Rady a tipy pre cestovateľov

Sviatky na lyžiach: Na čo nezabudnúť pred odchodom na lyžovačku

Sviatky na lyžiach: Na
2017-12-22 08:00:00

Lyžiarska sezóna sa už začala a mnoho ľudí plánuje tráviť sviatočné obdobie na zasnežených svahoch. Okrem tatranských zjazdoviek Slováci často vyhľadávajú aj zahraničné strediská. Ponúkame preto niekoľko rád, na čo pred odchodom na hory nezabudnúť a ako zvládnuť lyžovačku doma či v zahraničí bez ujmy. viac »

Najkrajší darček pre deti: 10 výletov v stopách rozprávkových hrdinov

Najkrajší darček pre deti:
2017-12-12 00:00:01

Najlepším darčekom býva nezabudnuteľný zážitok, a to platí pre malých aj veľkých. Namiesto ďalších hračiek, ktoré aj tak skončia kdesi v kúte, skúste deťom tento rok darovať výlet inšpirovaný niektorou z obľúbených rozprávok. Stačí vybrať tie správne destinácie a aj z vašich potomkov sa stanú nadšení fanúšikovia cestovania. viac »

Varené vínko či punč vo Viedni: Na vianočné trhy v Rakúsku choďte autobusom

Viedeň, Rakúsko
2017-11-21 08:00:00

V hlavnom meste Rakúska už začali vianočné trhy, ktoré sú obľúbeným výletom pre mnohých Slovákov. Nechajte tentokrát auto doma a spravte si výlet autobusom, lístky sú k dispozícii už od jedného eura. viac »

Autom okolo Islandu: Užitočné tipy pred cestou do krajiny ľadu a ohňa

Autom okolo Islandu: Užitočné
2017-10-21 00:00:00

Čoraz populárnejšiu dovolenkovú a turistickú krajinu, akou Island rozhodne je, snáď ani netreba predstavovať. Krajina ľadu a ohňa zažíva vrcholiaci turistický boom. S postupne klesajúcimi cenami leteniek prirodzene narastá počet turistov, ktorí chcú zažiť Island na vlastnej koži. My sme kúzlu tejto krajiny neodolali tiež a rozhodli sme sa, že Island precestujeme na prenajatom aute. V tomto článku sa s vami podelíme o naše poznatky a skúsenosti, ktoré sme nadobudli práve počas plánovania a cestovania po ostrove. viac »

Jednoduchšie plánovanie ciest či dovolenky: Google sprístupňuje služby Letenky a Destinácie

Jednoduchšie plánovanie ciest či
2017-09-14 08:00:00

V dnešnej dobe sa proces plánovania dovolenky začína na webe. Google Slovákom sprístupňuje svoje dve cestovateľské služby, takže odteraz môže byť dovolenkový plán realitou opäť o niečo jednoduchší a rýchlejší. Prvou je služba Letenky Google, vďaka ktorej budú môcť používatelia vyhľadať lacné letenky do vysnívanej destinácie, druhou je služba Destinácie na Googli, ktorá zas poskytuje užitočné cestovateľské informácie na kartách v mobile, vrátane cien ubytovania, či miestnych atrakcií, ktoré jednoducho treba vidieť. viac »

Prvýkrát na výletnej lodi: Všetko, čo ste vždy chceli vedieť o dovolenke na mori

Prvýkrát na výletnej lodi:
2017-09-08 00:00:01

Čo, ako, kde, kam? Dnes vám odpovieme na všetko, na čo si môžete spomenúť a čo by ste naozaj chceli vedieť pred prvou okružnou plavbou. viac »

Tipy na originálne denníky: Takto na svoje cesty nikdy nezabudnete

Tipy na originálne denníky:
2017-07-31 00:00:01

Keď ste dlho na cestách alebo máte za sebou veľa dovoleniek, časom sa vám začnú jednotlivé krajiny a zážitky zlievať dokopy. Aby ste si na ne uchovali peknú spomienku, mali by ste si po vzore iných cestovateľov založiť malý diár. Do neho si môžete okrem zapisovania niektorých momentov z ciest pridávať aj drobnosti, ktoré urobia práve ten váš diár jedinečným. viac »

10 tipov, ako si poradiť so strachom z lietania

10 tipov, ako si
2017-07-25 12:00:00

Ľudia sa najčastejšie boja lietania najmä vtedy, keď využívajú tento spôsob dopravy po prvýkrát. Obvykle z nich však aj vtedy obava spadne v momente, keď sa lietadlo odlepí od zeme a nájde si stabilnú polohu. Niektorí sa však ani vtedy neupokoja a veľký stres prežívajú pred každý letom. Práve pre nich je určených niekoľko techník, ktoré im pomôžu s ich problémom. viac »

Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte

S kreditnou kartou je
2017-07-24 10:00:00

Letné dovolenkové obdobie je tu a my vám prinášame návod, ako ho prežiť bez starostí, a ako maximálne využiť všetky výhody, ktoré vám ponúka kreditná karta. Poradíme vám ako pohodlne a bezpečne využívať služby medzinárodnej kreditnej karty Mastercard World od VÚB v obchodoch, ale aj e-shopoch a ako mať financie pod kontrolou aj v zahraničí. viac »

Lekár radí: Ako zvládnuť dlhú cestu a čo zbaliť do lekárničky na dovolenku?

Lekár radí: Ako zvládnuť
2017-07-20 12:00:00

Obdobie letných dovoleniek je v plnom prúde a mnohí Slováci sa vyberú na dovolenku autom či autobusom do okolitých krajín alebo k „slovenskému moru“, do Chorvátska. Treba však myslieť dopredu a pripraviť sa na dlhšiu a vyčerpávajúcu cestu, a to hlavne ľudia so zdravotnými ťažkosťami. viac »


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa