Rady a tipy pre cestovateľov

Európa vlakom: 10 tipov na pohodlnú jazdu starým kontinentom

Európa vlakom: 10 tipov
2018-05-06 00:00:00

Cestovanie vlakom patrí k najpohodlnejším spôsobom prepravy. Vo väčšine štátov už majú moderne vybavené vozne, ktorým môže v pohodlnosti sedenia konkurovať len biznis alebo prvá trieda v lietadlách. Navyše tam môžete ušetriť na nákladoch na nocľah, kedykoľvek sa môžete poprechádzať a keď sa chcete občerstviť, zájdete do reštauračného vozňa. Medzi jednotlivými európskymi štátmi existuje skvelý systém prepojenia jednotlivých krajín, takže takto môžete pohodlne precestovať celý starý kontinent. viac »

Skryté poplatky na plavbách a ako sa im vyhnúť: 8 rád, ktoré potešia vašu peňaženku

Skryté poplatky na plavbách
2018-03-22 00:00:00

Podobne ako pri mnohých klasických zájazdoch, ani pri plavbách na obrovských výletných lodiach často nie je čiastka zaplatená za pobyt na lodi konečná. My však pre vás máme rady, ktoré vašu peňaženku rozhodne potešia. viac »

10 skvelých tipov: Takto pri cestovaní ušetríte na ďalšie výlety

10 skvelých tipov: Takto
2018-03-20 12:00:00

Túžite precestovať čo najviac krajín, ale pri pohľade na vaše úspory sa veľmi rýchlo vrátite do reality. Nedokážete si odložiť tak veľa peňazí, preto sa radšej uspokojíte s jednou cestou ročne. Počas zvyšných mesiacov potom s obdivom sledujete tých ľudí, ktorí počas roka stihnú navštíviť niekoľko destinácií. Pritom by ste to dokázali aj vy, stačí poznať tie správne triky, vďaka ktorým ušetríte a budete si môcť dovoliť aj viac ciest do zahraničia. viac »

Dobre vedieť: Za zrušený let máte nárok na stovky eur

Dobre vedieť: Za zrušený
2018-03-07 08:00:00

V roku 2017 slovenskí cestujúci najčastejšie riešili odškodnenie za zrušený let do Egypta. Slováci ročne podajú stovky žiadostí o odškodnenie za zrušenie letu, podľa právnikov je však potenciál oveľa vyšší. Mnoho cestujúcich lietadlom bohužiaľ stále netuší, že za zrušený let môžu mať nárok na stovky eur. viac »

Radíme: Pred prázdninovou lyžovačkou je potrebná dôkladná kontrola auta

Radíme: Pred prázdninovou lyžovačkou
2018-02-23 08:00:00

Počas prázdnin viaceré rodiny cestujú autom na lyžovačku. Pred jazdou by však nemali vodiči zabudnúť na dôkladnú kontrolu vozidla. Predídu tak nepríjemným situáciám na cestách. viac »

Na lyžovačku autobusom: Do rakúskeho Stuhlecku možno ísť z Bratislavy bez starostí

Lyžovačka u susedov: Predstavujeme
2018-02-15 08:00:00

Do Stuhlecku pri obci Spital am Semmering, najväčšieho lyžiarskeho strediska na východe Rakúska, pre slovenských záujemcov zabezpečuje špeciálnu autobusovú dopravnú linku z Bratislavy spoločnosť Slovak Lines. viac »

Týchto 5 vecí by mala mať web stránka každej cestovnej agentúry

Týchto 5 vecí by
2018-01-17 08:00:00

Cez Vianoce okrem darčekov čoraz viac ľudí začína riešiť aj dovolenku pri mori. Hoci leto je ešte ďaleko, výhodné ceny „first“ momentov nenechávajú chladných ani tých najzarytejších otužilcov. A prieskum SACR ukázal, že až 83 % Slovákov používa internet ako hlavný zdroj informácií na výber vysnívanej destinácie a hotela. viac »

Živí a zdraví aj po návrate: 5 vecí, na ktoré pred dovolenkou nesmiete zabudnúť

Živí a zdraví aj
2018-01-02 12:00:00

Pokiaľ nepatríte iba medzi typických hotelových dovolenkárov a radi skúmate aj netradičné krajiny, musíte si dávať na svoje zdravie väčší pozor. Vtedy je nutné dozvedieť sa viac o rizikových oblastiach a odporúčaniach, ktoré vyšetrenia a očkovania by ste predtým mali absolvovať. Ďalším dôležitým bodom je mať dobré poistenie a zabudnúť nemôžete ani na dobre vybavenú lekárničku. A to najmä vtedy, ak nebudete bývať v typickom hotelovom rezorte. viac »

Nástrahy zimy: Najčastejšie omrznú nechránené časti tela, trenie snehom nepomôže

Nástrahy zimy: Najčastejšie omrznú
2017-12-29 08:00:00

Lyžovanie či sánkovanie bez rukavíc, alebo nedostatočného zimného oblečenia sa môže podľa skúseností záchranárov skončiť aj omrzlinami. "Najčastejšie sa objavia na nechránených častiach tela ako prsty, nos či tvár," hovorí Miroslav Nagy, hlavný tréner záchranárov Falck Academy. viac »

Skialpinizmus je čoraz populárnejší, na TOTO však nikdy nezabúdajte

Skialpinizmus je čoraz populárnejší,
2017-12-28 12:00:00

Skialpinizmus je čoraz populárnejším športom počas zimného obdobia vo Vysokých Tatrách. „Zvýšený záujem o pohyb v zasneženej krajine na lyžiach badám desať až 15 rokov dozadu. Predtým sa nás v doline stretávalo pár, všetci sme sa poznali. Teraz ľudí viac láka navštíviť neprebádané panenské svahy, chcú vidieť viac a zažiť viac a zároveň čoraz väčšiu popularitu získavajú adrenalínové športy, medzi ktoré z časti patrí aj skialpinizmus,“ zdôvodnil horský sprievodca a zároveň vášnivý skialpinista Roman Hric. viac »


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa