Unikát pri Nitre: Sedem metrov pod zemou sa nachádza múzeum socializmu

Sedem metrov pod zemou
2020-09-01 00:00:00

Sedem metrov pod zemou v katastri obce Alekšince v okrese Nitra sa ukrýva unikátne múzeum studenej vojny. V bývalom tajnom vojenskom kryte ho postupne budujú nadšenci z občianskeho združenia Klub ČSĽA Kolíňany, ktoré získalo objekt do prenájmu od obce pred necelými tromi rokmi. viac »

Ropný prameň v Korni - netypická turistická atrakcia

Ropný prameň v Korni
2020-08-31 12:00:00

Na kúrenie, svietenie aj mazanie využívali v minulosti obyvatelia kysuckej obce Korňa ropu prirodzene vyvierajúcu z miestneho prameňa. Podľa starostky Korne Marianny Bebčákovej vyhlásili ropný prameň v roku 1973 za chránený prírodný výtvor a od roku 1995 je prírodnou pamiatkou. viac »

Užite si posledné prázdninové večery: V Poloninách sa dá vidieť nebo, aké poznali naši predkovia

Na snímke vytvorenej pomocou
2020-08-30 12:00:00

Vidieť hviezdnu oblohu bez svetelného znečistenia sa na území Slovenska dá najlepšie v Poloninách. Ako sa pre TASR vyjadril riaditeľ Vihorlatskej hvezdárne v Humennom Igor Kudzej, tamojší park tmavej oblohy založili pred desiatimi rokmi preto, aby sa pohľad na nočnú oblohu, aký mali naši predkovia, uchoval i pre budúce generácie. Pridanou hodnotou parku je možnosť pozorovania hviezd prostredníctvom profesionálnych prístrojov. viac »

VIDEO ako dôkaz: Najkrajšie miesta Slovenska nám môže závidieť celý svet

VIDEO ako dôkaz: Najkrajšie
2020-08-28 08:00:00

Slovensko patrí k skutočne prekrásnym krajinám, o čom sa toto leto presvedčilo zrejme aj mnoho tých, ktorí doteraz za zážitkami cestovali tisícky kilometrov. U nás pritom môžete obdivovať nádherné prírodné krásy, majestátne hrady aj historické mestečka. A to všetko kúsok od seba! Pri plánovaní výletov naďabíte len na jeden problém – ako všetko stihnúť a kam sa vydať skôr. viac »

Valaškovský most - slovenský unikát postavený ako Eiffelova veža aj Titanic

Valaškovský most cez rieku
2020-08-27 12:00:00

Pri pobyte v metropole horného Zemplína, v Humennom, sa dá okrem návštevy zrekonštruovaného renesančného kaštieľa a exteriérovej expozície ľudovej architektúry prejsť i po "bratrancovi" Eiffelovej veže. Valaškovský most cez rieku Laborec bol, rovnako ako symbol Paríža a legendárny parník Titanic, zostrojený pomocou takzvanej "horúcej" technológie spájania nitmi. viac »

Tip na neobvyklý zážitok: Adrenalínoví nadšenci môžu na Orave zažiť jazdu tankom

Adrenalínoví nadšenci môžu na
2020-08-24 12:00:00

Milovníci adrenalínu môžu na Orave vyskúšať jazdu tankom. Atrakcia sa nachádza pri ceste v obci Podbiel, vyše trojkilometrová trasa prechádza cez rozbahnené mláky, potok i miestne kopce. Prevádzkovateľ adrenalínovej zábavy Jozef Krupa hovorí, že štvrťhodinová jazda v takzvanom bojovom vozidle pechoty už rozprúdila krv v žilách stovkám Slovákov aj turistom z cudziny. viac »

V stopách hereckej legendy: Jozefa Kronera pripomína v Staškove rodný dom aj náučný chodník

Rodný dom Jozefa Kronera
2020-08-23 12:00:00

Slovenského herca Jozefa Kronera pripomína v kysuckej obci Staškov jeho rodný dom, turisticko-náučný chodník aj futbalový turnaj O pohár Jozefa Kronera, založený v roku 1972. viac »

Novinka pre odvážnych: Otvorili najťažšiu ferratu na Slovensku (VIDEO)

Na snímke skalolezci vo
2020-08-17 12:00:00

Areál Via ferratový svet na Skalke pri Kremnici v okrese Žiar nad Hronom mesto rozšírilo o nové prvky vrátane ferratovej cesty F-úha s náročnosťou F. Rozpočet na novovybudované časti bol podľa samosprávy 40.700 eur, pričom Banskobystrický samosprávny kraj podporil projekt sumou 10.000 eur. viac »

Najoriginálnejší hotel na Slovensku: Má len dve postele a pod nimi...

Včelí hotel v obci
2020-08-14 12:00:00

Na južnej strane Štiavnických vrchov ponúka svoje služby netypický hotel v tvare šesťuholníka s kapacitou dve lôžka. Ide o včelí hotel, ktorý v obci Uhliská v Levickom okrese poskytuje pre záujemcov dokonalú spojitosť s prírodou. Netradičnú stavbu, ktorej filozofia spočíva v apiterapii, tu postavil svojpomocne Dušan Budinský. viac »

Tip na skvelý výlet: Slanské vrchy ponúkajú rodinnú turistiku i mystické tajomstvá

Havraní kameň v Údolí
2020-08-12 12:00:00

Údolie obrov v Slanských vrchoch, rovnako ako aj Oblík, tretí najvyšší vrchol pohoria, ponúkajú okrem nenáročného turistického vyžitia aj tajomstvá. Obriu stopu tu mal zanechať obrovitý chlap či drak, na Sokolej skale je možné vidieť mnohé zvieracie a démonické vyobrazenia, Oblík je obsypaný mohylovými útvarmi nevysvetleného pôvodu. viac »

Rekonštrukcia Bratislavského hradu odkryla unikátny archeologický nález

Rekonštrukcia Bratislavského hradu odkryla
2020-08-09 12:00:00

Záverečná etapa rekonštrukcie Bratislavského hradu priniesla unikátny archeologický nález v podobe drevozemného valu z 11. storočia. Kancelária Národnej rady (NR) SR bude musieť nález chrániť a prezentovať priamo na mieste odkrytých nálezových miest. Pamiatka by mohla byť zreštaurovaná do roku 2023 a nálezy by mohli byť verejnosti sprístupnené v roku 2023. viac »

K prameňu v Šašovej prichádzajú ľudia s vierou v uzdravenie

Šašová v okrese Bardejov
2020-08-08 12:00:00

Zaujímavú minulosť spojenú so zázračnými udalosťami má obec Šašová v Nízkych Beskydách neďaleko Bardejova. V blízkosti gréckokatolíckeho chrámu Zosnutia presvätej Bohorodičky sa nachádza prameň, ktorému sú pripisované zázračné účinky na očné choroby. viac »

Plavecký Kras: Turisti môžu vidieť Deravú skalu i malé Biokovo

Jelenia hora - skalnatý
2020-08-04 12:00:00

Turisti, ktorí sa počas leta vyberú spoznávať krásy Plaveckého krasu na okraji Bratislavského kraja, môžu vstúpiť do voľne prístupnej jaskyne z obdobia štvrtohôr, ale zažiť aj scenériu, pripomínajúcu chorvátsku Dalmáciu, a pohorie Biokovo. Prístup k obom zvláštnostiam vedie cez trasu náučného chodníka Plavecký kras. viac »

Kúsok Hollywoodu v Slovenskom krase: Turistov láka obrí anjel zo známeho filmu

Socha anjela v obci
2020-07-29 00:00:00

V americkom akčnom filme Za nepriateľskou líniou z roku 2001, ktorého dej sa odohráva počas vojny v Bosne, tvorí súčasť scén veľká socha anjela s odlomeným krídlom. Vidno ju v úvode filmu aj v záverečnej "strieľačke". Dnes možno tohto desaťmetrového anjela obdivovať v obci Háj v okrese Košice-okolie, kde sa z neho stala zaujímavá turistická atrakcia. viac »

Prekvapenie v Pieninách: Známa obec ukrýva slovenskú verziu Stonehenge

Na snímke diela v
2020-07-27 00:00:00

„Malé slovenské Stonehenge“ ukrýva kúpeľná obec Vyšné Ružbachy v malebných Pieninách. Na jednom mieste v prírode sa nachádza 104 sôch, ktoré vytvorili významní umelci z rôznych krajín sveta. viac »


Utorok, 21. máj. 2024. Meniny má Zina.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa