Európske mestá

Turecká Antalya – oveľa viac než len mesto, kam priletíte

Antalya
2019-07-02 12:00:00

Mnohí turisti, ktorí dovolenkujú na Tureckej riviére, prilietajú Antalye. Väčšina sa z letiska rýchlo ponáhľa do svojho hotela či rezortu, aj samotné mesto ale má čo návštevníkom ponúknuť. Obchody so svetovými značkami, rušné ulice, reštaurácie, ale aj nádherné pláže. Antalya je obrovské moderné mesto, kde však nájdete aj mnoho vzácnych historických pamiatok. viac »

Spoznajte metropolu Belgicka: TOP 10 atrakcií v Bruseli

Radnica v Bruseli
2019-06-06 12:00:00

Nech sa do Bruselu vyberiete v ktorúkoľvek časť roka, neurobíte tým žiadnu chybu. Na jar vonia vďaka rozkvitnutým kvetom, v lete ponúka oproti iným horúcim lokalitám príjemnejšiu klímu, na jeseň je ideálny na poznávacie zájazdy a v zime vás už priláka na vianočné trhy. Popri skúmaní jeho krásnych uličiek nevynechajte ani týchto desať najzaujímavejších atrakcií. viac »

Amsterdam je fascinujúci v každom ročnom období: Toto je jeho TOP 10 atrakcií

Rijksmuseum, Amsterdam
2019-05-29 00:00:00

Metropola Holandska patrí k najcharizmatickejším európskym mestám. Bohatá zmes pamiatok, moderných atrakcií a výbornej gastronómie je pre cestovateľov jasným dôkazom toho, že výlet do Amsterdamu bude pre nich jedným z najlepších zážitkov. Nielen týchto desať zaujímavostí patrí medzi povinné zastávky vašej dovolenky. viac »

Nemecký Wiesbaden – kúpele, kde sa liečil Dostojevskij aj čelní nacisti

Wiesbaden
2019-05-26 00:00:01

Mesto Wiesbaden patrí k najnavštevovanejším lokalitám v Hesensku. Známe je vďaka kúpeľnej histórii. Priamo v centre sa nachádza 26 termálnych prameňov. Pomáha pri problémoch pohybového ústrojenstva, ale môžete ju aj piť, keďže zlepšuje trávenie. Má silný sírový zápach. V minulosti malo významnú spoločenskú funkciu a dovolenku tam trávil každý, kto v Európe niečo znamenal. viac »

Tirana – hlavné mesto chaosu

Tirana
2019-05-23 00:00:01

Tirana, hlavné mesto Albánskej republiky, sa nachádza pod pohorím Dajti asi 40 kilometrov od morského pobrežia. Je administratívnym a kultúrnym centrom krajiny s oficiálnym počtom obyvateľov asi 650 000 a obrovským množstvom ľudí, ktorí sem dochádzajú za prácou. Aj preto je Tirana hlučná, zmätená, ale aj pohodová a hlavne úplne iná, ako sme zvyknutí. viac »

Bilbao – najväčšie mesto Baskicka

Španielske Bilbao
2019-04-23 12:00:00

Pobrežné mesto Bilbao na severe Španielska patrí k významným historickým oblastiam. Jeho dejiny siahajú do začiatku 14. storočia, ale tento región bol osídlený už v 3. storočí pred Kristom. Zo Slovenska sa tam najľahšie dostanete letecky cez Viedeň. Jeho návštevu môžete spojiť s krátkym výletom do Ovieda, ktoré je vzdialené tri hodiny smerom na západ alebo do francúzskych Lúrd, ktoré sa nachádzajú taktiež tri hodiny, ale smerom na východ. viac »

To najlepšie z metropoly Španielska: 10 TOP miest v Madride

 Fuente de Cibeles
2019-04-17 00:00:01

Metropola Španielska patrí k najnavštevovanejším mestám v krajine. Madrid je domovom kráľovského páru a vo svojich uliciach má množstvo zaujímavostí, ktoré stoja aj za zopakovanie výletu do týchto končín. Toto územie bolo osídlené už v období praveku, ale základy predchodcu Madridu vybudovali až v 9. storočí. Istý čas patril pod správu arabských krajín. viac »

Ľudia za nimi jazdia cez celý svet, my ich máme na skok: TOP 10 atrakcií vo Viedni

Ľudia za nimi jazdia
2019-04-10 12:00:00

Úprimne si priznajte. Viedeň máme takpovediac pod nosom, ale aj tak na ňu neprávom zabúdame. Radšej tam chodíme na nákupy alebo prechádzky v centre a ich pamiatky si nechávame v zálohe na čas, keď nebudeme cestovať do vzdialenejších krajín. Pritom aj tam sa nachádza množstvo zaujímavostí, ktoré by nemali ujsť vašej pozornosti. viac »

Nimes - francúzske mestečko s duchom starého Ríma

Francúzske Nimes
2019-04-04 12:00:00

Oblasť súčasného Nimes patrí k najstaršie osídleným vo Francúzsku. Prví obyvatelia tam žili už okolo roku 4000 pred Kristom, o mnoho storočí neskôr vystriedali týchto kočovníkov zástupcovia Rímskej ríše. Mesto získalo obrovskú popularitu a v roku 1858 pomenovali podľa neho pracovníci miestnej hvezdárne jeden z asteroidov. viac »

Na pomedzí Západu a Východu: 10 najvýznamnejších pamiatok v Berlíne

Brandenburská brána, Berlín, Nemecko
2019-03-26 12:00:00

Metropola Nemecka sa stala jedným zo živých atraktívnych miest, v ktorom sa cez jednotlivé štvrte dostávate do sveta rôznych zaujímavých kultúr a zážitkov. Zo Slovenska tam máte vynikajúce spojenie cez Viedeň. Vybrať si môžete z priamych autobusových, leteckých a vlakových spojov. Popri sledovaní zaujímavých pamiatok nezabúdajte ani na chutnú domácu gastronómiu a doplňte si sily známymi klobáskami s kari omáčkou. viac »


Utorok, 21. máj. 2024. Meniny má Zina.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa