Ďalšie destinácie – exotická dovolenka

Čo musíte zažiť v Queenslande

Scenérie mesta Noosa, Austrália
2020-08-14 14:00:00

AUSTRÁLIA - Slnečný štát austrálskeho kontinentu ponúka naozaj širokú paletu zážitkov. Od šnorchlovania pri Veľkej koralovej bariére cez zaháňanie dobytka vo vnútrozemí a sledovanie psov dingo na piesočnatom ostrove až po ochutnávanie tropického ovocia na trhu miestnych farmárov. viac »

To najlepšie z metropoly Austrálie: TOP 10 atrakcií v Sydney

Prístavný most v Sydney,
2020-01-07 12:00:00

Východnému pobrežiu Austrálie hrdo kraľuje mesto Sydney. Jeho dominanta v podobe slávnej budovy opery síce patrí k najznámejším svetovým atrakciám, nie je však jedinou perlou tejto zaujímavej metropoly Nového Južného Walesu. viac »

Na mapu sveta pribudla nová krajina: Obyvatelia Bougainville odhlasovali svoju nezávislosť (FOTO)

Voľby v Bouganville
2019-12-15 12:00:00

Až 98 percent voličov autonómneho regiónu Bougainville, ktorý je súčasťou Papuy-Novej Guiney (PNG), zahlasovalo v referende za nezávislosť. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov referenda, ktoré boli zverejnené tento týždeň. viac »

Karibik inak: Svätý Krištof a Nevis prekvapia ponukou zaujímavých atrakcií

Svätý Krištof a Nevis
2019-09-20 00:00:01

Karibik nám dnes odhalí ďalšiu zo svojich menej poznaných krás. Súostrovie Svätý Krištof a Nevis je súčasťou Commonwealthu, čo výrazne ovplyvnilo jeho dejiny. Práve tam si Briti urobili jednu zo svojich základní, z ktorej potom kolonizovali aj ostatné okolité ostrovy. Domáca kultúra sa prepojila s tou anglickou a pre turistov tak pripravila zaujímavú zmes exotiky s niečím, čo už dôverne poznajú. viac »

Ostrov Samoa – raj, v ktorom zabudnete na to, ako plynie čas

Samoa
2019-08-26 00:00:01

Samoa sa rozkladá na dvoch ostrovoch Upolu a Savai`i, ktoré sa nachádzajú v Polynézii. V propagačných materiáloch túto krajinu popisujú ako raj na zemi, ktorý vás hneď po pristátí ohúri explóziou emócií, farieb a krásnej prírody. Od prvej minúty prestanete myslieť na to, ako plynie čas a nebude sa vám chcieť odpútať od tejto krásy a vrátiť sa späť domov. viac »

Nový Zéland – tisícročné stromy, horúce pramene i filmové fjordy

Nový Zéland
2019-04-09 12:00:00

Na svete asi neexistuje fanúšik legendárnej trilógie Pán Prsteňov, ktorý by si nepamätal dvojveršie vo vnútri Prsteňa moci. A neexistuje asi nikto, kto by nevedel, že množstvo temných, ale i prekrásnych lokácií sa nakrúcalo na Novom Zélande. Treba si však uvedomiť, že Nový Zéland – to nie je len príbeh Froda Pytlíka a jeho verného priateľa Sama. Štát v juhozápadnej časti Tichého oceánu ponúka omnoho viac. viac »

Zázrak prírody úplne zblízka: Za zvieratami Nového Zélandu sa oplatí cestovať cez pol sveta

Jedinečná fauna Nového Zélandu
2019-03-10 00:00:01

Nový Zéland bol dlho úplne izolovaný od okolitého sveta, takže sa na jeho území vyskytuje mnoho živočíšnych druhov, ktoré nežijú nikde inde na svete. Vďaka neexistujúcim predátorom predstavovali oba ostrovy ideálne útočisko pre nelietajúce vtáky ako napríklad kiwi, ktorý sa dokonca stal symbolom krajiny. Tieto časy sa však zmenili s príchodom ľudí. viac »

Slovenská výprava na Severný pól: Ľuboš Fellner sa vydal v stopách slávneho Nansena

Slovenská výprava na Severný
2019-01-17 00:00:01

Hrdina severných polárnych oblastí. Dobrodruh, vedec, nudista, nositeľ Nobelovej ceny. Po stopách Fridtjofa Nansena som putoval od Osla cez Špicbergy po Grónsko, pochodil som severnú Sibír, ale aj drsnú, nedostupnú Zem Františka Jozefa. A aj pri dosiahnutí našej veľkej méty – severného pólu, som si v tých euforických chvíľach spomenul práve na meno tohto výnimočného muža... viac »

Nová výzva pre turistov: Rusko otvára donedávna uzavreté arktické oblasti

Arktída
2019-01-02 16:00:00

Napriek ekonomickým sankciám sa Rusko v posledných rokoch čoraz viac otvára svetu. Veľmi populárnym turistickým cieľom sú jeho arktické oblasti. V rozhovore pre TASR to uviedol prezident spoločnosti Poseidon Expeditions Nikolaj Saveliev. viac »

Francúzska Polynézia: Čo robiť, vidieť a nenechať si ujsť

Francúzska Polynézia
2018-11-14 00:00:01

Francúzska Polynézia môže byť skutočným rajom na zemi, keď budete vedieť, kam sa pozrieť a čo rozhodne neponechať nenavštívené. Navyše môžete jednoducho objaviť i zákutia, v ktorých budete úplne sami. A aké to bude, keď vás povezie obrovská výletná loď, ktorá vám zaistí luxusné zázemie, z ktorého vždy len vystúpite a potom sa naň vrátite bez toho, že by ste museli meniť hotel? viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa