Európske mestá

Najlepšie skryté poklady Európy: Známa stránka pozýva aj do slovenskej dediny!

2024-04-15 09:30:00 |

European Best Destinations je známa stránka venovaná cestovaniu a kultúre v Európe. Turistom, ale aj profesionálom v oblasti cestovného ruchu pravidelne predstavuje to najlepšie zo starého kontinentu a do veľkej miery ovplyvňuje, kam sa najbližšie vyberú. Do svojho výberu top skrytých pokladov zaradila aj slovenskú dedinku.

Viac článkov

Večné mesto, večná krása: TOP 10 atrakcií, ktoré by ste mali navštíviť v Ríme

Rím, Taliansko
2019-01-21 00:00:01

Ideálnym časom na navštívenie Ríma je koniec zimy a skorá jar. Vtedy ešte ani tam nie sú tak horúce dni a ulice nie sú preplnené turistami. Metropola Talianska patrí vďaka historickým pamiatkam k najvzácnejším hlavným mestám Európy. Spoznáte tam staré dejiny nášho kontinentu a nadýchnete sa tej pravej bláznivej atmosféry, ktorá je typická pre túto krajinu. viac »

Nová linka z Bratislavy – Eindhoven sa spája s futbalom, van Goghom aj firmou Philips

Eindhoven, Holandsko
2019-01-14 12:00:00

Slovensku pomaly pribúdajú ďalšie nové linky, ktoré nám umožňujú jednoduchšie cestovanie po Európe. Tentoraz Ryanair otvoril priame spojenie s holandským Eindhovenom, ktorý sa nachádza v blízkosti hraníc s Belgickom. Do Antverp sa dostanete po hodine a pol cesty vlakom, takže počas jedného výletu navštívite hneď dve zaujímavé miesta. viac »

Na návšteve Milána: 5 miest, ktoré nesmiete v mekke módy vynechať

Miláno, Taliansko
2019-01-12 00:00:00

Mesto módy na severe Talianska neláka len nákupných maniakov, ale aj návštevníkov bažiacich po turistických zaujímavostiach. K nim nepatria len nádherné historické pamiatky, ale aj slávny futbalový klub AC Miláno. viac »

Cádiz - španielska Andalúzia s omamnou vôňou Afriky

Cádiz, Španielsko
2019-01-09 12:00:00

Patrí Španielsko medzi vaše obľúbené destinácie? Ponúkame vám ďalší tip, kam sa môžete vybrať na dovolenku. Cádiz sa nachádza na juhu krajiny, má veľký prístav a pútavú históriu. Pohodlne sa tam dostanete zo Sevilly, odkiaľ tam jazdí priamy vlak. Blízko to máte aj do Gibraltáru a Malagy, takže si opäť môžete vymyslieť ďalší skvelý výlet. viac »

Belgický Hasselt: Mesto zaujímavých múzeí a nádhernej architektúry

Hasselt, Belgicko
2019-01-08 12:00:00

História mesta Hasselt siaha do 7. storočia. Svoje pomenovanie dostalo podľa lieskového dreva, ktoré vtedy rástlo v jeho okolí. Počas dejín patrilo okrem Belgicka aj iným krajinám, v súčasnosti je hlavný mestom provincie Limbursko. Nachádza sa tam množstvo múzeí a tešiť sa môžete aj na miestne pivo a alkohol. viac »

Tarragona – príťažlivá kráska len hodinku od Barcelony

Tarragona, Španielsko
2019-01-07 12:00:00

Barcelona vám ponúka stovky dôvodov na to, aby ste sa tam pravidelne vracali na návštevu a odhaľovali ďalšie nové zákutia, čo uľahčujú aj priame lety Bratislavy. Jedným z dôvodov na opätovnú návštevu je aj blízkosť iných historicky zaujímavých mestečiek. Tarragona je vzdialená od metropoly Katalánska len hodinu cesty priamym vlakovým spojením a okrem krásneho pobrežia vás zláka aj na zaujímavú históriu a zvyky. viac »

Iba raz nestačí: Barcelonu si treba vychutnať viackrát a pomaly

Barcelona, Španielsko
2018-12-27 00:00:01

Barcelona predstavuje mekku turizmu nielen na Pyrenejskom polostrove, ale aj v celej Európe. Turistom ponúka mnoho pokladov v podobe nádherných historických pamiatok a úžasných piesočnatých pláží, ktoré lemujú mesto. Mnoho ľudí sem preto jazdí na jedinečnú kombináciu poznávacej dovolenky s pobytovou. Gaudího mesto treba ochutnať a vnímať všetkými zmyslami. viac »

Majestátna metropola Ruska: TOP 10 atrakcií, ktoré musíte vidieť v Moskve

Moskva, Ruská federácia
2018-12-20 00:00:01

Moskvu jednoducho musíte milovať. I keby ste k nej mali spočiatku vlažný vzťah, po prvej prechádzke jej ulicami vám hneď prirastie k srdcu. Kontrast medzi okázalosťou, pravým umením a zaujímavými dejinami vám ponúka zmes tých najzaujímavejších pamiatok na svete. viac »

Nádherný VIDEOpozdrav z divokého Balkánu: Mostar je symbolom spájania

Mostar, Bosna a Hercegovina
2018-12-18 12:00:00

Mesto Mostar leží asi 70 kilometrov juhozápadne od Sarajeva na rieke Neretva a je akousi spojnicou medzi Východom a Západom, islamom a kresťanstvom. Kým v nie tak dávnej minulosti práve tu zúrili tvrdé boje občianskej vojny, dnes už je našťastie Mostar opäť nádhernou ozdobou Balkánu. viac »

Berlín, mesto symbolov: 5 historických miest, ktoré musíte navštíviť

Berlín, mesto symbolov: 5
2018-12-13 12:00:00

Berlín. Mesto, ktoré má v sebe ohromnú silu. Stačí jeho názov nahlas vysloviť. Berlín. Hneď sa človeku zjavia obrazy Hitlera, pochodujúcich vojsk, obrazy horiaceho Reichstagu a druhej svetovej vojny, obrazy berlínskeho múru a studenej vojny, ale aj obrazy novembrovej revolúcie z roku 1989 a nového Nemecka na čele s Angelou Merkelovou. Čo obraz, to silný príbeh. Toto mesto veľkou mierou zosobňuje kruté dejiny 20.stor. viac »


Utorok, 21. máj. 2024. Meniny má Zina.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa