00:00:01

Cestovatelia sa pri plánovaní dovoleniek a priamo na potulkách svetom riadia svojimi overenými pravidlami. Takto presne vedia, čo majú od toho očakávať a zabezpečia si program, ktorý ich vždy poteší. Svoju rutinu by však mali skúsiť rozšíriť aj o ďalšie zvyky, ktoré im pomôžu lepšie priblížiť jednotlivé krajiny a mestá. viac »

Izrael na vlastnej koži: Všetko, čo musíte vedieť pred návštevou Svätej zeme

Izrael na vlastnej koži:
2018-12-01 00:00:00

Už dávno neplatí, že do Izraela cestujú iba veriaci, ktorí chcú navštíviť Jeruzalem. Táto krajina v sebe skrýva omnoho viac ako iba humus, jarmulky a Mŕtve more a preto by ste túto fascinujúcu krajinu určite nemali nevynechať zo zoznamu krajín, ktoré treba spoznať. Pred tým, než sa však vyberiete okúsiť dobrodružstvá, ktoré si pre vás pripravila, treba poznať niekoľko dôležitých faktov viac »

8 dôvodov, prečo cestovať po Európe v zime

8 dôvodov, prečo cestovať
2018-11-30 12:00:00

Hoci hlavná turistická sezóna prebieha v lete, ani v zime sa cestovaniu určite netreba vyhýbať. A nemáme na mysli len zimné dovolenky v lyžiarskych strediskách – aj spoznávanie miest alebo krajiny má v zime svoje čaro, vyžaduje si to len o trochu viac príprav. Výsledok však stojí za to. Prečo si myslíme, že mnohé miesta vám učarujú nielen počas letných prázdnin, ale stojí za to navštíviť ich aj v zime? viac »

Do Číny svojho psa neberte, v krajine platia rôzne prísne zákazy

Na archívnej snímke z
2018-11-23 08:00:00

V čínskom meste Wen-šan najnovšie zakázali obyvateľom, aby chodili von so psami za denného svetla. Psy majú tiež úplný zákaz vstupu do parkov, nákupných centier, športových zariadení a iných verejných priestorov. V iných mestách platia rôzne prísne nariadenia už dávnejšie. viac »

Zabudnite na magnetky: Toto sú najlepšie darčeky pre hostí zo zahraničia

Zabudnite na magnetky: Toto
2018-11-19 00:00:01

Spoznali ste skvelých ľudí v zahraniční, pozvali ste sa navzájom na návštevy a teraz riešite dilemu, čo pekného im podarovať ako pamiatku na Slovensko? Ak ste sa ocitli v takejto situácii, najdôležitejšia je jedna rada - robte všetko od srdca. viac »

Tip na prázdniny: Preskúmajte s deťmi Bojnice a okolie

Bojnický zámok
2018-10-19 12:00:00

Jesenné prázdniny sú tu o chvíľu a my sme pre vás pri tej príležitosti pripravili seriál s tipmi na rodinnú dovolenku. Na Slovensku sme vybrali malebné Bojnice, lebo v samotnom mestečku aj v blízkom okolí nájdete množstvo zaujímavostí pre malých aj veľkých. viac »

Tip na jesenné prázdniny: Budapešť je pre deti rajom na Zemi

Budapešť, Maďarsko
2018-10-17 00:00:01

Jesenné prázdniny sú tu o chvíľu a my sme pre vás pri tej príležitosti pripravili seriál s tipmi na rodinnú dovolenku v okolitých krajinách. Možno to neznie celkom originálne, ale v Maďarsku sme vybrali hlavné mesto Budapešť. Máme ju neďaleko, takže nebudete strácať vzácny čas cestovaním, predovšetkým ale ponúka také množstvo atrakcií a aktivít pre všetky vekové kategórie, že vám možno týždeň ani stačiť nebude. viac »

Kuba na vlastnú päsť: 10 tipov, ktoré musíte poznať pred cestou na Ostrov slobody

Kuba
2018-10-15 12:00:00

Opäť tu máme sezónu lacných leteniek do exotických krajín. Veľkú pozornosť púta najmä Kuba, ktorá sa nám spája s krásnymi plážami a nezvyčajnou kultúrou. Mnohí dovolenkári sa už práve kvôli tomu nespoliehajú len na cestovné kancelárie a celý pobyt si vybavujú sami. Čo by ste však mali vedieť ešte predtým, ako sa pustíte do plánovania? viac »

Najkrajší deň trochu inak: Spečaťte svoju lásku v zahraničí

Deň D inak: Toto
2018-10-01 12:00:00

V ostatných rokoch je veľmi moderné uzavrieť manželstvo alebo obnoviť sľub napríklad pri zlatej alebo striebornej svadbe v zahraničí. Ak sa ani vám veľmi nepozdáva predstava ordinárneho obradu na radnici alebo v kostole a nákladná „veselka“ v najbližšej reštaurácii, táto možnosť by mohla byť ideálna aj pre vás. Stačí iba vynaložiť trošku viac snahy a finančných prostriedkov a svadba v zahraničí bude dokonalou oslavou vašej lásky. viac »

Cestujeme do Viedne z Bratislavy: Veľké porovnanie spôsobov dopravy

Cestujeme do Viedne bez
2018-09-19 00:00:00

Viedeň a Bratislava. Dve hlavné mestá, ktoré sú k sebe tak blízko ako žiadne iné na svete. Aj preto je ponuka dopravy z Bratislavy do Viedne taká široká. Zakaždým sa oplatí zvažovať všetky možnosti, preto sme pripravili prehľadné porovnanie. Zahŕňa popis každého zo spôsobov dopravy do Viedne spolu s hlavnými výhodami či nevýhodami. viac »

Pozor na nákup suvenírov: Tieto si z dovolenky radšej nenoste

Pozor na nákup suvenírov:
2018-08-26 00:00:01

Prednedávnom obletela svet správa o istom Talianovi, ktorý musel zaplatiť pokutu vyše 1000 eur, keď ho policajti chytili s plastovou fľašou plnou piesku z pláže na Sardínii. To však nie je jediný suvenír, ktorý vás môže vyjsť draho. Niektoré populárne spomienkové predmety môžu byť vyrobené z chránených druhov živočíchov alebo rastlín a ich kúpa a dovoz bez potrebných povolení môže mať za následok nielen jeho zhabanie, ale aj finančnú sankciu a môžu priniesť nepríjemnosti po dovolenke. viac »

Tipy a triky: Túto vec si so sebou určite vezmite na cesty!

Túto vec si so
2018-08-24 08:00:00

BRATISLAVA – Leto je obdobím, v ktorom väčšina populácie cestuje. Či už ste fanúšik lesných chodníkov, mestských hradieb alebo piesočných pláží, za svojou vášňou cestujete často celé hodiny. Práve na dlhé cesty je Mliečne Dobrô ako stvorené! viac »

Pikantné varovanie turistického strediska: V horúčavách sa stráňte sexu

Zátoka Taganga pri meste
2018-08-19 12:00:00

Obyvatelia a návštevníci kolumbijského prímorského mesta Santa Marta, ktoré je nesmierne obľúbenou turistickou destináciou, by sa mali v súčasných veľkých horúčavách zo zdravotných dôvodov počas celého dňa strániť sexu. viac »


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa