Historické budovy, stavby a pamiatky

Opátstvo San Galgano: Romantické ruiny s mečom v skale

San Galgano, Talianskoa
2018-01-17 12:22:35

Toskánsko má ešte stále veľa tromfov v rukáve, ktorými dokáže milo prekvapiť aj skúsených cestovateľov. Jedným z nich je opátstvo San Galgano, ktoré sa nachádza v provincii Siena. V súčasnosti sa z nádhernej budovy podarilo uchovať len zrúcaninu, ktorú si zamilované páry často vyberajú ako miest, kde si navždy sľúbia vernosť. viac »

Farebný klenot Portugalska: Navštívili sme slávnu Sintru

Palác Pena v Sintre
2018-01-04 11:00:00

Pri plánovaní dovolenky v Portugalsku sa väčšina turistov zameriava na Lisabon a Porto. Vynechať by ste však nemali ani menšie mestečká, najmä ak je prístup k nim naozaj jednoduchý. To platí aj v prípade nádherných palácoch Pena alebo Quinta de Regaleira, ktoré sa nachádzajú neďaleko Lisabonu. Ich návštevu ani na chvíľku neoľutujete, mesto Sintra totiž predčí vaše očakávania. viac »

Malebné mestečká v náručí prírody: Navštívili sme nemeckú Frankoniu

Rothenburg ob der Tauber,
2017-11-13 12:00:00

Frankonia je malý región, ktorý je súčasťou Bavorska. Stále si udržiava svoju špecifickú kultúru a obyčaje, ktoré sú trošku odlišné od zvyšku tohto kraja. Domáci nás hneď upozorňujú na prešľapy, ktorých by sme sa mohli dopustiť v týchto končinách. Ak by ste si v reštaurácii vypýtali bavorské pivo alebo klobásky, slušne by vám ukázali smer, kam sa máte vrátiť. Teraz ste vo Frankonii, máte jesť norimberské klobásky, ochutnať tunajšie červené alebo údené pivo a nezabudnite ani na pohár vína z tunajších viníc. viac »

Yorská katedrála: Štyrikrát vyhorela, aj tak je najkrajším kostolom v Anglicku

Yorská katedrála, Anglicko
2017-11-05 00:00:00

Angličania pokladajú katedrálu v Yorku za najkrajšiu v krajine. Vraj keby ste nevideli žiaden ďalší svätostánok v Anglicku, jej návštevu nikdy neoľutujete. Je najväčším gotickým kostolom na severe Európy a druhým najvýznamnejším v krajine a mnohí ho tiež považujú za vôbec najkrajšiu gotickú sakrálnu stavbu na svete. viac »

Malebné talianske Assisi: Mestečko svätého Františka a Kláry

Assisi, Taliansko
2017-10-31 12:00:00

Rodisko sv. Františka ročne privíta tisíce pútnikov, rozhodne však má čo ponúknuť aj neveriacim. Každý tu zakúsi neopakovateľnú atmosféru, nasiaknuté stáročiami duchovného života. Stačí sa len túlať malebnými starobylými uličkami a vstúpiť do kostolov, ktoré ukrývajú hotové poklady. viac »

Tajomný palác pri Lisabone: Quinta de Regaleira vraj ukrýva symboly slobodomurárstva

Quinta de Regaleira, Portugalsko
2017-10-30 12:00:00

Portugalsko sa v súčasnosti stáva čoraz populárnejšou dovolenkovou destináciou. Obľube turistov sa teší nielen počas najväčších horúčav, ale aj mimo hlavnej sezóny. Kúpanie si tu už zrejme nevychutnáte, krásne pobrežie, rušné mestá a zaujímavé pamiatky však stoja za návštevu aj teraz. K tým najoriginálnejším rozhodne patrí Quinta de Regaleira neďaleko Lisabonu. viac »

Zámok Miramare: Prekliata krása na brehu Jadranského mora

Zámok Miramare
2017-10-10 00:00:00

Na brehoch Jadranského mora nájdete množstvo zaujímavých pamiatok. Ak by ste však mali vybrať tú najvýnimočnejšiu, určite by k nim patril aj zámok Miramare. Svojim významom síce nepatrí medzi najznámejšie stavby v Taliansku, ale všetko dokáže vykompenzovať unikátnou polohou. Spojenie eklektickej stavby, výhľadu na šíre more a prírody v okolí Terstu bolo tou správnou voľbou pre sídlo vtedajšej šľachty. viac »

Santiago de Compostela: Veľká výzva nielen pre veriacich

Santiago de Compostela, Španielsko
2017-09-15 00:00:01

Španielske mesto Santiago de Compostela má významnú pozíciu najmä medzi cirkevnými turistickými pamiatkami. Práve tam vedie najznámejšia európska púť, ktorá je veľkou výzvou nielen pre kresťanov. Pridať sa môžu i neveriaci, ktorí počas dlhých dní kráčania prehodnotia svoj život a nájdu v ňom to, čo je pre nich najdôležitejšie. Na konci putovania ich čaká nádherné miesto, ktoré sa im odmení nielen silnou duchovnou atmosférou, ale tiež množstvom zaujímavých turistických atrakcií. viac »

Najoriginálnejší nemecký hrad je domovom filmárov a jedinečnej výstavy

Najoriginálnejší nemecký hrad je
2017-08-17 12:00:00

Konkurencia medzi nemeckými hradmi a zámkami je veľmi veľká. Pokiaľ nie sú spájané s výnimočným miestom, známym panovníkom alebo dôležitou udalosťou, dostávajú sa do povedomia ľudí podstatne ťažšie. Hrad Querfurt, približne hodinu cesty od Lipska, sa to podarilo. Návštevníkom ponúka nielen návštevu zaujímavej historickej pamiatky, ale zároveň netradičný pohľad do zákulisia filmového natáčania. viac »

Mont Saint-Michel: Miesto, kde sa rozprávka stáva skutočnosťou

Mont Saint-Michel: Miesto, kde
2017-08-16 12:00:00

Milujete rozprávky a chceli by ste navštíviť miesto, ktoré je ako „vystrihnuté“ z jednej z nich? Potom musíte spoznať prekrásny historický komplex Le Mont Saint-Michel v Normandii, ktorý sa týči na 80 metrov vysokom prílivovom „ostrove.“ viac »


Utorok, 21. máj. 2024. Meniny má Zina.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa