Cestovateľské rady, tipy, publikácie

Plavba loďou: Zoznam poplatkov, ktoré by vás mohli nemilo prekvapiť

Plavba loďou: Zoznam poplatkov,
2018-08-19 00:00:01

Láka vás plavba na obrovskej výletnej lodi, alebo už ju dokonca plánujete? V tom prípade určite počítajte s tým, že cena, ktorú ste zaplatili za pobyt, nie je konečná. Na lodi je totiž množstvo miest, kde na vás budú číhať poplatky. Očakávať ich teda môžete nielen vonku na miestach, na ktorých zakotvíte, ale aj v reštauráciách a baroch na lodi a tiež pri najrôznejších aktivitách, ktoré chcete na palube vyskúšať. Tu je zoznam poplatkov, ktoré by vás mohli nemilo prekvapiť. viac »

10 tipov, ako efektívne zbaliť kufor na dovolenku

Zbaliť sa na dovolenku
2018-08-17 00:00:00

Zvádzate pred každou dovolenkou veľký boj s vašim kufrom? Alebo je pre vás ešte ťažšie pobaliť sa na cestu späť domov? Prinášame vám niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu správne sa pobaliť a efektívne využiť každý voľný priestor. viac »

Dovolenka na poslednú chvíľu: Výhody a nevýhody last minute zájazdov

Last minute má svoje
2018-08-07 00:00:00

Leto je už v plnom prúde a dovolenkári si užívajú zaslúžené chvíle voľna najmä pri mori. Niektorí si zájazd vyberajú už v zime, keď je ešte k dispozícii obrovské množstvo možností presne podľa ich predstáv. Iní sa spoliehajú na ponuky last minute, ktoré občas ponúkajú „veľa muziky za málo peňazí“. Obe možnosti majú svoje výhody aj nevýhody. viac »

Autom po Sardínii - množstvo nezabudnuteľných zážitkov pre celú rodinu

Sardínia
2018-08-06 12:00:00

Sardínia je vyhľadávaným stredomorským ostrovom s výbornou klímou, ktorý leží medzi talianskou Sicíliou a francúzskou Korzikou. Je to úžasná dovolenková destinácia, ktorá ponúka množstvo fascinujúcich pamiatok a aktivít vhodných pre rodiny s deťmi. Či už ste sa rozhodli navštíviť Sardíniu, aby ste si pozreli fénické alebo rímske zrúcaniny, alebo len aby ste nabrali energiu a vychutnávali si vynikajúce sardínske vína, určite budete mať na tomto čarovnom ostrove skvelú dovolenku. viac »

Booking, Trivago a tí ostatní: Porovnali sme najznámejšie ubytovacie rezervačné systémy

Booking, Trivago a tí
2018-08-02 00:00:00

Každoročne pribúda počet cestovateľov, ktorí si sami vybavujú dovolenky v zahraničí. Plánovanie im výrazne uľahčujú ubytovacie rezervačné systémy. Všetky naoko ponúkajú rovnaké služby. No každý z nich prináša nejakú zaujímavú výhodu, ktorú zužitkujete vo svoj prospech. viac »

Turistické nariadenia v Chorvátsku: Pozor, týchto 5 vecí vás môže vyjsť draho

Turistické nariadenia v Chorvátsku:
2018-07-17 00:00:00

V roku 2017 navštívili Chorvátsko len prostredníctvom cestovných agentúr vyše dva milióny turistov, s obrovským náporom ľudí sa však spájajú aj negatíva. Pri „slovenskom mori“ sa im snažia predchádzať rôznymi nariadeniami, ktoré nie sú u nás celkom obvyklé. Pri návšteve miest teda radšej pozorne sledujte informačné tabule, za porušenie niektorých nariadení hrozí poriadne mastná pokuta. viac »

5 vecí, ktoré ti v batohu na cestách nesmú chýbať

5 vecí, ktoré ti
2018-07-16 12:00:01

Hovorí sa, že pri cestovaní neexistuje nepríjemná situácia, len nepripravený cestovateľ. Aj preto mnohí milovníci dobrodružstva investujú do outdoorovej výbavy sumy, za ktoré by sa od hlavy po päty obliekla celá partia kaviarenských vysedávačov či diskotékových donjuanov. Niekedy aj malá vecička môže veľmi ovplyvniť, ako si vaše dobrodružstvo (ne)užijete. Aké vychytávky by vo vašej výbave určite nemali chýbať? viac »

Radíme: Slováci majú nárok na konzulárnu pomoc aj tam, kde SR nemá konzuláty

Check in na letisku
2018-07-12 16:00:00

Keď sa Slováci ocitnú v núdzi v krajine, v ktorej Slovensko nemá veľvyslanectvo alebo konzulát, môžu o konzulárnu pomoc požiadať diplomatov z ktorejkoľvek členskej krajiny EÚ. Informuje o tom Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR. Smernica, ktorá právo zavádza, platí od 1. mája. viac »

Výlet na bicykli: Nepodceňujte reflexné prvky ani nosenie prilby

Výlet na bicykli: Nepodceňujte
2018-07-11 16:00:00

Medzi najčastejšie chyby cyklistov patrí jazda bez svetiel a reflexných prvkov alebo jazda na bicykli mimo obce bez prilby. Podľa hovorkyne Prezídia Policajného zboru Denisy Baloghovej nie je výnimočná ani jazda v skupinkách vedľa seba alebo jazda pod vplyvom alkoholu. Polícia preto pripomína, aké pravidlá by mali cyklisti počas svojich ciest dodržiavať. viac »

Cyklistika na Horehroní: Nový internetový portál ponúka všetky potrebné informácie

Nový internetový portál poradí,
2018-07-11 08:00:00

Horehronie je už niekoľko rokov označované ako Bike & E-bike región a pre milovníkov cyklistiky ponúka túto sezónu nový internetový portál. Na stránke www.cyklo.horehronie.net nájdu cyklisti zoznam požičovní elektrobicyklov, všetky typy e-bikov s fotografiou, technickými špecifikáciami a všetkými informáciami potrebnými nato, aby si klient mohol bicykel objednať online. Región pritom ponúka sieť piatich požičovní. viac »

Dovolenka v Chorvátsku: Slovensko bude mať opäť pri mori svojich strážcov zákona

Slovenskí policajti v Chorvátsku
2018-07-10 08:00:00

Slovenskí policajti budú aj počas tohtoročného leta dohliadať na poriadok a bezpečnosť dovolenkárov v Chorvátsku. Pobyt v tejto krajine však prináša zmeny, ktoré sa týkajú aj Slovákov, TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová. Osem slovenských policajtov bude hliadkovať v Chorvátsku od 1. júla do 3. septembra. viac »

Prvýkrát na letisku: Dodržujte tieto rady a všetko pôjde hladko

Letisko M. R. Štefánika
2018-07-09 12:00:00

Letisko M. R. Štefánika by malo v roku 2018 odbaviť viac ako 2 milióny cestujúcich! Mnoho z nich však letí na dovolenku úplne prvýkrát a na letisku nikdy predtým neboli. Letisko preto vydalo podrobný postup spolu s fotografiami, aby tak uľahčilo leteckú dovolenku tým, ktorí sa ju rozhodli absolvovať tento rok prvý raz v živote. viac »

RADÍME: Na dovolenku sa dá cestovať aj s domácim zvieraťom

RADÍME: Na dovolenku sa
2018-07-03 16:00:00

Ani počas dovolenky sa rodina nemusí rozlúčiť so svojím štvornohým priateľom. Ľudia, ktorí majú psy, s nimi najčastejšie cestujú na dovolenku do zariadení priateľských k psičkárom v Taliansku, Chorvátsku, Vysokých Tatrách či v Banskobystrickom samosprávnom kraji. Cestovanie so psom alebo mačkou však prináša určité obmedzenia a povinnosti. viac »

Chorvátsko autom: Prehľad pokút, ktoré vám hrozia za volantom

Chorvátsko autom: Prehľad pokút,
2018-07-02 12:00:00

Chorvátsko dlhodobo patrí k najobľúbenejším destináciám dovolenkujúcich Slovákov a na rozdiel od vzdialenejších krajín sem väčšina ľudí cestuje autom. Hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Baloghová informovala, na čo si majú vodiči na chorvátskych cestách dávať pozor a aké pokuty im za jednotlivé priestupky hrozia. viac »

Letisko upozorňuje dovolenkárov: Na tieto chyby si dajte pozor pred odletom na dovolenku!

Letisko M. R. Štefánika
2018-07-01 12:00:00

Letisko M. R. Štefánika očakáva tento rok najvyťaženejšiu dovolenkovú sezónu v celej svojej histórii. Naplánovaných je vyše 2 500 odletov a príletov charterových liniek s dovolenkármi. Každoročne sa však dovolenka pre viacerých z nich skončí ešte pred samotným odletom a to z dôvodu, že cestujúcemu nie je umožnený odlet pre jeden z nasledujúcich dôvodov. Letisko M. R. Štefánika preto dovolenkárov upozorňuje, aby sa týchto chýb vyvarovali. viac »


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa