Európske mestá

Brixen či Bresannone – historické mestečko v náručí Dolomitov

Brixen, Taliansko
2019-03-25 12:00:00

Jedno z najutešenejších miest severnej časti Talianska - aj to je prívlastok Brixenu. U nás ho preslávil Karel Havlíček Borovský, zakladateľ českej žurnalistiky, literárnej kritiky a satiry. V Brixene v rokoch 1851 až 1855 býval, a to ho inšpirovalo aj v jeho tvorbe. Brixen je totiž vďaka polohe na južných svahoch talianskych Álp nielen nádherný, ale má aj zaujímavú historickú atmosféru. viac »

Neapol – mesto farieb, futbalu a tajomného podzemného sveta

Taliansky Neapol, v pozadí
2019-03-19 12:00:00

Keď sa povie Neapol, našincovi sa v hlave hneď prehrajú spomienky na bohatú kariéru Mareka Hamšíka v miestnom futbalovom klube. Slovákov tam majú vďaka nášmu hráčovi vo veľkej obľube a ako turisti budete u nich o to srdečnejšie vítaní. Či sa tam vyberiete na zápas, alebo skúmať spletité uličky mesta v tieni sopky Vezuv a ochutnávať tunajšie delikatesy, k dispozícii máte dve priame letecké linky z Viedne alebo z Budapešti. viac »

Bazilej – mesto troch krajín

Centrálne námestie a radnica,
2019-03-14 12:00:00

Už pri príchode na letisko v Bazilej dostanete jedinečnú možnosť. Sami sa môžete rozhodnúť, v ktorej krajine oficiálne vystúpite. Môžete prejsť cez pomyselnú nemeckú, švajčiarsku alebo francúzsku hranicu. Toto mesto sa totiž nachádza na území, ktoré spája všetky tieto krajiny. viac »

Kultúra, história aj nočný život: Týchto 11 nemeckých miest vás dostane

Námestie Schlossplatz v Stuttgarte.
2019-03-05 00:00:01

Najväčšie a najpopulárnejšie mestá v Nemecku priťahujú každý rok milióny návštevníkov z celého sveta a nemali by uniknúť ani našej pozornosti. Všetci od obchodných cestujúcich či kultúrnych nadšencov až po milovníkov nákupov a párty tu nájdu presne to, čo hľadajú. Presvedčte sa sami! viac »

Pestrá paleta: 10 najzaujímavejších atrakcií v Lisabone

Kláštor svätého Jeronýma, Belém,
2019-02-24 00:00:01

Lisabon je ako pestrá paleta maliara. Tradičné fasády jeho domov vás prinútia zastaviť na každom rohu a pokochať sa dokonalou farebnou kombináciou ich typických kachličiek. Kultúra tohto mesta je ovplyvnená aj inými národnosťami, ktoré tam v minulosti žili. Každá z nich vtlačila mestu osobitú pečať, vďaka ktorej patrí k najatraktívnejším metropolám v tejto časti Európy. viac »

Tbilisi – mesto, ktoré spája históriu Gruzínska s moderným svetom

Tbilisi, Gruzínsko
2019-02-12 12:00:00

Gruzínsko väčšinou vyhľadávajú cestovatelia, ktorí radi objavujú nepoznané kúty sveta. V nich môžu pozorovať typickú domácu kultúru a sledovať rozdiely a pestrosť rôznych národností. Ak aj nepatríte k týmto dobrodruhom, túto krajinu by ste istotne nemali obchádzať i kvôli hlavnému mestu Tbilisi. Nádherná metropola má priame letecké spojenie so Slovenskom a priam núka na spoznávanie všetky svoje tromfy. viac »

Vzrušujúca metropola Anglicka: TOP 10 atrakcií, ktoré by ste mali navštíviť v Londýne

Londýn, Anglicko
2019-02-04 12:00:00

Metropola Anglicka patrí z hľadiska poznávacích výletov k najnavštevovanejším mestám na svete. Rozmanitosť Londýna turistom umožňuje, aby sa tam stále vracali a spoznávali jeho ďalšie zaujímavosti. Do desiatky naj atrakcií preto patria vzácne pamiatky, ale aj moderné atrakcie. viac »

Na návšteve Atén: Grécka metropola nie je iba o akropole

Atény, Grécko
2019-02-02 00:00:01

Boli ste už niekedy v meste, kde na vás spoza každého rohu vykúka socha alebo historická pamiatka? Ak ešte nie, v Aténach sa vám to určite podarí. Grécka metropola totiž nie je iba o jednej antickej akropole, ale aj o iných historických pamiatkach a kúzelných miestach. viac »

Nórske Oslo – severská príťažlivosť s množstvom zaujímavých zákutí

Budova mestskej radnice Rådhuset,
2019-01-31 12:00:00

Radi objavujete hlavné mesta Európy, ale všetky sa Vám zdajú najmä v letnom období príliš preplnené? Zamierte viac na sever do Osla. Do mesta, ktoré je vzdušné, plné zelene a moderné. No nie násilným spôsobom a silou mocou do nebies týčiacimi sa mrakodrapmi. Je moderné svojou nadčasovosťou, prírodnými materiálmi, severskou pečaťou elegancie a jednoduchosti. viac »

To najlepšie zo starého kontinentu: 7 európskych miest s najkrajšou architektúrou

To najlepšie zo starého
2019-01-23 00:00:01

Podobu mesta najlepšie definuje jeho architektúra. Niekedy je to zaujímavá zmes štýlov, ktoré najlepšie ukazujú, ako sa menila tvár týchto metropol. Inokedy jasne zvíťazil niektorý z konkrétnych smerov a vyformoval hlavne ich centrá. Či už je situácia akákoľvek, o týchto mestách sa hovorí, že majú architektúru najkrajšiu. viac »


Utorok, 21. máj. 2024. Meniny má Zina.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa