Európske mestá

Najlepšie skryté poklady Európy: Známa stránka pozýva aj do slovenskej dediny!

2024-04-15 09:30:00 |

European Best Destinations je známa stránka venovaná cestovaniu a kultúre v Európe. Turistom, ale aj profesionálom v oblasti cestovného ruchu pravidelne predstavuje to najlepšie zo starého kontinentu a do veľkej miery ovplyvňuje, kam sa najbližšie vyberú. Do svojho výberu top skrytých pokladov zaradila aj slovenskú dedinku.

Viac článkov

Autobusom na Balkán: Objavte Sarajevo a bosnianske pyramídy priamym spojom

Bosna a Hercegovina
2019-12-09 00:00:00

Balkán je geografický a historický názov územia na Balkánskom poloostrove ležiacom v juhovýchodnej Európe medzi Čiernym morom na východe a Jadranským morom na západe. Na severe je Balkán ohraničený riekou Sávou a dolným tokom Dunaja, na juhu Iónskym, Krétskym, Egejským a Marmarským morom. Toľko výpočet z encyklopédie. Keď sa však povie „Balkán“, väčšine ľudí sa vybaví juhovýchodný temperament, obyvatelia formovaní ťažkými podmienkami a vojnou, ako aj čevapčiči, pljeskavica či rakija. viac »

To najlepšie z metropoly Švajčiarska: TOP 10 atrakcií v Berne

Bern, Švajčiarsko
2019-11-28 12:00:00

Bern založili na konci 12. storočia a od roku 1848 je metropolou Švajčiarska. Podľa legendy dostal pomenovanie podľa medveďa, ktorého stretol zakladateľ mesta počas lovu. V súčasnosti je súčasťou oficiálnej vlajky a v uliciach mesta nájdete niekoľko odkazov na toto majestátne divoké zviera. viac »

Monzu spopularizovali preteky F1. Zaujímavá je aj kvôli iným atrakciám

Monza
2019-11-26 12:00:00

Talianska Monza je známa hlavne fanúšikom pretekov formuly 1. Tunajší okruh vyhľadávajú najmä priaznivci značky Ferrari, ktorá ho pokladá za svoj domovský stánok. No športoví nadšenci nepatria k jediným turistom, ktorí často chodievajú na dovolenku do tejto zaujímavej oblasti. Samotná Monza a jej okolie je plná nezvyčajných atrakcií, ktoré predstavujú to najlepšie z talianskej kultúry a histórie. viac »

Utrecht - to najkrajšie, čo môžete v Holandsku vidieť

Utrecht
2019-11-18 12:00:00

Utrecht patril už od začiatku svojich dejín k významným miestam v tomto regióne. Vďaka jeho výbornej polohe sa tam združovala politická a ekonomická moc v krajine, z čoho významne ťažil. V súčasnosti sa tam podarilo zachovať viacero významných pamiatok, ktoré vám ukážu to najkrajšie, čo môžete v Holandsku vidieť. viac »

Holandský Delft - malé mesto s veľkou minulosťou

Holandské mesto Delft
2019-11-03 00:00:01

V oblasti súčasného mesta Delft bola kedysi jednoduchá stredoveká dedinka, ktorá sa postupne začala rozrastať, až nadobudla pozíciu významného obchodného uzla. Vďaka tomu sa postupne stala jedným z najkrajších historických miest v Holandsku. Po celom svete ju preslávil maliar Vermeer, porcelán a významná technologická univerzita, ktorú založili v 19. storočí. viac »

To najlepšie z metropoly Írska: TOP 10 zaujímavostí v Dubline

To najlepšie z Dublinu
2019-10-22 08:00:01

Dublin je hlavné mesto Írska, ktoré sa môže pochváliť bohatou históriou. Centrom preteká rieka Liffey, ktorá ho rozdeľuje na južnú a severnú stranu. Zatiaľ čo juh pokladajú za bohatšiu časť, na severe vraj ešte stále nájdete skutočnejšie Írsko so všetkými jeho krásami, problémami a unikátnosťami. viac »

To najlepšie z metropoly Grécka: TOP 10 atrakcií v Aténach

Top pamiatky v Aténach
2019-10-18 12:00:00

Návšteva gréckej metropoly je veľkým zážitkom z hľadiska nadobudnutia nových historických vedomostí, spoznania tejto výnimočnej kultúry, ale aj stretnutia s bezprostrednými a priateľskými ľuďmi. Gro pamiatok tvoria starobylé antické stavby, ktoré predstavujú jeden z dôležitých základov európskych dejín. viac »

To najlepšie z metropoly Katalánska: TOP 10 atrakcií v Barcelone

Barcelona
2019-09-30 12:00:00

Barcelona je najznámejším mestom Katalánska a medzi turistami je známa svojou živelnosťou a dobrou atmosférou. Originálna architektúra, dobré jedlo a more s plážou priamo v centre mesta predstavujú tú najlepšiu dovolenkovú kombináciu. viac »

To najlepšie z metropoly Poľska: 10 TOP miest vo Varšave

To najlepšie z Varšavy
2019-09-16 00:00:01

Varšava prekonala počas 2. svetovej vojny mimoriadne ťažké obdobie. Takmer celé centrum bolo vtedy zbombardované a zostali z neho iba ruiny. Napriek tomu sa Poliaci postarali o to, aby sa postupne stala Varšava tou krásavicou, ktorou bola v minulosti. Priamym leteckým spojením sa tam dostanete z Viedne alebo z Košíc. viac »

To najlepšie z metropoly Fínska: TOP 10 atrakcií v Helsinkách

Helsinki - malebná metropola
2019-09-02 00:00:01

Helsinki sú dokonalou vstupnou bránou do Fínska. Patria k menším európskym metropolám, ktoré vás privítajú pohostinnou atmosférou. Nech milujete históriu, kultúru alebo modernú architektúru s dôrazom na prírodný aspekt, toto mesto vám ulahodí v každom smere. Nechajte si poradiť aj domácimi obyvateľmi, ktorí sa radi uchopia pozície oduševnených mestských sprievodcov. viac »


Utorok, 30. apríl. 2024. Meniny má Anastázia.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa