Kam na lyžovačku

Lyžiarske Oscary sú rozdané: Toto sú najlepšie zimné strediská vo svete aj na Slovensku

2023-11-15 00:00:00 |

World Ski Awards sú najprestížnejším ocenením v oblasti zimného turizmu. Od roku 2013 rozhodujú hlasy odborníkov, ale aj verejnosti o tých najlepších lyžiarskych strediskách, hoteloch, apartmánoch či cestovných agentúrach. Ak si chcete sneh užiť v tých najlepších možných podmienkach, vyberte si cieľ svojej zimnej dovolenky spomedzi víťazov jednotlivých kategórií.

Viac článkov

V Tatranskej Lomnici štartuje cez víkend lyžovačka

Zasnežovanie v lyžiarskom stredisku
2021-12-17 07:00:00

Vo Vysokých Tatrách spúšťajú prevádzku na ďalších zjazdovkách. Riaditeľ horského strediska Vysoké Tatry Dušan Slavkovský informoval, že po Štrbskom Plese, na ktorom sa lyžuje od minulého týždňa, otvorí od soboty 18. decembra zjazdovky a lanovky aj Tatranská Lomnica. viac »

Slovensko začína lyžovať: Pozrite si novinky zo svahov

Na archívnej snímke z
2021-12-11 08:00:00

Na Slovensku platia od piatka nové pandemické opatrenia. Pre osoby, ktoré prekonali ochorenie COVID-19 v posledných 180 dňoch, a pre očkovaných sa môžu otvoriť všetky obchodné prevádzky a niektoré služby, vrátane lanoviek. Viaceré lyžiarske strediská tak v sobotu otvárajú svoje brány. viac »

Lyžiarsky raj Schladming-Dachstein: 123 kilometrov zjazdoviek a top služby

Schladming-Dachstein
2021-12-04 00:00:00

Pokiaľ uvažujete, kam sa túto zimu po zlepšení pandemickej situácie vyberiete za snehom, máme pre vás dobrý tip. Tým je región Schladming-Dachstein na severozápade Štajerska, ktorý je aj medzi Slovákmi pomerne populárny. Ponúka až 123 kilometrov zjazdoviek aj krásne výhľady na panorámu okolitých vrcholkov. Nad tunajšími útulnými dedinkami a mestečkami, ktoré ponúkajú dokonalé zázemie pre všetkých jeho návštevníkov, sa nachádzajú vynikajúce lyžiarske strediská. viac »

Na severe Talianska sa aj napriek pandémii covidu otvárajú lyžiarske strediská

Lyžiarska hliadka sleduje lyžiarov
2021-11-24 07:00:00

Lyžiarske strediská na severe Talianska sa po niekoľkých mesiacoch, keď museli byť uzavreté pre pandémiu koronavírusu, znovu otvárajú na tohtoročnú zimnú sezónu. Ich majitelia sa však obávajú, že zhoršujúca sa epidemiologická situácia v Európe by mohla spôsobiť opätovné zavedie nových reštriktívnych opatrení, informovala agentúra Reuters. viac »

Zima po rakúsky v údolí Paznaun: Vyše 200 kilometrov zjazdoviek a množstvo zábavy

Zima po rakúsky v
2021-11-15 08:01:00

Jedno údolie, štyri strediská a more nezabudnuteľných zážitkov: Ischgl, Galtür, Kappl a See v tirolskom údolí Paznaun ponúkajú v zime návštevníkom program, ktorý nadchne úplne všetkých – od jednotlivcov, skupiny či páry cez rodiny, pôžitkárov a gurmánov až po športovcov a fanúšikov akčnej zábavy. viac »

Rakúsko otvorí zimné strediská: Lyžovačku si užijete za týchto podmienok

Na archívnej snímke z
2021-09-22 12:00:00

Rakúsko v nadchádzajúcej sezóne otvorí lyžiarske strediská, aj keď s istými obmedzeniami. Protipandemické pravidlá, ktoré budú platiť na lanovkách či v gastronómii a hoteloch, predstavili v pondelok ministerka pre cestovný ruch Elisabeth Köstingerová, šéf rezortu zdravotníctva Wolfgang Mückstein a tirolský hajtman Günther Platter, informovali agentúra APA a stanica ORF. viac »

Slovensko má jedno z najlepších malých zimných stredísk v Európe: Potvrdil to britský Independent

Jasná
2021-01-19 08:01:00

Snom väčšiny lyžiarov je zažiť aspoň raz lyžovačku v nejakom slávnom veľkom stredisku. Niekedy si neuvedomujú, že kvôli tomu prichádzajú o čaro menších rezortov, ktoré majú príjemnejšiu atmosféru, nie sú tak preťažené a ponúknu vám ideálne podmienky na zimné športy. Anglický Independent preto vybral osem takýchto najlepších areálov v Európe – a jeden z nich je na Slovensku. viac »

Stredisko Kokava-Línia obľubujú i Maďari, túto sezónu však nebude v prevádzke

Stredisko Kokava-Línia
2021-01-11 08:00:00

Približne 30 percent z celkového počtu návštevníkov lyžiarskeho strediska Kokava-Línia v okrese Poltár tvorí maďarská klientela, ktorá toto zariadenie vyhľadáva aj pre jeho rodinnú atmosféru. TASR to povedal konateľ František Auxt, podľa ktorého však napriek záujmu lyžiarov túto sezónu stredisko pre pandemické opatrenia neotvoria. viac »

Lyžiarske stredisko Strednica patrí k najstarším, funguje od roku 1952

Lyžiarske stredisko Ždiar -
2021-01-07 08:00:00

Lyžiarske stredisko Ždiar - Strednica pod Belianskymi Tatrami patrí k najstarším na Slovensku, lyžuje sa tam od roku 1952. Pôvodne stáli na kopcoch lanovky, ktoré postavil knieža Hohenlohe a slúžili na prepravu dreva z Tatranskej Javoriny do Lendaku na pílu. Na tejto histórii sa pravdepodobne začalo budovanie neskorších lyžiarskych vlekov v tejto lokalite. Pre TASR to uviedol predseda predstavenstva Ski centrum Strednica Ždiar Daniel Bidleň. viac »

Lyžovačka na severe Európy: Toto sú tie najlepšie strediská na zimné radovánky

Ruka, Fínsko
2020-11-29 00:00:00

Už sme si zvykli na to, že za poriadnou zimou musíme cestovať najmä na sever Európy. Tam si lyžiarske strediská dokážu udržať výbornú úroveň napriek globálnemu otepľovaniu a výrazne menším snehovým nádielkam. Vďačia za to klimatickým danostiam tohto regiónu, ktoré im zabezpečujú aj skvelé podmienky na lyžovačku. viac »


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa