Ďalšie destinácie – exotická dovolenka

Ako som sa kúpal na Severnom póle (1. časť)

Severný pól
2014-01-27 14:30:00

ARKTÍDA - Rozprávanie Ľuboša Fellnera z CK BUBO o unikátnej ceste Laponskom na najsevernejší bod Európy a potom plavba najsilnejším atómovým ľadoborcom sveta cez Zem Františka Jozefa na najsevernejší bod Zeme. Ako sa človek cíti, ak slnko 3 týždne svieti ako na poludnie? Ako sme nafotili ľadové medvede? Aké je to, skočiť hlavičku priamo na Severnom póle? Navnaďte sa Ľubovým článkom z plavby na Severný pól a prídite zažiť jedno exkluzívne dobrodružstvo! viac »

FOTOREPORTÁŽ: expedícia do Arktídy

Arktický ohromujúci horizont
2014-01-14 10:41:00

Pozorovať, ako sa z ľadovca lámu obrovské kryhy ľadu a vidieť ich padať do vody, môže byť pre diváka pozoruhodným predstavením, ktoré však poukazuje na väčší problém: Arktída sa otepľuje, ľad sa topí a ľadovce sa zmenšujú… viac »

Na Kamčatku za lososmi, gejzírmi a činnými sopkami

Vulkán Mutnovskij - v
2014-01-05 12:00:00

Hľadáte ideálne miesto pre strávenie aktívnej alebo rovno adrenalínovej dovolenky? Potom nie je nič lepšie, než sa vydať na Kamčatku, surový kút Zeme plný gejzírov, medveďov, lososov a vulkanických jazierok nefritovej farby. Narazíte tu na bahenné sopky a kúpele v horúcich prameňoch, stretnete obrie svište a húfy komárov, môžete si zaloviť priamo v medvedej osade. Máte dušu dobrodruha? Potom by ste nemali váhať ani chvíľku! viac »

Spoznajte Sibír: obrovské priehradné nádrže, ale i stred Ázie Kyzyl

Sibír má desať miliónov
2013-12-22 12:00:00

RUSKO - Pri pohľade z okienka lietadla sa zdá byť Sibír nekonečná a mnohokrát jednotvárna. Po pristátí v Krasnojarsku na jej južnom „cípe“ jej nekonečnosť ešte vzrastie, ale o jednotvárnosti už sa v týchto miestach hovoriť nedá. „Narušujú“ ju mestá dodnes pripomínajúce sovietsku éru, veľtoky s obrovskými priehradnými nádržami, ale i oblasti, kde dodnes všetci dajú na šamana a človek tu vraj očistí svoju dušu. viac »

Kde oficiálne žije Santa Claus? V grónskom Nuuku, v domčeku na pobreží

Grónsko je krajinou večného
2013-12-20 11:30:00

GRÓNSKO - V januári tu priemerná teplota padá až k mínus 34 stupňom. V Grónsku doba ľadová ešte zďaleka neskončila. Možno aj to je dôvod, prečo je práve tu oficiálne doma Santa Claus. Jeho červeno natretá dielňa a obrovská poštová schránka pred ňou sú najväčšou atrakciou hlavného mesta Nuuk, ktoré je, mimochodom, najmenším hlavným mestom sveta. viac »

Túžite práve teraz po lete? Vyberte sa na Kanárske ostrovy!

Kanárske ostrovy, Španielsko
2013-12-16 11:00:00

ŠPANIELSKO - Chladné počasie, ktoré k nám zavíta na konci roka, nie je stvorené pre každého. I keď po horúcom lete je príjemné prijať takúto zmenu, predsa sa nám len po chvíľke zunuje. Našťastie vždy máme niekoľko možností, vďaka ktorým môžeme kedykoľvek zavítať aj do tých končín sveta, kde stále môžu ľudia chodiť v tričkách s krátkym rukávom a užívať si slniečko. Medzi tieto destinácie patria i Kanárske ostrovy, ktoré sú od Slovenska letecky skutočne len na skok. Teplota tam nikdy neklesá pod dvadsať, takže cestovné kancelárie s obľubou využívajú túto možnosť, vďaka ktorej si tam môžete objednať pobyty v podstate kedykoľvek počas roka. viac »

Zimný Bajkal - perla Sibíru

Bajkalské jazero, Rusko
2013-12-12 15:30:00

RUSKO - Najhlbšie, najstaršie a podľa mnohých, ktorí mali možnosť vidieť ho na vlastné oči, aj najkrajšie na svete. Tak Bajkalské jazero opisujú snáď všetky turistické bedekre. Pri týchto zimných záberoch sa ale superlatívom môžeme pokojne vyhnúť, stačí sa pozerať. viac »

Samoa, exotická perla Pacifiku

Koralový útes, ktorý súostrovie
2013-12-07 12:00:00

Ako dva smaragdy v azúrovom mori vyzerá súostrovie Samoa v južnom Pacifiku z výšky. Ani na pevnine však svoju krásu nestrácajú - priezračné lagúny s morskými korytnačkami, nedotknuté dažďové pralesy, čierne lávové skaliská snúbiace sa s bielym pieskom skvostných pláží. Kedysi desivé vulkanické súostrovie kanibalov je dnes exotickým rajom koralov a permanentne sa smejúcich domorodcov. viac »

Vulkanický park Rotorua: pestrofarebné jazierka a desiatky metrov vysoké gejzíry

Jazero Champagne pool je
2013-10-20 12:00:00

NOVÝ ZÉLAND - Smrdí to tu - to je prvá veta, ktorú vysloví väčšina návštevníkov národného parku Rotorua. Hneď tou druhou vás ale presvedčia o tom, že návšteva tejto vulkanickej oblasti Nového Zélandu sa rovná výletu na cudziu planétu. Všade okolo syčí para, bublú bahenné sopky a jazierka tisícich farieb sa každú chvíľu zmenia na niekoľkometrový gejzír horúcej vody. viac »

VIDEO Na východnom pobreží Austrálie

Fraser Island, Austrália
2013-10-17 15:00:00

AUSTRÁLIA - Po tom, čo som sa pred piatimi rokmi vrátil zo skoro ročného študijného pobytu v Austrálii, kde som si zlepšil angličtinu, spoznal nových kamarátov z celého sveta, mal možnosť pohladkať koalu a kenguru, užívať si život, slnko, pláže a more v Sydney a na konci vyše dva týždne aj cestovať po východnom pobreží Austrálie, som si to v decembri na 6 týždňov zopakoval. 4 týždne som si znova užíval Sydney a dva týždne cestoval. Tu sú moje zážitky z cestovania. viac »


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa