Historické budovy, stavby a pamiatky

Vianočný darček z Talianska: V Pompejách zrekonštruovali vzácnu stavbu

V Pompejách zrekonštruovali vzácnu
2016-12-28 08:00:00

Deň pred Vianocami sprístupnili v talianskych Pompejách po rekonštrukcii známy dom Vettiovcov. Ten sa preslávil najmä nádhernou výzdobou. viac »

Írsky hrad Blarney: Tajomstvá, mágia a čarodejnice

Írsky hrad Blarney
2016-11-29 12:00:00

Hrad Blarney sa nachádza na juhu Írska. Medzi ostatnými pamiatkami vyniká vďaka legendám, ktoré sa s ním spájajú. Podľa nich by mal ukrývať niekoľko tajných chodieb, má v sebe zakomponovaný magický kameň a v minulosti tam údajne žila čarodejnica. viac »

400 rokov sídlo pápežov, oddnes múzeum: Pápež František sa vzdal svojej rezidencie

Letná rezidencia pápežov v
2016-10-21 08:00:01

Pápež František už viackrát dokázal svoju pokoru a skromnosť. Po svojom zvolení sa odmietol presťahovať z bytu v penzióne svätej Marty do Apoštolského paláca, kde predošlí pápeži obývali honosný apartmán s desiatimi miestnosťami, priestormi pre personál a rozľahlou terasou s výhľadom na Rím. Teraz sa v prospech verejnosti vzdal aj ďalšieho prepychu. viac »

Ďalšie prekvapenie Chorvátska: Pri Dubrovníku nájdete dvojča Veľkého čínskeho múru

Ďalšie prekvapenie Chorvátska: Pri
2016-10-12 00:00:00

Ston je malá dedinka na polostrove Pelješac, asi 50 kilometrov od slávneho Dubrovníka. Býva tu síce len 2400 obyvateľov, no tí sa môžu pochváliť skutočným unikátom – najdlhším obranným múrom v Európe. Ak ste sa niekedy túžili poprechádzať po Veľkom čínskom múre, no nemáte možnosť cestovať tak ďaleko, možno vám bude stačiť aj ten chorvátsky. viac »

Toskánsko inak: Malebné mestečká a kopce s vinicami nájdete aj v Alsasku

Alsasko - francúzska verzia
2016-09-09 12:00:00

Patrí k najkrajším kútom Francúzska a milovníci vína a malebných zákutí by ho pokojne zaradili k tým naj na celom svete. Viničom obrastené kopce tu oddeľujú malebné stredoveké mestečká, kde sa zastavil čas. Od zhonu bežných dní sa tam dokonale ukryjete aj vy. viac »

Ako z rozprávky: Hrad Chillon v náručí hôr vám dovolí snívať cez deň

Ako z rozprávky: Hrad
2016-09-05 00:00:01

Nachádza sa v jednom z najkrajších prírodných prostredí – na brehu Ženevského jazera priamo na úpätí Álp. Aj preto počas tisícročnej histórie inšpiroval množstvo umelcov a spisovateľov. Victor Hugo, Lord Byron, Gustave Courbet či Eugene Delacroix – tých všetkých fascinovala atmosféra hradu, ktoré máte len na skok aj vy. viac »

Pula

Pula – krásny kúsok
2016-08-10 00:00:01

Istria je najväčším polostrovom v Jadranskom mori. I keď administratívne patrí k Chorvátsku, prináša so sebou skôr typickú vôňuTalianska. Môžete sa tešiť na antické pamiatky, skvelú prímorskú gastronómiu a za ničím nezaostáva ani okolitá príroda. Jedným z obľúbených turistických centier je mesto Pula. Odtiaľ máte výbornú možnosť aj na výlety po celom regióne a spoznávanie okolitých miest a dediniek. viac »

Priama linka z Bratislavy: Ako preskúmať Korfu na vlastnú päsť

Korfu na vlastnú päsť
2016-07-28 12:00:00

Grécke ostrovy nikdy neomrzia. Aj keď ste už na Korfu boli niekedy v minulosti, vráťte sa tam teraz znova a na vlastnú päsť. Vďaka priamemu leteckému spojeniu z Bratislavy si môžete sami naplánovať perfektný výlet a s prenajatým autom postupne preskúmate celý ostrov. Nebudete odkázaní na hotelový rezort a spokojne si užijete slobodu cestovateľov. Kľudne aj mimo letnej sezóny. viac »

Manuál pre Francúzsko letecky: 10 dní v krajine galského kohúta

Francúzska Riviéra
2016-07-22 00:00:01

Zo Slovenska sú momentálne priame lety len do Paríža. Potom je na vás, ako si zvolíte trasu vášho výletu. Môžete si urobiť okružnú jazdu, aby ste potom znova skončili v hlavnom meste Francúzska. Alebo prejdite až dole na juh do Nice, odkiaľ sú priame lety do Viedne alebo Budapešti. Ďalšou z možností je absolvovať cestu s prestupom v Londýne alebo Dubline, kam sa lieta z niekoľkých menších francúzskych letísk. I keď trochu nadletíte, cenovo vás to nevyjde draho, pretože sa tam lieta často a letenky nie sú drahé. viac »

Rimini – skvelá destinácia pre zvedavých dovolenkárov

Rimini – skvelá destinácia
2016-07-18 12:00:00

Slovenské more nie je len v Chorvátsku, ako sa to s obľubou prezentuje. Stačí sa pozrieť, koľko dovolenkárov sa pravidelne vyberá do Talianska. Keď sa v Grade, Lignane alebo Bibione prejdete po pláži, iste natrafíte na niekoľko skupiniek komunikujúcich v našej rodnej reči. Rimini má svoju výhodu navyše v tom, že sa okolo neho nachádza veľa zaujímavých miest a atrakcií. Obavy, že by ste sa nudili uzavretí v dovolenkovom rezorte, sú naozaj úplne zbytočné. viac »


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa