Európske mestá

Girona – pokojný únik z rušnej Barcelony

Girona, Španielsko
2018-12-05 12:00:00

Počas cesty z Bratislavy do Barcelony sa dostanete najprv na menšie letisko pri Girone. Väčšina cestujúcich čo najskôr nasadne do autobusu a namieri si to rovno do najdôležitejšieho mesta Katalánska. Nabudúce ale urobte vo svojom programe zmenu a predĺžte si vašu dovolenku o pár dní, aby ste mohli navštíviť aj samotnú Gironu. viac »

Ľvov a jeho nepoznané krásy

Ľvov, Ukrajina
2018-11-23 12:00:00

Ukrajina sa pomaly otvára aj cestovateľskému svetu a linky pôvodne určené najmä Ukrajincom cestujúcim za prácou do západných krajín využíva aj čoraz viac zvedavcov. WizzAir otvára od konca októbra ďalšie letecké spojenie, ktoré spojí naše hlavné mesto s Ľvovom. viac »

Gent, nádherné mesto s bohatou históriou

Gent, Belgicko
2018-11-20 12:00:00

Letenky do Bruselu patria v akciách k tým najlacnejším. Využiť ich môžete aj pri plánovaní výletu do iných častí Belgicka. Napríklad mesto Gent sa nachádza len 60 kilometrov od metropoly a dostanete sa tam pohodlne vlakom alebo autobusom. Tešiť sa môžete na množstvo historických pamiatok a belgických zaujímavostí. viac »

Flámsko – najkrajší región Belgicka

Gent, Belgicko
2018-11-06 12:00:00

Flámsko je považovaný za najkrajší región Belgicka. Oplýva obrovským prírodným, ale aj kultúrnym bohatstvom. Niekomu by sa možno zdal trochu zabudnutý, ale práve naopak. Turisti ho doslova milujú a veľmi radi sa sem vracajú. Keď už pre nič iné, tak aspoň kvôli perfektnému pivu a pravej belgickej čokoláde, ktorá je úplne božská! viac »

Balkánska rýchlovka za pár eur: 3 dni, 3 mestá a more zážitkov

Sofia, Bulharsko
2018-10-12 00:00:01

Chceli by ste si spraviť lacný predĺžený víkend iba s ruksakom na chrbte, ale dochádzajú vám nápady? A čo tak navštíviť Balkán? V nasledujúcom článku vám predstavíme tri mestá, ktoré hravo zvládnete prebádať iba za 3 dni. viac »

Nová letecká linka z Košíc – čo navštíviť v Düsseldorfe?

Düsseldorf, Nemecko
2018-10-03 12:00:00

Počas jari bojovali Košice o pozíciu novej destinácie leteckej spoločnosti Eurowings. V internetovom hlasovaní nakoniec prevalcovali svojich konkurentov a vďaka tomu tam tieto aerolinky otvorili niekoľko nových liniek. Od októbra medzi nimi bude aj nemecké mesto Düsseldorf, ktoré ponúka viaceré turistické atrakcie. viac »

Z Košíc do Mníchova už za hodinu a pol. Čo si tam môžete pozrieť?

Mníchov, Nemecko
2018-09-19 12:00:00

Eurowings od jesene naplno rozbehne svoje nové priame linky z Košíc do Nemecka. Naša metropola východu vyhrala internetové hlasovanie, vďaka čomu sa od konca októbra môžeme vybrať na výlet do Düsseldorfu a Mníchova. Predstavme si hlavné mesto Bavorska bližšie. viac »

Najnavštevovanejšie mesto sveta: 6 tipov, ako spoznať Paríž a neminúť celé úspory

Paríž, Francúzsko
2018-09-12 00:00:00

Paríž je mekkou turizmu a nepochybne najromantickejším mestom na svete. Nedá sa mu uprieť impozantnosť a gracióznosť, ktorú mu dodáva predovšetkým architektúra a stovky jedinečných pamiatok, aké nikde inde nenájdete. Aj vďaka nim sa radí medzi desať najkrajších miest sveta a podľa oficiálnych štatistík sem každý rok mieri najväčší počet turistov. Ako však Paríž spoznať bez toho, aby ste museli siahnuť hlboko do vrecka? viac »

Britský Guardian vybral 10 TOP neobjavených destinácií, zaradil doň aj slovenské mesto

Kaunas, Litva
2018-09-10 12:00:00

Denník The Guardian patrí k najznámejším novinám na Britských ostrovoch. Pred pár dňami zverejnil zoznam desiatich najlepších menej známych európskych miest, ktoré sú vďaka „historickej architektúre, nádhernej scenérii a kultúre bez davov“ dokonalým cieľom na jesenný výlet. Jedným z nich sú aj naše Košice. viac »

Najpodceňovanejšie vo Francúzsku: 8 miest, ktoré je hriechom obísť

Najpodceňovanejšie vo Francúzsku: 8
2018-09-07 00:00:01

Pokiaľ sa chcete vyhnúť davom turistov, mali by ste v každej krajine objaviť nejaké menej známe, ale rovnako skvelé lokality. Vo Francúzsku je niekoľko miest, ktoré sú stále v tieni Paríža alebo Nice. No stačí vyjsť mimo dôverne známe cesty, aby ste odhalili ďalšie poklady. viac »


Utorok, 21. máj. 2024. Meniny má Zina.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa