Európske mestá

Córdoba – mesto, ktoré konkurovalo Parížu a Rímu

Córdoba
2019-09-01 00:00:01

Córdobu založili Feničania v 2. storočí pred Kristom. Postupne si vybudovala tak silnú pozíciu, že kedysi konkurovala mestám ako Paríž alebo Rím. Prekvitala v oblasti architektúry, umenia i prosperity domácich obyvateľov. Potom sa však dostala do úzadia ostatných španielskych miest a dnes je už známa len ako perla Andalúzie, na ktorú sa popri Barcelone, Madride a Valencii trochu zabúda. viac »

Dvojtýždňové pobaltské dobrodružstvo: 1. Začíname v Kaliningrade

Katedrála v Kaliningrade
2019-08-31 00:00:01

Aj vy už dlho uvažujete o tom, kam vás cesty zavedú na dovolenku tento rok? Ak hľadáte kombináciu urbanturizmu, ľahkej turistiky a čistých pláží, vašou prioritou sú prijateľné ceny a málo turistov, odporúčame si to namieriť do pobaltských krajín! Ak sa vám nechce čakať na spustenie nových nízkonákladových liniek do Rigy a Vilniusu, nechajte sa inšpirovať naším itinerárom, ktorý okrem Litvy, Lotyšska a Estónska zahŕňa aj návštevu Kaliningradskej oblasti, kde sme naše dobrodružstvo odštartovali. viac »

Metropola Slovinska a jej poklady: TOP 10 miest v Ľubľane, ktoré musíte vidieť

Ľubľana
2019-08-25 00:00:00

Hlavné mesto Slovinska je dynamickou a elegantnou metropolou, ktorá návštevníkom ukáže to najlepšie z pútavých dejín, ale hrdo prezentuje aj svoju modernú tvár. Táto oblasť bola osídlená už v roku 34 pred Kristom a prvé písomné zmienky o samotnej Ľubľane pochádzajú z 12. storočia. Preteká ňou rieka Ľubľanica, ktorá darovala mestu jeho pomenovanie. viac »

Katka pozná Miláno lepšie ako domáci: Jej 6 tipov na najzaujímavejšie miesta

Katka pozná Miláno lepšie
2019-08-12 12:00:01

Asi žiadny turista v Miláne neobíde tunajšiu gotickú katedrálu, svetoznáme divadlo La Scala a pri troche šťastia ani slávny obraz Leonarda Da Vinciho Posledná večera. Futbaloví fanúšikovia možno pridajú k itineráru ešte návštevu štadióna v štvrti San Siro. Priamo v metropole Lombardie však môžete vidieť aj originál Sochy slobody, dom s ľudským uchom či kŕdeľ plameniakov, ktorý zdedil storočnú vilu. viac »

Chorvátsky Zadar: Dovolenkovali sme v meste, kde nuda nehrozí

Zadar
2019-08-08 00:00:01

Zadar (Iadera, Idassa, Diadora, Zara), do roku 1944 súčasť Talianska a dnes centrum zadarskej župy a brána do severnej Dalmácie, ktorá srdečne víta turistov z celého sveta. Či je však na nich aj dobre pripravená, to sme preskúmali minulé leto. viac »

Nová linka do Pafosu: Skvelá dovolenka na Cypre len za pár eur

Pafos na Cypre
2019-08-01 00:00:01

Ryanair potešil Slovákov novou leteckou linkou do letnej dovolenkovej destinácie. Cyprus tak môžete navštíviť aj na vlastnú päsť a zorganizovať si vynikajúci oddych pri mori v kombinácii s mnohými zaujímavými pamiatkami. K tomu všetkému prirátajte ako bonus krásne pláže, peknú prírodu a chutnú gastronómiu. viac »

Chorvátsky Senj: Zvláštne mesto, kde bývali piráti

Senj
2019-07-23 12:00:00

Senj je mestečko na úpätí Velebitu v chorvátskom Kvarneri. Na prvý pohľad nie je ničím nezaujímavé, turisti ho prehliadajú a centrum je vymreté. V skutočnosti ale návštevníkom má čo ponúknuť. Okrem nádherného mora a blízkosti hôr láka najmä na spoznávanie tajomstiev minulosti. viac »

To najlepšie z Paríža: TOP 10 atrakcií najnavštevovanejšieho mesta sveta

To najlepšie z Paríža:
2019-07-20 00:00:00

Metropola Francúzska je najnavštevovanejším mestom vo svete. Parížske pamiatky vždy lákali davy turistov a zabezpečovali prekvitanie domáceho turizmu. Ak chcete ušetriť peniaze na atrakciách, zaobstarajte si mestskú zľavovú kartu, ktorá vám umožňuje vstupy do viacerých múzeí zadarmo. Už po návšteve pár zaujímavostí sa vám vrátia všetky peniaze späť. viac »

Potulky po Istrii: 3 mestá, ktoré rozhodne stoja za návštevu

Pula
2019-07-16 00:00:01

Pri cestovaní sa často stáva, že v nás niektoré miesta vyvolajú príjemne zvláštny pocit. My sme na vlastnej koži zistili, že polostrov Istria takýchto významných momentov ponúka niekoľko. Tieto tri mestá rozhodne stoja za návštevu. viac »

Solún na vlastnú päsť: Využite priamu linku z Bratislavy a spoznajte pravú tvár Grécka

Solún, Grécko
2019-07-15 12:00:00

V Grécku kraľujú dovolenkovým destináciám najmä ich ostrovy. Zaujímavou možnosťou je však aj spoznávanie pevninskej časti, kde sa nachádza viac historicky cenných miest a pestré prírodné oblasti. Solún patrí k top favoritom u cestovateľov, ktorí si potrpia na dobré služby, ale aj dostatok možností na vyplnenie voľného času. viac »


Utorok, 30. apríl. 2024. Meniny má Anastázia.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa