Európske mestá

To najlepšie z metropoly Nórska: TOP 10 atrakcií v Oslo

Oslo, Nórsko
2020-03-10 12:00:00

Hlavné mesto Nórska vzniklo v 11. storočí. Oslo nemalo ľahkú históriu, pretože ho niekoľkokrát postihli silné požiare, ktoré ho takmer úplne zničili. Napriek tomu ho každý ďalší panovník neustále obnovoval a vtlačil mu tak svoju pečať. Dnes táto metropola ponúka skvelú zmes modernej kultúry s tradíciami tejto krajiny. viac »

To najlepšie z metropoly Bieloruska: TOP 10 atrakcií v Minsku

Minsk, Bielorusko
2020-02-28 12:00:00

Hlavné mesto Bieloruska patrí medzi historicky najcennejšie v tomto regióne. Minsk je dokonca starší ako Moskva, Varšava alebo Vilnius, preto je dôležitým miestom na mape každého cestovateľa. Popri vzácnych pamiatkach si tam môžete pozrieť aj nové stavby, ktoré poukazujú na modernejšie dejiny tejto krajiny. viac »

To najlepšie z metropoly Islandu: TOP 10 atrakcií v Reykjavíku

Reykjavík
2020-02-20 12:00:00

Vstupnou bránou do magického Islandu je mesto Reykjavík. Tam sa turisti dostanú po prvýkrát do kontaktu s tunajšou kultúrou a spoznávajú čaro tohto ostrova. Medzi jeho hlavnými atrakciami nájdete významné historické pamiatky, architektonické skvosty, ale aj nádherné prírodné miesta, ktoré sú pýchou tejto metropoly. viac »

Nová linka z Bratislavy: Čo navštíviť v slávnom Petrohrade?

Petrohrad
2020-02-19 12:00:00

Otváranie nových leteckých liniek negatívne ovplyvnili problémy s pozastavením výroby lietadiel Boeingu. Kvôli tomu za ostatné mesiace nepribudlo z bratislavského letiska toľko destinácií, ako sme na to boli zvyknutí v minulosti. Oznámenie nového spoja do Petrohradu preto privítali viacerí cestovatelia s radosťou a už teraz môžu plánovať svoje letné výlety prostredníctvom tohto spojenia. viac »

Tip na skvelý víkendový výlet za pár eur: Navštívte nemecký Štuttgart

Námestie Schlossplatz v Stuttgarte.
2020-02-13 12:00:00

Nemecko je ako stvorené na krátke víkendové pobyty, počas ktorých spoznáte zaujímavé mestá s pútavou históriou a atraktívnymi atrakciami. Štuttgart je hlavným mestom Bádensko-Württemberska a nachádza sa len 150 kilometrov od francúzskych hraníc. Ak máte dlhšiu dovolenku, môžete sa vďaka priamym vlakovým spojom vybrať aj na návštevu do tejto krajiny, keď ste v najbližšom meste Štrasburg už za niečo vyše hodiny. viac »

Potulky Dánskom: Zabudnite na Kodaň, týchto 7 mestečiek vás očarí

Ebeltoft
2020-02-08 12:00:01

Dánsko má tak ako ostatné severské štáty nádhernú prírodu, ktorá patrí medzi najobľúbenejšie turistické ťaháky v tejto krajine. No okrem nej môžete navštíviť aj množstvo zaujímavých miest, ktoré vás upútajú pamiatkami, architektúrou, ale aj originálnou atmosférou. Okrem Kodane by vás mohli zaujať tieto dánske mestské perly. viac »

Poklady najväčšieho švajčiarskeho mesta: TOP 10 atrakcií v Zürichu

Zürich
2020-02-03 12:00:00

Najväčšie švajčiarske mesto Zürich je známe ako centrum bankárov. Má významnú pozíciu na obchodníckej mape, čomu prispôsobujú aj turistické služby venované náročnejšej klientele. Keďže sa v okolí nachádzajú nádherné hory, spoznávanie histórie môžete spojiť s turistikou a skúmaním všetkých krás tejto krajiny. viac »

To najlepšie z metropoly Bulharska: TOP 10 atrakcií v Sofii

Bulharská Sofia
2020-01-30 12:00:00

Sofia vás od prvej minúty dovolenky prekvapí svojim čarom. Ešte stále si tam ctia úprimné priateľské vzťahy a tradície. To sa prenáša aj do dobrej atmosféry tejto najvyššie položenej metropoly v Európe. Mesto sa rozprestiera v hornatom teréne, čo mu dodáva na rozmanitosti a zaujímavosti. viac »

Vilnius – mesto, ktoré vybudovali na základe tajomného sna

Vilnius, Litva
2020-01-20 12:00:00

Mesto Vilnius je metropolou Litvy už od prvej polovice 14. storočia. Patrí k historicky najzaujímavejším oblastiam v tomto regióne, preto sa v ňom môžete tešiť na niekoľko zaujímavých miest, krásnych uličiek, ale aj zaujímavých legiend, ktoré sa spájajú s jeho dejinami. viac »

Liége – belgické mesto baníctva a vzácnych pamiatok

Liége, Belgicko
2019-12-20 12:00:00

V jednej z najstaršie osídlených oblastí v Európe sa v súčasnosti rozprestiera nádherné belgické mesto Liége. Okrem iného sa k nemu viaže dlhá banícka história. Bolo to vôbec jedno z prvých miest na starom kontinente, kde sa začalo ťažiť uhlie. Táto priemyselná tradícia sa s nimi spája až do súčasnosti, keďže tam vybudovali aj jednu z najväčších železiarní v regióne. viac »


Utorok, 30. apríl. 2024. Meniny má Anastázia.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa